Alielina

Liceul Teoretic „Columna” (Str.alba Iulia,5/2)

Postări Recomandate

Alielina

Liceul se afla pe str. Alba Iulia 5/2, la Buiucani. Am auzit ca este un liceu bun. As vrea sa aflu pareri de la parintii care au copii la acest liceu, sau de la elevii care frecventeaza acest liceu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nikoleta

Taxa anuala 1000 euro, la doi copii si mai multi se face reducere, plus lunar alimentarea 700-800 lei, meditatiile cca 300 lei. In clasa sunt maxim 20 copii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Anety

Salut tuturor. Am fost astazi la Liceul dat pentru a ma interesa de conditiile de inmatriculare, fiind sfatuita de cine ca este un Liceu bun la capitolul studii. Deci mai intii am telefonat, mi sa- zis sa ma apropii cind imi este comod pe parcursul zilei. Cind am ajuns am fost intilnita de secretara, care m-a condus la o profesoara de clasele primare chiar in sala de studii (numai lectiile se finisase). Dna profesoara mi-a oferit aproape o ora explicindu-mi nu doar conditiile, dar si tehnicile de predare, si alte aspecte ale primilor ani de studiu. Ce sa va zic, mi-a placut, si Dna profa mi-a placut mult, limbajul ei, argumentele ce mi-au fost aduse, prioritatile pe parcursul anului samd. Sa mentionez, ca am depus deja cererea de inmatriculare la Prometeu cu vreo 2 luni in urma. Mergind la Prometeu, mi s-a dat doar contractul pentru informare referitor la taxe samd, nimeni n-a vorbit cu mine, nimic nu mi s-a aratat si explicat, mi s-a zis doar ca voi fi contactata pentru a fi invitata la testare in luna Mai, si atit. Tot gindindu-ma si cintarind am mers la Columna si cred ca ma voi opri aici. Taxa anuala constituie 1000 Euro, lunar se mai achita in jur de 1000 lei pentru masa impreuna cu programul prelungit. Pentru clasa 1, lectiile se finiseaza la 13.05, pina la 14.00 copiii se odihnesc si iau masa, apoi se incepe programul prelungit cu pregatirea temelor pentru acasa pina la 16.00. Sa mai zic ca Engleza se preda din clasa 1 (forma orala vorbita+ alfabetul, ce consider ca e corect) in fiecare zi. Au si diferite activitati extrascolare (cercuri de creativitate si divertisment), la alegerea copilului. In clasa 1 sunt pina la 20 copii, nu mai mult. Stau asezati cite unul la masa. Nu mi-a placut doar ca nu au incalzire autonoma, desi profa mi-a zis ca iarna este foarte cald in clase. Am mai dorit sa mentionez ca copilul la admitere nu trece nici un fel de testare, se invita parintele cu copilul la o discutie impreuna cu parintele doar pentru a cunoaste copilul printr-o comunicare tet-a-tet. Deasemeni, parintele este invitat la o mini sedinta cu Directorul scolii, fapt care-l consider deasemeni corect, pentru a cunoaste "capul" institutiei. Nu-mi aduc aminte daca am mentionat, anul acesta vor fi doar 2 clase de-a 1. Astazi cind am depus cerere, eram a 32-a. Cred ca saptamina viitoare voi merge sa semnez contractul si sa achit taxa, caci aceasta se achita la semnarea contractului. Sper ca am venit cu useful info pentru cei din sectorul Buiucani.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Anety

Pe 27 Aprilie, la liceul Columna va fi "Ziua Usilor Deschise" pentru a cunoaste liceul mai detaliat. Eu, desi am semnat deja contractul cu aceasta insitutie (fiica mea merge in clasa 1), oricum voi merge sa aflu si sa vad mai multe ;-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
anegru

Salut) Sunt in cautarea unei scoli bune pentru copilul meu. Am fost deja in vizita la vreo citeva licee, dar nu m-am simtit gata de o decizie. Astazi am venit la liceul "columna". Mi-a recomandat un coleg de la serviciu, baiatul caruia a absolvit acest liceu. mi l-a laudat foarte mult si a zis ca a este foarte satisfacut de faptul ca nu a gresit cu alegerea scolii. Asa ca l-am ascultat si am venit impreuna cu copilasul meu in vizita la liceu.

Dintii am fost primiti de dl director, Ghenadie Danita. e o persoana foarte deschisa si receptiva, ne-a acordat mai mult de o ora de audienta, ne-a raspuns la toate intrebarile in detaliu. Apoi am facut cunostinta cu invatatoarea care la anul va avea clasa I. E o doamna foarte culta si foarte blanda. Din primele cateva minute i-a reusit sa-l apropie pe copil, sa-l captiveze cu o discutie asa incit pina la sfirsitul vizitei noastre copilul meu nu se mai dezlipea de invatatoare. Ni s-a povestit ca elevii claselor primare au regim de semipensiune, sunt pina la ora 16.00 la scoala, au un program foarte variat, lectii, pregatire de teme, activitati extrascolare, cercuri. am fost si in sala de clasa, unde acum e clasa a IV-a, iar la anul va fi clasa I. Sala e frumoasa si perfect amenajata pentru studiile copiilor, dar si mai mult decit asta mi-au placut elevii clasei a IV-a - veseli, deschisi, foarte creativi si foarte energici. Am vazut un colectiv de copii unit, prietenos. si asta pentru mine a fost unul dintre cele mai forte argumente in favoarea scolii.

La ultima etapa a vizitei noastre ne-au facut o excursie prin liceu, prin toate salile (si la clasele mici, si la cele mari), sala de sport, sala cu pian, tot felul de laboratoare. Am vazut bufetul si cantina, mi-au aratat meniurile zilnice (mancarea este foarte variata si vitaminizata). Si, important, peste tot intalneam oameni calzi: copii zambind, profesori binevoitori.

La sfarsitul vizitei de astazi am inteles ca nu mai vreau sa caut scoli, acest liceu ma aranjeaza perfect si copilul imi spune ca i-a placut la "columna" si vrea aici sa-i fie scoala. asa ca am depus cerere de inmatriculare in clasa I si urmeaza sa incheiem contractul de studii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
veronicadel84

Salut! As dori sa-mi expun si eu parerea vis-a-vis de Liceul Columna. Copilul meu frecventeaza cl.1-A si e foarte incintat de prima sa invatatoare. Eram in mare dilema anul trecut, dupa ce am trecut cu brio testarile la citeva institutii. I-am oferit , in cele din urma, copilului ocazia sa isi aleaga invatatoarea dupa simtirile sale sufletesti , caci e o noua etapa in viata sa si trebuie sa fie inceputa cu drag. Dupa testarea de la Columna , mi-a zis raspicat ca isi doreste anume aici. O experienta minunata pentru el a fost Tabara cu sejur de zi, care i-a oferit sansa sa-si cunoasca viitorii colegi si inclusiv liceul in care-si va petrece majoritatea timpului, la fel a avut parte si de o mica pregatire pentru noul an scolar. Un parinte se simte implinit si fericit cind isi vede odrasla crescind intelectual, psihologic si insusind arta frumosului , iar toate astea le face din suflet fiind ghidat de o d/na invatatoare cu inima mare.Important a fost si cum sunt alimentati copii,. si vreau sa mentionez, ca sunt hraniti foarte bine, liceul are propria bucatarie Copii pot frecventa gratis orele de pian, in cadrul liceul exista cercul sportiv de taekwondo, iar eu sunt linistita ca el dupa ore ,fara a parasi institutia , poate merge sa faca si sport. Taxa de imatriculade pentru anul viitor , mi se pare ca e de 1200 euro. Copilul meu ramine pina la ora 15 . 55 , caci pe linga pregatirea temelor pentru acasa , citeste si insuseste o multime de lucruri interesante, fiind ghidat de invatatoarea sa. Sper ca v-au fost utile impresiile mele fata de Liceul Columna.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
discret

Salut tuturor parintilor!!!Mi-am facut si eu studiile la liceul dat. Ce pot sa spun e ca mereu mergeam la ore cu o buna dispozitie, placere, cu toate ca in clasa eram 8 copii si intrebati toata ziua lucrul asta nu ma facea sa ma simt prost dar din contra asteptam a 2 zi sa merg la liceu. Nu stiu cum e acum, insa tunci era o atmosfera f. prietenoasa intre elevi si profesori ceea ce conteaza mult intr-o institutie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Snowy77

Salut tuturor! Cineva a depus actele la acest liceu in clasa 1? Ce parere aveti despre dna Prodan si dna Tricolici? 

Salut, suntem proaspat absolventi ai clasei a 4 T, profesoara Dna Tricolici. V-o recomand cu mult drag si max. incredere ca fiind un pedogog de exceptie, care ne-a vegheat si instruit ca la carte pe parcursul intregului ciclu primar!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Condratchi

Buna ziua. Noi am absolvit clasa IV ”P” la Liceul ”Columna”. Sinceră să fiu, cand am căutat scoală primară pentru copilul meu m-am condus de recomandări despre prima învățătoare. Mai multe persoane ne-au recomandat-o pe Dna Rodica Prodan. Am ales-o pe ea și nu regret. Dimpotrivă, sunt recunoscătoare Dnei învățătoare. A reușit să le ofere copiilor nu doar cunoștințe dar și să dezvolte spiritul de prietenie. A creat un colectiv unit, o clasa bună, cu o medie mai mare de 9 per clasă. Copiii au îndrăgit-o foarte mult atât pe ea cât și cartea. Este o Profesoară bună, un OM și un Prieten copiilor. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Konfetka

Расскажите, пожалуйста, об этом лицее.

Ато хвалят его подозрительно одни только новички с 1-2 сообщениями. 

Есть ли реальные люди, кто там учится? И какое у вас мнение о нем?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lenok123456

знаю многих наших форумчанок,дети которых учатся там.Кому-то нравится,кому-то не прям очень-очень

Для многих плюсом является малочисленность классов, 12-15 человек

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Olina

  Buna! eu tot as dori sa aflu mai mult ce minusuri sunt acolo, caci pina ce doar laude si plusuri s-au enuntat, si pare cam dubios, totodata ce profesori iau anul asta clasa 1 si care e cel mai bun. Din cite am citit mai sus, inteleg ca dna Prodan si dna Tricolici se exclud din lista, caci au luat toamna cl.1, desi pe site-ul liceului nu am vazut printre profii de clasele primare numele dnei Prodan. Multumesc anticipat! 

Nu inteleg de ce fetele care au copii la acest liceu, nu scriu aici, intr-atit de rau este el? dupa taxa stabilita pare a fi un liceu tare dotat si profii sper ca au un salariu, care ii motiveaza sa lupte ca copiii sa cunoasca carte.

Poate ceea ce cineva vede ca minus, alta persoana vede ca plus....eu nu m-as teme sa scriu ceea ce imi place si ceea ce imi displace.

E deja aprilie degraba si daca sincer, nu m-am convins ca acesta e liceul care ne trebuie, nimeni nu stie de el, de rezultate uimitoare la olimpiade, etc. de aceea voi face si eu cred ca Nina, voi opta pentru altul... in plus, am vazut pe un site ca taxa la Columna e deja 1500 euro, e adevarat? cine stie?

Mie imi convine ca distanta, si ca bani, recunosc, Literrarum, doar ca am inteles ca matematica nu e la nivel acolo, iar baiatului ii plac cifrele mai mult ca literele si cititul... de aia cred ca vom face matematica adaugator, alta cale nu vad....clase cu 33-35 copii nu ma incinta, eram eminenta, dar cunostintele nu mi-au fost atit de profunde, sunt discipline care nu le cunosc, caci profii erau slabi la predat , invatam si eu pe de rost tema din carte si primeam nota buna, etc. si clar ca vreau ca baiatul sa aiba alta scoala, atita timp cit este asa posibilitate. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ashka

Salut fetelor!

Cred ca nu e tirziu eu am intrat pe aici. Baiatul meu acum a finisat clasa a IB cu emotii numai pozitive. Intrebati anume ce va intereseaza.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Katerina2012
В 06.06.2017 в 15:01, Ashka сказал:

Salut fetelor!

Cred ca nu e tirziu eu am intrat pe aici. Baiatul meu acum a finisat clasa a IB cu emotii numai pozitive. Intrebati anume ce va intereseaza.

 

Ashka, citi copii sint in clasa? Exista si clasa 0? Aveti in clasa si copii din familii ruse?

Cum v-ati pregatit de scoala?

Editat de Katerina2012

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
angelina07

Salut! Stie cineva, care profesoare vor lua anul acesta clase de intâia(anul de invatamant 2018-2019)? Si poate o recomandare pentru fiecare? Multumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Winter

Anul acesta este o clasa a 4-a. Cate clase 1 vor fi la anul trebuie sa precizati, sunand la liceu. Prin aprilie fac ziua usilor deschise, dar nu prea anunta, trebuie sa va interesati singuri. Deobicei se face lectia la profa din a 4-a, care va lua clasa intii, sa o vada parintii "in actiune".

Va sfatui sa va faceti lista intrebarilor si sa mergeti cu aceste intrebari. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Katerina2012
В 24.02.2018 в 21:35, Winter сказал:

Anul acesta este o clasa a 4-a. Cate clase 1 vor fi la anul trebuie sa precizati, sunand la liceu. Prin aprilie fac ziua usilor deschise, dar nu prea anunta, trebuie sa va interesati singuri. Deobicei se face lectia la profa din a 4-a, care va lua clasa intii, sa o vada parintii "in actiune".

Va sfatui sa va faceti lista intrebarilor si sa mergeti cu aceste intrebari. 

Winter, frecventati acest liceu? Sinteti multumita de atitudinea si nivelul studiilor?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vanda

Salut! 

Sunt mame care au copiii in clasa a 4-a in acest liceu? Eu vreau sa-mi transfer la anul viitor copii la aceasta scoala in clasa a 5-a.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

Buna ziua, mamici! Stie cineva care e taxa anuala la liceu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
taniuwa
4 часа назад, Flamingo сказал:

Buna ziua, mamici! Stie cineva care e taxa anuala la liceu?

Clasa I -2500€

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lenok123456

Уже с турецким сравняли..

Было 25 тыс лей

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
taniuwa
1 час назад, lenok123456 сказал:

Уже с турецким сравняли..

Было 25 тыс лей

Да, было дешевле. Подняли на 1000 евро((( 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Katerina2012

Тоже туда собирались и передумали из-за цены. Так резко увеличили, решили за год все затраты на ремонт отбить.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ry_nka03

Да, цена очень высокая  2500 е .жаль. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
mary

Buna ziua. Știe cineva taxele de studii anul acesta?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum