Lyubasha

Prietena Mea Devine Alcoolica.

Postări Recomandate

Lyubasha

Fetelor am prietena buna si colega de serviciu, care este un om f bun. Cindva ma ajutat mult si acuma eu vreau sa o ajut pe ea, dar nu stiu cum.

Are 30 ani, nu e casatorita si nici copii nu are. A invatat mult si a lucrat mult nu a avut timp pt familie, acum are post bun, e frumoasa, desteapta, are simtul umorului.

O cunosc din 2008, mereu avea multi prieteni, cunostite, iesea in oras, arata bine De jumate de an parka e alt om, bea f mult. La inceput mergea cu cineva din prietene in oras ca sa bea, pe urma, cind nimeni nu mai mergea cu ea, mergea cu un barbat cu care acuma se intilneste (el e casatorit). De gind toti au observat ca e mai mereu bauta, merge intr-un "gadiusnik" unde nu o stie nimeni si bea pina o scoate barmanul in brate la taxi. Directorul nostru de multe ori o cearta ca vine la lukru tirziu si arata rau, da ea zero. Cum iese de lacru drept in bar se duce. Ma tem ca o vor concedia curind.

Ea nu recunoaste ca bea prea mult, spune ca lukreaza mult si vrea sa se relaxeze. Cu barbatul acela se vede rar si numai ca sa bea, mai mult nu vrea nimik de la el. Cu noi, suntem 3 prietene di colege nu mai vb ca inaonte, se ascunde, ne evita ca sa nu o certam.

Chiar azi am rugato cred ca a zecea oara sa vina la mine dupa lukru, ea ma mintit a zis ca are treaba acada, iar cineva mi-a spus ca a vazuto in bar.Am sunato acum o ora si nu vb coerent deja, da suparat ca o controlez. Ce sa fac? Cum sa o ajut? Pakat de fata.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vanylya

eu i-ash spune mamei sale, sau unei persoane care are autoritate asupra ei... Altceva idee nu am ce ash face...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Poti s-o ajuti s-o convingi sa mearga la psihiatru si sa treaca toate tratamentele si daca e nevoie de codare

In rest depinde doar de vointa ei, e o boala destul de complicata precum nu pare la prima vedere

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vanylya

Ea nu recunoaste ca bea prea mult, spune ca lukreaza mult si vrea sa se relaxeze.

 

nu cred ca o sa fie ushor de convins sa mearga la psihiatru, daca ea nu recunoashte ca are probleme, plus evita prietenele si le minte.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

In ce domeniu presteaza serviciul? Eu cred ca e scirba singuratatii. Ma intereseaza in mod special daca bea de dimineata, de exemplu in zilele de odihna, atunci problema se agraveaza. De la betie o poate scoate nu doar codarea, care are un efect aspru asupra psihicii, dar si internetul cu saiturile de cunostinta, altceva ce i-ar atrage atentia, inca mai bine daca i-ar da speranta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Радуга

кто у нее есть из близких, мнением кого она дорожит?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
PbICb

судя по всему, она в глубочайшей депрессии. как мне кажется, она устала от своего "дня сурка", от своего одиночества и женской нереализованности. плюс ко всему, возможно, она всегда была пай-девочкой (судя по вашему рассказу о том, что у нее не было времени на отношения из-за учебы и работы) и теперь пытается узнать и другую сторону жизни. Возможно, оба фактора одновременно. Чем больше вы будете ее "попрекать" и "контролировать", тем больше она будет раздражаться и вас избегать.

как помочь ей... сложно сказать - из такого состояния практически невозможно самостоятельно выбраться. она заглушает скуку алкоголем. когда она пьет - она не чувствует себя одинокой и, "приходя" домой - отрубается, таким образом сильно укорачивая время одиночества и тоски. ей грустно... как мне кажется... быть может, у вас есть на примете хороший одинокий знакомый, с кем ее можно познакомить... я правда не знаю как ей помочь... лечение от алкоголизма, кодирование... сорвется она... в ее жизни нужны перемены... только она и сама не знает, чего точно хочет. и спрашивать ее вряд ли будет хорошей идеей - после такого разговора будет просто очередной пьяный вечер и все... вы можете попробовать отвести ее к психологу, но вряд ли она согласится... может, вы знаете что-то, что увлекало ее раньше... может, позовете ее с собой, например, на курсы вождения под предлогом, что сами боитесь не справиться, а с ее талантом к учению и большим успехом во всем у вас точно все получится...

в любом случае, удачи вам. это сложная задача. будьте осторожны в разговоре с ней

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Рысь, я написала тоже самое. Но есть еще один вариант. Девочки могут попросить психолога случайно попасть в бар и познакомиться с ней ( оплатить психологу услугу и если гора не идет к Магомету, то Магомет идет к горе), но рассчитывать нужно на что-то новое в ее жизни, которое заберет на себя внимание от алкоголя. Честно скажу, у меня такой опыт есть. И это работает.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lyubasha

Ea sta cu mama, mama se lupta si ea, dar inzadar. Ea nu recunoate ca e problema. Nu stiu cine, poate numai directorul nostru, prietenim cu familiile, sa o soerie ca o da afara sau idee nu am ce e de facut. Daca lukreaza dimineata dupa betie nu bea, dar dupa masa o bere minim o bea pina ajunge unde sa bea si restul.

Nu accepta sa vb despre asta, da de medici, psihologi nicu nu mai spun. Ma gindeam si eu ca e de la singuratate, dar e fata frumoasa avea multi admiratori, cadouri, flori, prieteni, colegi. Era mereu cu telefonul rosu de sunete si cu planuri grandioase de viitor cu un baiat pe care la lasat, nu stiu de ce. Poate acolo a fost ceva, dar ea spune ca nu.

Nu are frati, surori, parintii is divortati de multi ani. Apropo sunt medici ambii, lupta cu ea da degeaba. Ea spune ca vrea familie, copii, cariera, dar tot atunci cauta cum mai repede sa fuga la baut. Of fetelor si bea vodka nu altceva. Imi este mila, dat si ciuda pe ea ca se distruge.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Liuba, daca ea deja a ajuns la faza ca nu recunaste alcoolismul sau, fara specialisti nu se va rezolva, prin diferite metode trebuie dusa la specialist, dar sa fie binevol!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lyubasha

Ma gindeam sa o aduc la mine mai des, sa o rog in weekend sa ma ajute sa ma plimb cu fetele, singura nu pot, poate s-ar lua cu copiii si ar intelege ca pt a ii avea trebuie de lasat bautura. Poate asa ii mai iau din timpul pt betie. Ce ziceti?

 

Aneta, da cum so conving? Ii tare pe pozitie, ma tem ca se va izola complet de noi toti si atunci sigur ii gata pierduta.

 

Valeria e buna ideea cu psihologul, da daca isi da seama va fi mai rau.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Liuba, stiu ca e foarte greu s-o convingi, dar alta varianta nu cred ca va fi asa de efectiva, in asa stare ea nu va putea organiza viata persoonala, poate mergi la un specialist care se ocupa cu problema data sa vezi ce se mai poate de facut, dar ma intii ea trebuie sa recunoasca problema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Roxolana

nu cred ca asta va ajuta(ospetiile).eu spre ex cind eram singura defel nu ma incinta ospetiile la colegele mele casatorite si cu copii.din contra dupa vizitele celea ma simteam si mai singura...

poate ar trebui sa-si ia un concediu si sa mearga undeva la odihna peste hotare,sa schimbe putin anturajul.sa vada locuri noi,poate sa incerce ceva nou.

ma gindesc si la mama... sigur, eu nustiu care e situatia la ea dar atunci cind traiesti cu parintii si esti permanent in vizorul lor,cind n-ai o voiata intima normala,cind vreai familie,copii si suferi ca intirzie sa vina toate astea si cind pe deasupra ti se aminteste mereu ca e timpul si ca nu tre sa alegi atita si tot asa pai nu numai depresia te apuca...poate sa incerce si viata fara mama macar pu o perioada.

e greu cind nu stii exact problema,cind nu stii de ce exact sufera omul.

pina la urma atita timp cit ea nu doreste sa schimbe ceva nimeni nu va fi in stare sa o faca.

doar o dragoste mare...))))

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec
Of fetelor si bea vodka nu altceva. Imi este mila, dat si ciuda pe ea ca se distruge.

Vodca, mda... asta- chiar bardac. Lacuita cu bere. Dar solutia mea cu psihologul a mers si nimeni nu a banuit. Am fost chiar eu insotitoarea lui ( de fapt m-a rugat mama baiatului) , am facut cunozstinta @intimplator@ in bar, am stat la o bere... Mai pe scurt, locuia la Posta Veche si eu impreuna cu psihologul am fost pe la toate casele unde toarna pe ascuns tot felul de bauturi pe bani, adica este ceva si mai rau ca gadiusniucul, ca el dorea sa ma serveasca, era cavaler))) Adauza tot eu frumusel am fost cu sectoristul si le-am spus ca cum ii toarna, cum sunt amendati. Apoi am pus pariu cu el pe o suma bunicica si el venea de trei ori la Botanica , iar eu ii puneam un tub special si el sufla.... Apoi il tiriiam la programe cu mine, permanent ii aruncam ceva de lucru/ Intro cafenea s-a indragostit de o servitoare, dar i-am spus cum bea, cum ramiine fara chilotsi , ca eu cu pariul nu glumesc/ M-a crezut ca i-am spus ca am asa o putere ca scuip pe vint si mai mult nimeni la Posta veche nu-i mai toarna...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tigerlilly

mdaaaa,grea problema....si cel mai complicat este ca ea nici nu recunoaste ca o are,acum toti cei care vor sa o ajute o sa fie priviti ca inamici.

sunt totalmente deacord ca porneste din golul cela launtrik kare o umple(lipsa de sot,copii,nimeni acasa sa te intimpine seara de la servici...este mama,dar la 30 de ani vreai altceva).dar iesind cu barbati casatoriti familie nu faci(ei,o fac altii dar ...e alta discutie),in plus nu cred ca se uita el la ea cu ochi de potential sot,vazind-o cum bea.

are nevoie de ajutor,dar nu stiu ce o va face sa apeleze la acel ajutor.de obicei cum zic moldovenii -pin nu dai cu nasu'....sper sa nu se ajunga la aceasta cu tot sufletul! Íi doresc doamnei sa iasa din aceasta incurcatura cit mai repede si fara consecinte grave!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Aries

понравилась идея с психологом..

Может еще какую-нить гадалку типа подсунуть и "нагадать" что -то хорошее которое должно прийти очень скоро... Дать установку.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Я лично готова сыграть любую роль, проблему знаю изнутри: мои близкие друзья умерли от цирроза печени. Не было мотивации жизни. Тут не нужен даже настоящий психолог и гадалка, иногда лучшим психологом становится "случайный собутыльник" в баре...

Editat de trec

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lorika

daca nu recunoaste problema, e deja implicata, pana peste cap.

prietena mea a inceput sa vanda din casa, pentru o sticla de vin ieftin, copiii ei strangeau sticle in piata, ca sa poata cumpara o paine.

incercam sa o ajut, vorbeam cu ea mult, si parca era de acord cu mine, ii aduceam produse, si ii era rusine, dar numai eu ieseam din casa- incepea iar sa caute bani pt o sticla.

 

a salvat-o...plecarea peste hotare. practic, a fugit,de problema aceasta.

In strainatate s-a aranjat la lucru, si viata incetisor s-a schimbat.

acum e in europa, casatorita, si creste 4 copii.

 

Liuba, multa putere tie, nu e usor sa salvezi un om, mai ales daca el singur se opune.

poate ar fi bine sa se implice in cineva- poate binefacere, sa mearga pe la casele de copii, sau sa faca soferie (daca inca nu sofeaza)...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

In asa stare nu faci cursuri de soferie, sorry, Lorica, omul pierde sensul vietii, gaseste in alcool o putere de a scuipa pe aceasta rutina... Sunt ultimele puteri... Slava Domnului, ca nu am avut posibilitatea de a adera la acest mod, caci sunt hiper responsabila si tare iubesc viata, dar de vazut, am vazut... Cum sa faci cursuri de soferie, daca nu stii unde sa mergi si daca are rost?

Editat de trec

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lorika

In asa stare nu faci cursuri de soferie, sorry, Lorica, omul pierde sensul vietii, gaseste in alcool o putere de a scuipa pe aceasta rutina... Sunt ultimele puteri... Slava Domnului, ca nu am avut posibilitatea de a adera la acest mod, caci sunt hiper responsabila si tare iubesc viata, dar de vazut, am vazut... Cum sa faci cursuri de soferie, daca nu stii unde sa mergi si daca are rost?

 

Valeria, nu prea sunt de acord- e important omul sa se intereseze de ceva.

sa-l atraga intratat ca sa uite de alte griji. şofatul a fost doar ca un exemplu.

Eu spun din experienta proprie- primesc o placere deosebita de la şofat, si deseori, cand simteam ca ma apuca depressiile, ma asezam la volan, si mergeam pe traseuri, in afara orasului. Ma calmeaza foarte mult.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lyubasha

Ea a trait si aparte iarna trecuta, trei luni si sa agravat situatia, daca incepea sa bea nici la lukru cite trei zile nu venea.

Poate intrdevar sa incerc sa rog pe cineva strain sa vorbeasca cu ea, dar ma tem ca ma va uri dupa asta daca nu va accepta. Peste hotare sigur nu va pleca, are de toate aici si in vacantra pleaca des si bea bine si acolo.

Azi am vb cu ea, aseara iar a fost pina la 3 dimineata si a baut, am intrebat cu cine ea spune ca nu ii cunoaste. Ma gindesc ca odata o sa dea peste cineva si osa o si fure sau bata sau mai rau. Eu nu am posibilitatea sa umblu cu ea, ca nu as lasao sa mearga in locuri dubioase. Mama ei e o femeie f buna, o ia cu binisorul si nimic. Stau intr-o casa, dar fata nu vb cu ea cu zilele numai sa nu o certe sau ii citeasca morala.

Valeria poate dvs ma puteti ajuta? MA gindeam poate sa va fac cunostinta sa vedeti cum e situatia de fapt si ce fel de om e ca sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe.

Ea permis are demult, dar nu sofeaza si slava Domnului.

Editat de Lyubasha

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Да, я уверена, что я могу это сделать, потому что это не стереотипный вопрос и у меня есть опыт. Пишите в личку. Я должна с Вами встретиться , обсудить все детали, чтоб не навредить. Я гарантирую, что постараюсь и плюс в том, что люди идут за мной и я заражаю людей своим оптимизмом и жаждой жизни. То есть от меня требуется поделиться энергией и обозначить смысл жизни. Я уверена в своих силах в этом вопросе.

 

 

Eu spun din experienta proprie- primesc o placere deosebita de la şofat, si deseori, cand simteam ca ma apuca depressiile, ma asezam la volan, si mergeam pe traseuri, in afara orasului. Ma calmeaza foarte mult.

Страшный соблазн для человека больного алкоголизмом. Не только теряешь контроль, но и можешь убить других.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lorika

 

Страшный соблазн для человека больного алкоголизмом. Не только теряешь контроль, но и можешь убить других.

 

Валерия, иногда срабатывает другое- за рулем не пьют. Ну ладно, речь не об этом.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Лорика, речь об этом. У алкоголиков не срабатывает даже чувство любви к матери, о чем автор писала. И я это знаю. Самое опасное, что может быть... Стыд, совесть- все затоплено алкоголем.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Ea a trait si aparte iarna trecuta, trei luni si sa agravat situatia, daca incepea sa bea nici la lukru cite trei zile nu venea.

Надо так понимать, что начинался запойный период? О чем я и спрашивала... ох.... Собралась. Вижу тонкую, хрупкую , стройную натуру, большие глазищи. Огромные требования... Вижу игру. Она артистичного склада? ( всем остальным не видеть во мне ясновидящую, просто пытаюсь влезть в кожу, что свойственно всем артистичным натурам из-за гибкости)

Самое главное, вижу нереализованность. Большие требования к себе и минимум реализованности.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum