Amanda

Compot / Компот

Postări Recomandate

Amanda

Скажите как правильно сделать компот из черешни в 3х литровые банки.

Обязательно стерилизовать или кто-то просто заливает водой?

Сколько сахара нужно?

Есть ящик черешни, а кроме компота не знаю что с ней делать( варенье не едим) :pardon:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
livicutsa

Amanda, mama mea a facut de citeva ori si nu prea tinea, sareau capacele. Ea le steriliza.

Poti sa faci cirese in sucul lor, ca visinele. Matusa mea face, iarna trecuta mi-a dat si mie um borcanas si am facut clatite cu ele, tare gustos s-a primit :girl_in_love: .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Tary

Скажите как правильно сделать компот из черешни в 3х литровые банки.

Обязательно стерилизовать или кто-то просто заливает водой?

Сколько сахара нужно?

Есть ящик черешни, а кроме компота не знаю что с ней делать( варенье не едим) :pardon:

 

Засыпаю 1/3 банки фруктами, в кастрюлю с кипящей водой кидаю сахар, как только сироп закипит, заливаю им фрукты и закатываю банку.

Можно добавить веточку мяты.

Editat de Tary

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenka

Cind am multe, mai pun la inghetat, la fel ca si visinile, capsunile sau prunele si iarna fac compot proaspat. Nu-mi inchipui pe caldurile astea la etajul 9 sa sterilizez borcanele de compot :heat:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda
La 6/17/2011 la 14:11, elenka a spus:

Cind am multe, mai pun la inghetat, la fel ca si visinile, capsunile sau prunele si iarna fac compot proaspat. Nu-mi inchipui pe caldurile astea la etajul 9 sa sterilizez borcanele de compot :heat:

Visinile inghet si eu, dar cirese nu.Am lucruri mai importante de pos la inghetat decit ciresele. Noi nu stam al et 9 si mai este si aclimatizor.

Dar nici eu nu vreau sa sterilizez, intreb daca intr-adevar e real de turnat doar uncrop peste cirese.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
loba

К белой черешне добавляется ещё пару долек лимона на банку.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Gwen

ой я такой компот сделала из вишни с лимоном :girl_in_love:

очень вкусный

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Alice

Да ничего особенного. Компот варю всегда так: в кипящую воду засыпаю сахар (на вкус), потом добавляю фрукты, жду, когда все это дело покипит 2-3 мин, потом выключаю и даю настояться. Единственное что хочется добавить, я обычно добавляю в компот из персиков сливы или абрикосы, чтобы была "кислинка". Без нее он не такой вкусный. :-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lareeska

Если речь идёт о консервации, тогда обязательно закатывать персики без косточек!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ViVe

Если речь идёт о консервации, тогда обязательно закатывать персики без косточек!

+1 Asta ca sa nu explodeze banca/capacul. Mama alege piersici din aia la care se scot usor simburii.

 

Va zic reteta mamei pentru compot pentru iarna. Foarte gustoooos! :girl_in_love:

La un borcan de 3 litri:

*o farfurie adinca de jumatati de piersici

*apa - cit sa se umple banca impreuna cu piersicii

*1 pah. Zahar

*sare de lamiie - pe virful cutitului(sau o felie de lamiie, sau o mina de visine acre)

 

1. Se da in clocot apa cu zaharul

2. se adauga piersicii cu sarea de lamiie

3. Cind fructele se ridica la suprafata, se inchide focul si se toarna totul in borcan

N.B. Borcanul trebuie sa fie oparit cu uncrop(sa fie fierbinte cind torni compotul), capacul - fiert un pic.

4. Se inchide banca.

 

Gata! :heat:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Maryanna

я закатываю с косточками, и всегда было все ок

на 3 л банку примерно половина банки персиков, стакан сахара и, на всякий пожарный, долька лимона. Компот не варю, просто фрукты уже уложенные в банке обдаю кипятком два раза, второй раз уже с сахаром и лимоном.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
PbICb

я закатываю с косточками, и всегда было все ок

на 3 л банку примерно половина банки персиков, стакан сахара и, на всякий пожарный, долька лимона. Компот не варю, просто фрукты уже уложенные в банке обдаю кипятком два раза, второй раз уже с сахаром и лимоном.

 

 

просто все не советуют вообще что-л. закатывать с косточками из-за синильной кислоты (вроде так она называется).

а если просто сварить компотик... я обожаю сочетание персика с малиной! БОЖЕСТВЕННО! правда, я не жду пока закипит вода, как Аманда - собираю все в большую кастрюлю - персики и малину, ставлю на плиту.. покипит 2-3-5 минут (как вспомню), потом выключаю - добавляю еще горсть свежих ягод малины и веточек 5-6 мяты, либо сушеной мяты сыплю... чтобы вкус свежести был (просто люблю мяту). если много компота получилось.... отличный вариант закатки на не очень продолжительный период времени- заливаю горячим по пластиковым бутылкам (стандарт - чуть залить и поболтать по бутылке, что к температуре привыкла), потом доливаю все остальное - и кладу под холодную воду - либо кран с открытой водой, либо в тазик с холодной водой и льдом. бутылки как будто "закатываются". то есть через месяц можно такую бутылку открыть и увидишь, что она была герметична и компот свежий. открытие мое собственное, хотя, наверняка в инете об этом давным давно известно (изобретение велосипеда еще никто не отменял =))) вооот... ну собсно, завидую белой завистью по поводу наличия персикофф =)) здоровья вам :girl_dance:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
эмиш

я закатываю с косточками, и всегда было все ок

на 3 л банку примерно половина банки персиков, стакан сахара и, на всякий пожарный, долька лимона. Компот не варю, просто фрукты уже уложенные в банке обдаю кипятком два раза, второй раз уже с сахаром и лимоном.

варю так же и все стоят

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
davidut

я закатываю с косточками, и всегда было все ок

на 3 л банку примерно половина банки персиков, стакан сахара и, на всякий пожарный, долька лимона. Компот не варю, просто фрукты уже уложенные в банке обдаю кипятком два раза, второй раз уже с сахаром и лимоном.

eu la fel pregatesc compotul din piersici ca in reteta data, inca un sfiat: piersicii trebuie spalati bine bine de puf, si in loc de lamiie se poate de adaugat un virf de cutit de acid citric

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Alima
La 7/4/2011 la 19:23, ViVe a spus:

*sare de lamiie - pe virful cutitului(sau o felie de lamiie, sau o mina de visine acre)

возьму на заметку ваш рецепт. Очень люблю персиковый компот зимой, делаю методом 3-х кратного залива кипятком, но вот в последнее время, что-то стал мне казаться безвкусным, что ли. Вот с кислинкой надо попробовать. Спасибо за идею!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Tataya

Ну, просто компот с косточками надо в эту же зиму съесть.

Я кладу персики в банку (целые или половинками), 2 раза заливаю кипящей водой на 5 минут. 3-й раз - кипящим сиропом, и закатываю.

Остывают в одеяле. Вроде все нормально.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Tary

Eu fac capsuna cu visina, tot e gustos si aromat. dar capsunile trebuie sa fie toate  intregi (adica defel stricate si fara pic de pamant)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Olina

Eu fac compot din capsune in fiecare an, parca e tot ok. Pun fructe aproape plin borcanul, 3/4 la sigur, caci capsunele scad apoi tare si zahar, mai putin de 1 pahar, caci nu-mi place prea dulce si le sterilizez ca pe alte compoturi. E unul din cele mai gustoase compoturi, preferatul copiilor. 

La 5/30/2014 la 19:51, mamavadima a spus:

 а можете подробно написать  как вы делаете компот и помимо клубники что-то добавляете,типа лимона и т.д.?

Eu pun capsuna proaspata, spalata bine, in borcan de 1,5 l, cam 2/3 din borcan si zahar, ceva mai putin de o cana, daca faci compot in borcane de  3 litri, atunci o cana de zahar. Depinde de cum preferi sa fie dulce compotul, eu ma stradui mai putin zahar sa pun. Si apa si gata, fara lamiie sau altceva. Le pun intr-o cratita mare cu apa (in cratita mea incap 3 borcane de 1, 5 l), borcanelor le pui capacele (practic e ca si cum sterilizeaza oamenii la tara afara compotul) si le sterilizez. De cind se ridica la suprafata capsunele in borcan, le las sa mai fiarba cam  15 min, apoi le scot si inchid. Da, pastrez si eu compotul in beci. Succese! :bye:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
rolya

я компот делаю очень просто.у меня стоит весь год.вот и сейчас ещё несколько банок прошлогодних.в чистую банку засыпаю клубнику,сверху 1-1,5 стакана сахара,заливаю кипятком.закручиваю.ставлю вверх дном ,укутываю на ночь.правда потом всю зиму стоят в погребе.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
AlinkaMalinka22

я закатываю с косточками, и всегда было все ок

на 3 л банку примерно половина банки персиков, стакан сахара и, на всякий пожарный, долька лимона. Компот не варю, просто фрукты уже уложенные в банке обдаю кипятком два раза, второй раз уже с сахаром и лимоном.

 Сделала по вашему рецепту, пока все окей!спасибо!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daianna

Salut. Am asa o intrebare poate cineva ma poate lamuri. Compotul il fac in felul urmator: pun jumatate de borcan de caise (borcan sterilizat), torn 200g zahar si peste torn apa fiarta si inchid. Problema e ca fructele se ridica si se inegresc, iar intr-un borcan si mucegai (o pata alba) a aparut. Le tin la cald in apartament (((((

Nu imi dau seama care e problema...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
livicutsa

Cred ca problema e in aceea ca opariti fructele. Eu intotdeauna fierb fructele cu apa si zahar, tin foarte bine, le pastrez la balcon, partea solara.

P.S. Borcanele doar le spal, nu le sterilizez.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
alya

Проблема может быть во фруктах. Мы с папой всю жизнь для компота используем Ваш метод и никогда таких проблем не было. Может быть, плохо завинтили крышку и проникает воздух

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daianna
Acum 11 minute, alya a spus:

Проблема может быть во фруктах. Мы с папой всю жизнь для компота используем Ваш метод и никогда таких проблем не было. Может быть, плохо завинтили крышку и проникает воздух

 

Da, poate erau caisele pornite sa se strice (((

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Daianna
Acum 7 ore, livicutsa a spus:

Cred ca problema e in aceea ca opariti fructele. Eu intotdeauna fierb fructele cu apa si zahar, tin foarte bine, le pastrez la balcon, partea solara.

P.S. Borcanele doar le spal, nu le sterilizez.

O sa incerc sa le fierb. Multumesc pentru sfat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum