ttorya

Consultatie Tiroidita Autoimuna

Postări Recomandate

ttorya

Buna ziua!

Ma numesc Victoria. Am 27 ani. Inaltime: 160; greutate: 65kg.

 

La varsta de 20 de ani am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna, pe baza analizelor date la un laborator. Toti indicii erau in regula, in afara celor ai antiTPO si antiTG.

 

Incet s-au acutizat unele simptome: nervozitate, somnolenta, lipsa de atentie si chiar simteam probleme cu inima. Efortul fizic pe care cu 4 ani mai devreme il facem usor, atunci imi dadea unele reactii din partea organismului cum ar fi lesinul si tahicardia.

 

Tratament hormonal nu am facut. Am recurs la un tratament homeopatic. Incet am inceput sa imi revin, dar am intrerupt cand am aflat de sarcina.

 

La varsta de 23 ani am ramas insarcinata. Sarcina a decurs foarte greu. Cu toxicoza mare pana la 5 luni, dupa 6 luni am avut mari problem cu tensiunea arteriala si tahicardia. Copilul a suferit mult, avea hipoxie acuta. Mentionez ca toate analizele ginecologice erau bune. Am nascut de urgent la 8 luni prin cezariana. Copilul a fost diagnosticat cu prematuritate gr.2, retard in dezvoltare, hipotrofie musculara etc. Acum baiatul are 3 ani, suntem mari si am depasit toate problemele! Unii doctori s-au pronuntat precum ca ar fi fost o problema din cauza tiroidei care actiona asupra inimii.

 

Nu am reusit atunci sa fac un tratament pentru ca eram preocupata cu problemele copilului.

 

Cu un an in urma iarasi am ramas insarcinata. Sarcina la fel a decurs greu , cu toxicoza pana la 5 luni si mari arsuri la stomag de la 6 luni. Avand in vedere experienta anterioara am tinut sub control tensiunea arteriala prin alimentatie echilibrata si aport de magneziu . Toate analizele erau bune in afara de hemoglobina care a scazut pana la 70 pe la 8 luni. Am facut u tratament intens cu Totema pentru a putea face fata la a doua cezariana. Copilul s-a nascut in termen si sanatos.

 

Acum am hotarat sa ma ocup de problema glandei tiroide.

In toti acesti ani am facut regulat usg a glandei. Indicii au fost usor in crestere.

 

Ultimul usg inainte de nastere:

Lobul drept: lung: 20.2, gros: 13.9, lat: 45.9;

Lobul stang: lung: 19.8, gros: 13.8, lat: 45;

Istm: 5.6.

Localizare – normala; forma – obisnuita; contur – regulat; ecostructura – neomogena.

 

MENTIUNE: din anul 2008 s-a depistat pe glanda tiroida un nodul in partea dreapta, care persista in continuu si se afla in usoara crestere. Ultimele dimensiuni: d- 5.2mm.

 

Vizual glanda tiroida se vede ca e marita. Probleme cu inghitirea nu am. Insa am simptome din alt punct de vedere: nervozitate, somnolenta, pesimism, depresie, lipsa de interes, parca nu imi ajung puteri pentru a face ceva, oboseala la activitati mici, sufera si memoria (eu ma gandeam ca acest lucru poate e si din cauza anesteziilor de la cezarine). Pulsul e marit. La efort fizic greu imi restabilesc respiratia. Dureri de cap si de ochi. Nu am probleme cu ciclul menstrual chiar daca sunt dupa 2 cezariene. Insa am probleme cu greutatea in plus. Simt ca s-a incetinit considerabil metabolismul. Parca astea sunt toate.

 

Va rog, daca puteti sa imi dati cateva pareri si niste pasi pentru inceput, iar daca e nevoie de analize sa specificati care anume si la ce laborator. As vrea cu toate datele sa vin mai apoi la dumneavoastra pentru o diagnosticare concreta si un tratament adecvat.

 

va multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Здравствуйте Виктория!

Хорошо, что так подробно рассказали о себе. Становятся понятными многие моменты Вашего состояния.

Хотелось бы знать результаты гормональных исследований 7-летней давности, приведите пожалуйста все результаты тех анализов.

Если все гормональные результаты были в пределах норме, то жалобы которые Вы описываете на тот момент ни коим образом не связаны с патологией щитовидной железы.

Наличие антител (antiTPO si antiTG) действительно является доказательством аутоиммунного процесса в щитовидной железе = аутоиммунного тироидита.

Однако в случае нормальных гормональных показателей аутоиммунный тироидит не имеет клинических проявлений.

Судя по данным Узи есть небольшое увеличение одного из размеров щитовидной железы, хотя ее суммарный объем в норме. Объем Вашей железы составляет 12,3 мл, при норме для женщин до 18 мл.

Да, Вы правильно рассуждаете сейчас необходимо выполнить гормональные исследования. Это TSH, T3, T4 и anti TPO, anti TG. Причем, главным является значение гормона TSH.

Сдать кровь на анализы можете в Диагностическом центре, можете и в частной лаборатории, например в Synevo.

Еще не лишним будет выполнить общий анализ крови. Жалобы, которые Вы сейчас предъявляете могут быть связаны с анемией.

Что касается избыточного веса. Это имеется, правда, в небольшом количестве. Индекс массы тела составляет у Вас 25.3 кг/м2 при норме (20-25). Идеально было бы похудеть на 3-4кг.

Скажите, какой вес был до беременности? Сдавали ли Вы гормоны во время беременности?

Editat de endocrinolog

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum