Emilia13

Glanda Tiroida Copil De 9 Luni

Postări Recomandate

Emilia13

Buna seara D-le Doctor .

As vrea sa primesc o nonsultatie referitor la rezultatele examenului ecografic la Glanda Tiroida si a analizei la hormoni:

 

Ex. ecografic:

Situat tipic: istmul - 1mm

Lobul drept - 7.8 X 5 mm

Lobul sting - 7X 5 mm

Glanda Tiroida situata tipic cu contur regulat, structura omogena, ecogenitatea medie.

Dimensiunile - marite

 

Analize:

Total T3 0.9 norma 1.16 - 4.0

TSH 4.6 norma 0.1-4.0

Anti TPO 102.0 norma 0-100

Free T4 12.3 norma 11.5 - 23

 

 

Fetita mea astazi a implinit 9 luni. As vrea sa-mi spuneti parerea Dvs referitor la aceste informatii. Sunt foarte ingrijorata...

 

Va Multumesc Anticipat.

Va urez o seara cit mai minunata!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrynolog

Buna ziua!

Aspectul ecografic al glandei tiroide este normal. Datele investigatiilor hormonale pot indica asupra unei hipotiroidii tranzitorii. Va rog sa spuneti la ce varsta au fost efectuate investigatiile. Este important sa prezentati care au fost indicatiile pentru examinare: retinere in dezvoltare fizica si psihomotorie, piele uscata, constipatii, scaderea hemoglobinei, bilirubina in sange marita, afectiuni tiroidiene la mama? In lipsa simptomelor specifice este necesar de repetat dozarea hormonilor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Va multumesc mult pentru raspuns.

Investigatiile au fost efectuate la 8 luni si 3 saptamini. Fetita are 9 kg si 300g inaltimea 72 cm, pielea e noramala, hemoglobina la fel, constipatii nu avem si nici eu nu am probleme cu tiroida.

Din start ne-am adresat la neurolog, copilul sta foarte bine pe fundulet, merge daca il tii de doua minute si sta in picioare daca o pun eu linga margina patucului, insa nu se aseaza singura si nici nu se ridica singura in picioruse, nu se tirie...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrynolog

Datele de dezvoltare fizica corespund varstei. In cazul care la interpretarea rezultatelor analizelor hormonale s-a tinut cont de varsta copilului TSH - 4,6), se impune o consultatie la endocrinolog pentru aprecierea necesitatii tratamentului sau investigarea repetata, dupa cum am mentionat mai sus.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Am citit informatii pe net despre tiroidism si m-am indispus foarte tare ... O sa venim neaparat la consultatie.

 

Va multumesc din suflet pentru atentia acordata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Buna seara,

Eu iarasi vreau sa apelez la ajutoril Dumneavostra referitor la situatia fetitei mele. Asa cum ne-ati recomandat, noi am consultat un medic endocrinolog (Dna Claudia Simco) si am urmat un tratament timp de o luna a cite 25 mg de Ltiroksin zilnic,dupa aceia am facut investigatii de laborator si rezultatul era urmatorul:

 

TSH - 1.0 norma 0.1 - 4.0

 

Am fost iarasi la consultatie, doamna a zis ca totul e in regula si a prelungit acelasi tratament inca pentru 2 luni cu exceptia duminicilor (duminica nu primea pastila).

Acum peste doua luni iarasi luam analiza de hormoni ru rezultatul:

 

TSH - 4.8

 

As vrea sa va intreb din ce motiv dupa parerea Dumneavostra ar putea varia aceste valori? Despre ce poate vorbi acest lucru?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrynolog

Buna seara!

Cresterea in dinamica a valorii TSH, inclusiv pe fonul tratamentului cu L-thyroxina indica asupra unei Hipotiroidii. La varsta respectiva aceasta poate avea un caracter tranzitoriu (adica trecator). Desi hipotiroidia poate avea anumite consecinte, nu ar trebui sa va indispuneti, fiindca tratata corect - ea nu este periculoasa. Va trebui sa prelungiti tratamentul cu L-thyroxina (de dorit fara intreruperi pentru sambata si duminica), iar TSH de repetat peste 2 luni. In cazul valorii normale tratamentul se prelungeste pana la varsta de 2 ani cu controlul TSH la fiecare 3 luni sub supravegherea endocrinologului. Dupa aceasta varsta se pot face intreruperi in tratament penrtu 2 luni cu dozarea ulterioara a TSH, T4 pentru a urmari restabilirea functiei glandei tiroide.

 

Va doresc succes,

dr. Andrian Chiriac,

medic endocrinolog pediatru.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Multumesc mult pentru raspuns. Cum putem sa na programam la o consultatie la Dvs?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Buna ziua!

Au trercut deja trei ani de la prima postare...atunci am dat analiza repetata la alt laborator si a iesit cu totul alt rezultat nu TSH - 4.8 ci TSH-1.6, medicul a oprit tot tratamentul si a zis doar sa facem investigatii 2 ori in an...Asa si facem pina in ziua de azi.

Ultimul rezultat este (4 ani)

T3 - 148ng/dl     interval biologic de referinta /UM  36 - 254/ng/dl

T4 - 8.51 ug/dl   interval biologic de referinta /UM 3.53 - 16.8ug/dl

TSH - 2.08 Ul/ml   interval biologic de referinta /UM  0.36 - 7.6 Ul/ml

 

Asa cum noi nu am mai fost la consultatii la medic endocrinolog, as vrea sa va intreb daca mai este necesar de verificat de doua ori pe an valorile acestor hormoni? Fetita este un pic predispusa la ingrasare de aceia am dubii de fiecare data daca sa incetez sau nu sa fac aceste investigatii?

 

Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
endocrynolog

Nu mai este nevoie de investigat functia tiroidiana, decat daca apar indicatii cu alte ocazii.

Revizuiti regimul alimentar in caz ca sunt tendinte de adaos ponderal.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emilia13

Multumesc! Sanatate Dvs.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum