Rost

Sistemul De Evaluare\школьные Оценки

Postări Recomandate

Rost

Подскажите где можно наити шкалу оценок знании ученика.

Интересно есть оценка "1" по даннои шкале

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
andry0304

Legea Invatamantului RM , art.14

 

Articolul 14. Scara de notare

(1) In institutiile de invatamint aprecierea cunostintilor se face prin note de la 10 la 1 si prin calificativele "admis", "respins", Cunostintele apreciate cu notele 4, 3, 2, 1 si calificatul "respins" sint nesatisfacatoare.

 

Dar sunt obiecte de studiu, la care nu se admit note negative, de exemplu: educatie fizica, educatie muzicala, educatie tehnologica.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Rost

Multumesc mult!!

 

Poate cunoasteti unde este descris nivel de cunostintwe ce corespunde notelor date?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Rost

pentru studii superioare

 

77. Evaluarea cunoştinţelor se apreciază cu note de la 10 la 1, de regulă, fără zecimale. Notele de la “5 ”până la “10”, obţinute în rezultatul evaluării unităţii de curs/modulului, permit obţinerea creditelor alocate acestora, conform Planului de învăţământ. Nota finală rezultă din suma ponderată a notelor de la evaluările curente şi examinarea finală, fiind rotunjită în folosul studentului pîna la cifră întreagă. Studentul care la evaluarea curentă are nota mai mică de „5” nu este admis la evaluarea finală.

78. Nota 10 sau „excelent” ( echivalent ECTS – A ) este acordată pentru demonstrarea profundă şi remarcabilă a competenţelor teoretice şi practice dezvoltate de unitatea de curs/modul, creativitate şi aptitudini în aplicarea competenţelor dobîndite, lucrul independent considerabil şi cunoaştere versată a literaturii din domeniul respectiv. Studentul a însuşit 91 – 100% din materialul inclus în curriculum/programa analitică a unităţii de cursul/modulului.

79. Nota 9 sau „foarte bine” (echivalent ECTS – B) este acordată pentru o demonstrarea foarte bună a competenţelor teoretice şi practice dezvoltate de unitatea de curs/modul, abilităţi foarte bune în aplicarea competenţelor dobîndite cu cîteva erori nesemnificative/neesenţiale. Studentul a însuşit 81 – 90% din materialul inclus în curriculum-ul (programa analitică) a unităţii de curs/modulului.

80. Nota 8 sau „bine” (echivalent ECTS – C) este acordată pentru demonstrarea bună a competenţelor teoretice şi practice dezvoltate de unitatea de curs/modul, abilităţi bune în aplicarea finalităţilor de studiu cu o anumită lipsă de încredere şi imprecizie ce ţin de profunzimea şi detaliile cursului/modulului, dar pe care studentul poate să le corecteze prin răspunsuri la întrebări suplimentare. Studentul a însuşit 71 – 80% din materialul inclus în curriculum-ul (programa analitică) a unităţii de cursul/modulului.

81. Notele 6 şi 7 sau „satisfăcător” (echivalent ECTS – D ) sunt acordate pentru demonstrarea competenţelor de bază dezvoltate de unitatea de curs/modul şi abilitatea de aplicare a acestora în situaţii tipice. Răspunsul studentului este lipsit de încredere şi se constată lacune considerabile în cunoaşterea unităţii de curs/modulului. Studentul a însuşit 61 – 65% şi respectiv 66 – 70% din material.

82. Nota 5 sau „slab” ( echivalent ECTS - E ) este acordată pentru demonstrarea competenţelor minime din domeniul unităţii de curs/modulului, punerea în aplicare a cărora întîmpină numeroase dificultăţi. Studentul a însuşit 51 – 60% din material.

83. Notele 3 şi 4 ( echivalent ECTS – FX ) sunt acordate în momentul în care studentul nu demonstrează competenţele minime, iar pentru a promova unitatea de curs se cere lucru suplimentar. Studentul a însuşit 31 – 40% şi respectiv 41 – 50% din material.

84. Notele 1 şi 2 sau „nesatisfăcător” ( echivalent ECTE – F ) sunt acordate studentului care a copiat sau a demonstrat o cunoaştere minimă a materiei de 0 – 30%. Pentru a promova unitatea de curs mai trebuie de lucrat încă foarte mult.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum