amelie85

Caderea Parului Si Disbalansul Hormonal.

Postări Recomandate

amelie85

Buna ziua, d. Doctor.

Am o problema de ceva timp. La moment am 27 ani, pe la 16-18 am mers la ginecolog, control de rutina, si d-na medic a fost surprinsa de pilozitatea marita pe mainile mele. La o simpla analiza la hormoni s-a depistat un nivel inalt la testosteron. Am urmat tratament vreo 9 luni du Diana 35. Efectul pilozitatii excesive scazuse. Peste ceva timp iarasi a inceput sa ma deranjeze pilozitatea excesiva, imi cresteau fire de par la mustata, la barba, pe corp. Am mers la un engocrinolog, am facut USG la suprarenale, ovare. A fost exclusa posibilitatea sindromului ovarelor polichistice. Analizele la hormoni iarasi erau in disbalans. Medicul m-a indreptat la tomografia suprarenalelor, totul a fost ok. Prin urmare m-a diagnosticat cu hirsutism idiopatic.

2 ani in urma a inceput sa ma deranjeze caderea parului, am mers la endocrinolog am dat ceva analize, ce urmau a fi eronate. Dupa o luna am ramas insarcinata, deja nu mai puteam sa urmez nici un tratament sau altceva.

In primul trimestru la fel imi cadea parul rau de tot, dupa ce am incheiat alaptarea la fel.

Acum iarasi am aceasta problema, imi pierd multe fire zilnic, mi-e frica sa nu chelesc.

Am facut analizele la hormoni, vroiam sa va rog sa ma ajutati cu o diagnoza (posibila dupa rezultatele prezentate):

FSH 2.0 Norma 2.2-15.0

LH 1.7 Norma 0.8-27.1

Cortizol 340.0 norma 260-720

Testosteron 0.69 Norma 0.07-0.65

DHEAs 626.0 Norma 30-333

 

Care ar fi diagnoza? si chiar e nevoie de luat pastile hormonale?

Va rog frumos sa ma consultati, si sa-mi dati ceva indicatii, ca sincer am frica k ramin fara de par.

Multumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Buna seara!

Укажите свой вес и рост.

Как сейчас обстоят дела с менструальной функцией? Регулярность?

Исследовалось ли состояние щитовидной железы? Значение гормона TSH?

На какой день цикла сдавалась кровь на выше приведенные гормоны?

Важно иметь данные общего анализа крови и значение ферритина. Возможно избыточное выпадение волос при дефиците железа в организме.

У дерматолога (трихолога) были?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

Buna ziua.

La moment am 58 kg, si 1.68m inaltime.Privitor la cilcul menstrual, dupa nastere e mai regulat, adica e de 36-37 zile, cu mici devieri. Analizele au fost recoltate in a 4-a zi a ciclului menstrual.De curind am mers la triholog, mi-a dat indreptarile la analize, dintre care si hormonii, rezultatele carora le aveti in mesajul de mai sus. Privitor la nivelul Fe in organism, in rezultate e indicat 17.72 Norma 6.3-30.1. Rezultatul la analiza generala a singelui o voi avea deja pe luni, si voi sti rezultatele.Medicul triholog e momentan in concediu, insa ea mi-a spus ca trebuie sa consult un engocrinolog, dupa care cu rezultatele revin la ea.

Privitor la tiroida, am investigat-o in 2010, atunci cind iarasi m-a deranjat caderea parului.Am facut USG, rezultatele au fost bune, am fost indreptata la analize, rezultatele le indic mai jos:

Total T3 - 3.3 N 1.2 - 2.8

Total T4 - 174.0 N 60 - 160

TSH - 4.2 N0.1 - 4.0

ANTI TPO - 145.0 N 0 - 100

ANTI -H-TG abs

Testosteron - 1.4 N 0.1 - 0.7

FSH - 1.3 N <2.2 - 15

LH - 0.6 N <0.8 - 27

Analizele au fost recoltate in a 5-a zi a ciclului menstrual. La consulatia medicului endocrinolog, d-na Bunic G de la policlinica Nr1 Chisinau, am fost diagnosticata cu hipertiroidie. Am urmat o luna tratament cu mercazolil, magne B6 si inca 2 preparate, dar din pacate nu pot intelege scrisul medicului.

Pe timp de sarcina am mers la endocrinolog, medicul de la policlinica de sector, d-na a ramas in nedumerire cu rezultatele acestei analize. Mi-a spus ca ceva nu e in regula, ca dupa teorie raportul a 2 indicatori, nu trebuie sa fie mai mic sau mai mare k altul. Mai bine zis, mi-a spus ca rezultatul analizele nu e corect, si mi-a recomandat sa dau la CRDM repetat, sa vedem ce iesa. Din pacate nu am mai fost, dar vad ca dupa nastere iarasi ma deranjeaza caderea parului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

Buna seara.

Prelungesc mesajul de mai sus, am primit rezultatele analizei generale de singe:

Leucocite WBC - 4.46 Valori de referinta 4.0-9.0

Eritrocite RBC - 4.97 VR 3.7-4.7

Hemoglobina 138

Hematocritul HCT 43.1% VR 36-42

Trombocite PLT 267 VR 180 -320

Neutrofile NEUT 68.8 % vr 47- 72

Limfocite 26 vr 19- 37

Monocite 2 vr 3-11

Eozinofile 0.07

bazofile 0.03

Granulocite imature 0.01

Reculocite 0.0417

Neutrofile nesegmentate 2 vr 1-6

/-/-/-/-/-/--/ segmentate 69 vr 47 -72

Viteza de sedimentare a hematiilor 13 vr 2-15

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

В следующий раз обращайтесь к эндокринологу в поликлинику de sector. Не было показаний для назначения мерказолила.

Необходимо заново оценить состояние щитовидной железы, для этого будет достаточно сдать кровь на гомон TSH.

Судя по общему анализу крови, анемии у вас нет, по всей видимости нет и скрытого дефицита железа.

Не стоит обращать внимание на незначительное увеличение тестостерона. Это бывает довольно часто и является вариантом нормы.

Обязательно очный осмотр эндокринолога.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

В следующий раз обращайтесь к эндокринологу в поликлинику de sector. Не было показаний для назначения мерказолила.

Необходимо заново оценить состояние щитовидной железы, для этого будет достаточно сдать кровь на гомон TSH.

Судя по общему анализу крови, анемии у вас нет, по всей видимости нет и скрытого дефицита железа.

Не стоит обращать внимание на незначительное увеличение тестостерона. Это бывает довольно часто и является вариантом нормы.

Обязательно очный осмотр эндокринолога.

 

Vroiam sa va intreb cind se da aceasta analiza, vorbesc despre TSH? Se tine cont de zilele ciclului menstrual sau se poate da in fiece zi a luni?

Pentru pregatire la consultatia la endocrinolog va fi nevoie de usg al tiroidei? sau doar consultatia medicului e necesara?

Spuneati ca nu conteaza nivelul ridicat de testosteron, dar cu privire la DHEA-S? din rezultatul analizei vad ca la mine e de 2 ori marit rezultatul in comparatie cu normele de referinta. Marirea acestui indicator poate duce la caderea parului sau nu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

TSH можете сдать в любой день цикла.

Будет хорошо, если у Вас будет УЗИ щитовидной железы и Вы сможете показать его доктору.

Для исключения проблем с надпочечниками желательно пересдать DHEAS и сдать кровь на 17-OHP на 3-5 день цикла.

Скажите какое состояние Вашей кожи? Нет ли акне (угревой сыпи)?

Есть подозрения для диагноза неклассическая ВДКН (Врождённая дисфункция коры надпочечников).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

TSH можете сдать в любой день цикла.

Будет хорошо, если у Вас будет УЗИ щитовидной железы и Вы сможете показать его доктору.

Для исключения проблем с надпочечниками желательно пересдать DHEAS и сдать кровь на 17-OHP на 3-5 день цикла.

Скажите какое состояние Вашей кожи? Нет ли акне (угревой сыпи)?

Есть подозрения для диагноза неклассическая ВДКН (Врождённая дисфункция коры надпочечников).

 

Bine, voi repeta analizele, pentru ca si eu am ramas socata la vederea acestui indice. Privitor la tenul meu, as spune k e normal, adica nu am acneea, da mai iesa citeodata un cos doua, dar k sa am mari problema cu tenul - nu.

Vroiam sa va cer parerea la ce laborator ar fi bine de repetat analizele? care are un grad inalt de incredere?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

По поводу подозрений на выше написанный диагноз переживать не стоит. Особого лечение он не требует. Серьезная проблема при неклассической форме ВДКН - это проблема забеременеть. В этих ситуациях может понадобится лечение.

Качественная лаборатория европейского уровня Synevo. Находится напротив онкобольницы.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

По поводу подозрений на выше написанный диагноз переживать не стоит. Особого лечение он не требует. Серьезная проблема при неклассической форме ВДКН - это проблема забеременеть. В этих ситуациях может понадобится лечение.

Качественная лаборатория европейского уровня Synevo. Находится напротив онкобольницы.

 

Stiti, cind am mers la controlul de rutina la endocrinolog, pe timp de sarcina, d-na medic s-a mirat cum eu cu asa analize am ramas insarcinata in a doua luna de "lucru" fara interventii medicamentoase. Foarte straniu e cazul meu......

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

D-le medic, eu im cer scuze de deranj, ca deja devin cicalitoare, dar vroiam sa intreb ce hormoni anume ar fi bine sa ii repet? ca nu vreau sa fac ceva, ce nu mi-e de folos. Si daca 17-OHP si ACTH au aceleasi valori? adica pe care din ele la sigur trebuie sa-l dau?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog
Для исключения проблем с надпочечниками желательно пересдать DHEAS и сдать кровь на 17-OHP на 3-5 день цикла.

 

Сдавать ACTH не вижу необходимости. Если с 2010 года не сдавали TSH, то следует и его выполнить.

Получается три показателя на 3-5 день менструального цикла:

DHEAS

17-OHP

TSH

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amelie85

Buna ziua d-l Stefan.

La sfatul dvs. am dat analizele la cei 3 hormoni, analizele au fost date la a 3-a zi a ciclului menstrual, rezultatele sunt:

DHEA-S - 361.6 Normele 98.8 - 340

17 OHP - 0.76

Normele:

Femei perioada fertila

Faza foliculara: 0.1 - 0.8

luteala : 0.6 - 2.3

ovulatie : 0.3 - 1.4

 

TSH - 3.62 Norma 0.27 - 4.2.

 

Prin urmare se adevereste rezultatul precum ca la mine e crescut nivelul de DHEA-S.

Spuneti-mi va rog care trebuie sa fie urmatoarele mele actiuni? ce trebuie sa fac? Si daca DHEA-S influenteaza procesul de cadere a parului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Следующие Ваши шаги - очная консультация эндокринолога и затем трихолога.

DHEA-S не может влиять на избыточное выпадение волос. Повышение DHEA-S у Вас совсем незначительно. Беспокоится об этом не стоит.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
viviennobel

buna seara domnule doctor. va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. am exact aceeasi problema ca si la Natalia. parul imi cade in frunte, is aproape cheala. par pe barba, mustati, obezitate. am 26 ani, 72 kg, 1.62 inaltime. de 10 luni am nascut un copil, dar mia fost greu sa ramin insarcinata, 3 ani in urma am avut si laparascopie, diagonoza ovare polichistice . acum dupa ce am nascut am mers la endokrinolog la spitalul sf. pantelimon de la ciocana. mi-a placut d-na doctor, foarte placuta, mia data lecuire, dar as vrea sa ma mai consult si cu altcineva sa fiu sigura ca urmez ceea ce trebuie . deci rezultatele :Tiroxina libera FT4 - 2,8 (norma 0,8 - 2,0), TSH-0,6 (norma 0,39-6,16) prolactina - 153,6 (norma 0.35-200), estradiol 73,3 , testosteron 0,9 (0,2 -0,95), din medicamente primesc Lamivit, bromocriptina, mastodynon.magnium B6, spuneti-mi va rog, ce efecte ar trebui sa ma astept de la aceste preparate, ca nu inteleg, ele is hormonale, sau nu, in special ma intereseaza daca o sa se termine sami cada parul, de la care anume preparat o sa mi se scada testosteronul, si sa numi mai creasca par peste tot corpul ??? si inca o intrebare, cum mai bine sa primesc mastodynonul, ca nu am inteles bine, de la a 14 zi a ciclului pina la a 28 zi scrie in receta, se are in vedere de la a 14-a zi de cind se incepe ciclul sau de cind se termina? lamuriti-ma va rog ce-s cu preparatele astea toate.... ca nu inteleg... ma asteptat sa-mi dea Diane 35, ca sormea a primit ceva de genu acesta , ... mersi anticipat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum