fortomanca

Batai Pe Terenul De Joaca

Postări Recomandate

fortomanca

Buna Ziua! pe terenul de joaca s-a dezvoltat o tema care ma interesat dar nu am gasit raspunsul potrivit sau mai bine zis solutia: de ex. un copil indiferent fetita baiat ridica mina si vrea sa-l loveasca sau chiar si il loveste, eu ca mamica ce trebuie sa fac sa-l incurajez( da-i si tu innapoi?) sau ( nu,nu,nu ai voie, nu e bine sa lovesti?)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
TatianaCozman

Buna ziua, Tatiana!

 

Un raspuns exact pentru intrebarea dvs nu exista, depinde de virsta, de intentiile copiilor. Este nevoie sa va orientati conform situatiei: daca copilul este initiatorul bataii, trebuie sa-i explicati ca comportamentul lui este inadmisibil; daca copilul a fost lovit, atunci sa-l invatati sa-si opreasca agresia, de exemplu, sa arate semnul “STOP” celui care doreste sa-l loveasca, sa-i demonstrati ca exista alte alternative de comportament/aparare (sa se fereasca de lovitura, sa vina la mama, in situatii rare sa dea inapoi). Alte variante de comportament ii puteti demonstra acasa cu ajutorul jocului, cu ajutorul unei adresari directe catre copil, etc.

Sa va implicati in situatie de conflict pe terenul de joaca puteti doar atunci, cind are loc violenta fizica. Sa separati copiii trebuie ca acestea sa nu se traumeze.

Si inca un moment important: dvs trebuie sa trageti atentie si la mama copilului, care a intrat in conflict cu copilul dvs. Comunicarea trebuie sa se sfirseasca cu inceputul unei prietenii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Rost

Comunicarea trebuie sa se sfirseasca cu inceputul unei prietenii.

Ce corect si frumos spus!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum