veronica1

Cer Consultatia Psihologului

Postări Recomandate

veronica1

Am nevoie de ajutor.Am doi copii sintem o familie obisnuita.Iubim copii nostri.Ma starui sa vorbesc cu cel mai mare,sa gasesc cuvinte potrivite.Insa uneori imi ies din fire si folosesc pedeapsa fizica.Imi este rusine...seaman cu un narcoman care promite ca nu mai face si peste un timp se repeta.Vad consecinte a batailor.Nu stiu cum sa refac situatia.De la ce sa incep..Sint gata sa fac consultatii online.Ajutati-ma va rog.!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
TatianaCozman

Buna ziua, Veronica.

Incepem cu intrebarile.

1. Citi ani au copiii (sint amindoi baieti)?

2. Ii bateti pe amindoi sau pe numai unul?

3. Ce va provoaca sa procedati asa? Cit de des utilizati pedeapsa fizica?

4. Cum procedeaza sotul cind vede aceasta situatie?

5. Care sint consecintele batailor pe care le-ati mentionat?

6. Dvs lucrati sau sinteti in concediu de maternitate?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
veronica1

Buna ziua.Am doi baieti de 6.8 si 1.9 ani.Nu ii bat in fiecare zi.Prefer sa vorbesc,dar sint cazuri cind nu ma pot stapini.Ultima situatie a fost asa:Am venit sa-l intilnesc la scoala,am cumparat ceea ce-i place.Intrind in clasa a cerut apa,din neatentie a varsat-o si a inceput a striga la mine:"ce fel de mama esti,tu esti vinovata si tot asa mai departe"i-am facut observatie si ne-am pornit acasa.Am incercat sa vorbesc cu el insa el sa suparat eu am si ramas vinovata pina la urma"am hotarit sa-l las sa se racoresca,dar acasa mi a facut alte chestii si am buhnit...Imi pare rau.Stiu ca nu este un exemplu bun si nu-l invat de bine,dar nu ma pot opri...se teme de mine.Chiar si afara,la scoala cu baietii nu-si permite sa se apere crede ca daca o sa spuna ceva o sa-l loveasca.Cred ca e vina mea.Ma ocup eu de copii,sotul mereu e la lucru.Nu iese cu ei,nu vorbeste cu ei.Chiar si situatiile de la scoala ,de afara eu le explic si incerc sa-i dau indicatii cum sa se comporte.Poate daca sotul s-ar implica asi fi mai linistita si asi face fata lucrurilor.Cum sa refac situatia de la ce sa incep?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
TatianaCozman

Buna ziua, Viorica.

 

Folositi altfel de pedepse: privarea de placeri (plimbari, computerul, etc.); privarea comunicarii parentale (sa reincepeti comunicarea doar atunci, cind copilul isi va corecta comportamentul si/sau isi va cere scuze); sa trimeteti copilul intr-un loc “linistit” pe un timp concret, ca sa reflecteze asupra comportamentului si sa faca concluzii.

Intr-o situatie de pedeapsa, atunci cind simtiti ca emotiile va coplesesc si simtiti ca veti “buhni”, incercati una din metodele propuse de reducere a presiunii emotionale: inspirati adinc si expirati, socotiti pina la “5”, inchideti ochii pentru 5-6 secunde, piscati-va dureros de mina.

Dar ce sentimente le traiti si ce ginduri va vin in cap atunci cind incepeti sa va bateti copilul?

De asemenea putem duce o paralela dintre problemele dvs cu sotul si atitudine violenta fata de copilul dvs. Descrieti relatiile dvs cu sotul. In caz daca nu doriti sa scrieti aici in tema, puteti sa-mi scrieti in privat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum