amethyst

Euthyrox, Orlistat

Postări Recomandate

amethyst

Buna ziua, dle Doctor!

 

Va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema: la moment primesc Euthyrox 200 mcg, 6 zile la rind, a 7 zi -pauza. Vreau sa primesc preparatul Alli (preparat pentru scaderea in greutate) ce contine orlistat 60 mg. Alli este asemanator cu Xenical, numai ca Xenical contine 120 mg orlistat. In prospectul Alli scrie ca sa consultam medicul in caz ca luam preparate cu levotiroxina.

 

Intrebarea mea este: pot lua Alli sau nu?

 

Dle Doctor, Va multumesc anticipat si o zi buna!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Здравствуйте!

Да, вы можете принимать Эутирокс вместе с Орлистатом. Серьезных противопоказаний нет. Основное условие, между приемом Эутирокса и Орлистата должно пройти не менее 4 часов. Прием этих препаратов вместе может привести к снижению абсорбции эутирокса (тироксина) в желудочно-кишечном тракте.

Думаю, вы знаете, что гормоны щитовидной железы принимаются утром строго натощак за 30-40 мин до еды без других препаратов.

В любом случае, стоит проверить ТТГ (TSH) через 2 месяца от начала приема орлистата.

 

З.Ы.: надеюсь, уровень ТТГ (TSH) на фоне 200 мкг этирокса сейчас в норме.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amethyst

Multumesc frumos pu raspuns,dle Doctor!

 

Anume asa si am luat doua zile: dimineata la 8 pe stomacul gol Euthyrox. iar orlistat la amiaza si seara.

 

Primesc 200 mcg de 1 luna si nu am fost sa dau analizele inca. Trebuie deja sa le fac.

Insa cu 6 luni in urma cind primeam 100 mcg TSH era 0,4.

 

Si daca se poate inca o intrebare: testosteronul marit poate impiedica scaderea in greutate sau acest hormon nu are nimic comun cu aceasta?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

при TSH 0,4 нужно было снижать дозировку в 100 мкг, в крайнем случае не менять, но никак не увеличивать. Мне не совсем понятно почему получаете сейчас 200 мкг?! Если можно подробнее о себе (возраст, рост и вес) и подробности заболевания щитовидной железы?

Орлистат принимаете правильно.

Что значит увеличен тестостерон? приведите значение и нормы лаборатории.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,+

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amethyst

Ooooo, greu de explicat! Dupa ce analizele au dat 0,4 si luam 100 mcg situatia s-a inrautatit: puls foarte rapid in stare de repaus, senzatie de lipsa de oxigen, dureri de inima dar mai ales genunchii si coatele foarte uscate. Mi-au marit doza la 150, pentru 5 luni iar cu o luna in urma la control iarasi coatele si genunchii uscati. a zis ca rezistenta tesuturilor foarte rea si mi-a prescris 200 mcg. ma simt bine - ma scol dimineata odihnita etc. Am 27 ani, 163 cm, 78, 6 kg. Un copil. Nu stiu cum corect se numeste diagnosticul dar asa mi s-a explicat- la palpare tiroida arata ca e marita si ma doare, insa nu poate produce hormoni suficienti pentru mine. Adica incercind a produce hormoni in limitele normalului ea se mareste. M-am adresat anume din cauza ca nu purteam slabi. Cind m-am adresat TSH era - 1,7 norma 0,17- 4,05 Ui/l; Anti Tpo 91,0 norma 0-100 Ui/l. Testosteronul 0,72 norma 0,07 - 0,65 ng/ml.

Peste 10 luni, cu tratament TSH - 0,.4 , Anti TPO - 12,0.

 

P.S. Uitasem sa mentionez: la momentul adresarii s-a depistat galactoree care s-a oprit nu demult.

Editat de amethyst

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

то, что Вы рассказываете и те данные которые приводите здесь никак не свидетельствуют о наличии гипофункции щитовидной железы т.е. снижения ее работы нет. TSH 1.7 - это отличный результат для молодой женщины.

Присутствие галактореи несколько лет после прекращения грудного вскармливания считается вариантом нормы. Тестостерон находится на верхней нормы - тоже не является патологией.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
amethyst

то, что Вы рассказываете и те данные которые приводите здесь никак не свидетельствуют о наличии гипофункции щитовидной железы т.е. снижения ее работы нет. TSH 1.7 - это отличный результат для молодой женщины.

Присутствие галактореи несколько лет после прекращения грудного вскармливания считается вариантом нормы. Тестостерон находится на верхней нормы - тоже не является патологией.

:scratch_one-s_head: nu stiu dar de ce mi-au prescris doza data, luni sau marti fac inmca odata analiza la toti hormonii si va scriu rezultatele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum