Ianna

Picior Plat

Postări Recomandate

Ianna

Buna ziua,

Avem si noi o problema la aceasta tema si as fi foarte recunoscatoare daca as primi citeva sfaturi de la un specialist.

Acum citeva zile am fost cu baietelul (2,8ani) la ortoped, mi-se parea ca calca cu virful degetelelor spre interior. S-a pus diagnosticul de picior plat gradul 1. Ne-au recomandat sa facem exercitii acasa, ca mersul in virful degetelor, mersul pe calciie, stringerea creioanelor cu degetelele. Si sa procuram talpi cu supinator metal+piele.

Ce as vrea sa stiu eu: Gradul 1 nu necesita masaj? dupa cum inteleg e o forma usoara, incipienta.... si totusi de ce ne-au zis sa venim la consultatie peste un an?

Majoritatea timpului o petrecem in casa , e nevoie si in casa sa poarte aceste talpite?

Editat de Ianna

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Андрей Колевщук

Buna ziua, Iana! Citeva cuvinte despre problema aceasta. Picior plat la copii are numeroase cauzele si tratamentul trebuie sa fie diferentiat, individualizat si depinde de virsta, gravitate si cauza. Picior plat poate intilni spre exemplu, in caz de insuficientei musculoligamentare, rahitismul, tulburari de crestere, obezitate, primii pasii( mersul precoce), factori familiali et cetera. Tabloul clinic depinde de virsta si gradul de gravitate.Pot fi si durerile in piciorusiile, tulburariile de mers, dureri in genunchi si in spate. Masaj terapeutic profesional si gimnastica medicala au un rol important in tratament si pot aduc rezultatele bune dar daca nu sunt contraindicatii. Daca medicul ortoped-pediatru prescrie tratament sus numit in postul Dumneavoastra atunci va recomand de folosi indicatiilor ortopedului, pentru ca el a examinat copilului si stie situatia. Daca orpoped indica consultatia repetata peste un an asta inseamna ca e nevoie de observat dinamica starii copilului, sunt inbunatatiri sau nu. Daca ortoped constata ca e nevoie in procurarea talpii cu supinator cum ati scris sus atunci purtati.Si despre regimul purtarii(acasa, cit timp) e de dorit de a intrebat ortopedului. Va doresc succese si sanatatea!

Editat de Андрей Колевщук

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum