olnat-ka

Рыба Под Солёной Шубой /peste In Crusta De Sare

Postări Recomandate

olnat-ka

Am o reteta originala de gatit pestele. In acest mod pestele are o aroma deosebita si o consistenta fina. Pentru aceasta reteta e potrivit somonul (nu prea mare de vreo 2-3 kg) - la noi la METRO se gaseste si pastravul somonat, care se potriveste perfect. Sau - e foarte gustoasa DORADA preparata in sare.

 

E nevoie de vreo 3-4 kg de sare. Toti, care aud de aceasta reteta si de cantitatea de sare, ma intreaba daca nu mi-i jale sa arunc atita sare :))) Cum sa ma zgircesc sa cumpar 3-4 kg de sare care costa citiva lei, mai ales ca pestele pentru aceasta reteta costa vreo 120-150 lei/kg????? :girl_haha:

 

A doua intrebare obligatorie: Dar n-o sa fie sarat????

Nicidecum, deoarece pestele se foloseste intreg (se scot doar intestinele), solzii se lasa, si e obligatoriu sa fie fara taieturi pe el. doar in zona abdomenului, in care se pune o legatura de patrunjel.

 

Pai iata insusi receta: pestele, sarea, o legatura de patrunjel. Sarea se umezeste doar un pic! Nicidecum sa fie uda si sa inceapa a se topi. In unele carti am gasit ca in sare se adauga vreo 3-4 oua, care o incheaga intr-un fel. Am incercat si cu oua, si cu apa si nu am vazut diferenta.

 

Asa deci, in tava de copt se pune un strat de sare, apoi pestele (cu patrunjelul in el), apoi se acopera bine si pe deasupra cu sare. Stratul de sare trebuie sa fie de vre-un 1 cm in grosime, atit dedesubt si deasupra.

Se da in rola la temperatura de vreo 200 C. Timpul se calculeaza cam asa: la fiecare kg de peste 15-20 min. Adica daca puneti un peste de 3 kg - undeva in 45 minute trebuie sa fie gata.

 

Cind il scoatem, crusta de sare e tare. Se sparge cu un cutit mai mare, atent sa nu spargeti pestele, ca sa nu nimereasca sarea. Usurel se scoate pielea de pe peste, si se infuleca fileul de peste cu vreo salata proaspata de frunze. E foarte potrivit sucul de lamaie stors proaspat pe peste.

Editat de olnat-ka

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

Iata pestele nostru:

 

DORADA IN CRUSTA DE SARE CU FRUNZE DE RUCOLA CONDIMENTATE CU SUC DE LAMAIE SI ULEI DE MASLINE

 

0a7c5f46584c.jpg

 

5267c2e628c0.jpg

 

d7c1d4e9b7ef.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Laura

Si mie imi place mult pestele in sare.

 

In special dorada. Eu il fac cu sare de mare si in sare pun un pic de vin alb in loc de apa, un ou si frunze de salvie si rozmarin.

Mmmm, o bunatate. Numai ca nu i-am facut poze.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

Si mie imi place mult pestele in sare.

 

In special dorada. Eu il fac cu sare de mare si in sare pun un pic de vin alb in loc de apa, un ou si frunze de salvie si rozmarin.

Mmmm, o bunatate. Numai ca nu i-am facut poze.

mmmm.. chiar e o bunatate!

Incearca si somonul!

In sare nu am incercat vinul si rozmarinul, o data am pus patrunjel taiat (citisem undeva)... dar imi pare ca nu e deosebire. Cu toate ca cred ca rozmarinul da o aroma la sigur...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
radiomonstr

Мы всю жизнь делали исключительно из карпа и мне казалось другая рыба не сгодится :) Надо попробовать леща. Спасибо.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

M, pare foarte simplu. Daca e si bun precum spuneti - cu siguranta merita de incercat. Doar o intrebare - pestele aduce a copt sau a fiert?:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

M, pare foarte simplu. Daca e si bun precum spuneti - cu siguranta merita de incercat. Doar o intrebare - pestele aduce a copt sau a fiert?:)

el se primeste inabusit, se coace in sucul sau propriu, care nu are unde se evapora.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

Azi am sa-l pregatesc! Dar caprul l-am cumparat de ieri si l-am sarat putin - doar putin, ca sa ma asigur ca nu o sa-i fie nimic sa astepte pina azi. Oare nu e nimic grav, nu fa fi prea sarat dinc auza asta? Si inca ceva ... nu deodata m-am decis ce voi face cu elo, asa ca am reusit sa-l curat putin de solzi ... nu e o greseala fatala? :)

 

cu ce altceva se potriveste a fi servit inafara de salata de frunze?

Editat de Flamingo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

Am facut si noi peste in crusta de sare! A fost delicios! Moale, dulce, fara nici un miros in plus, crusta de sare s-a inlaturat perfect de pe el, doar ca era tare ca piatra - am depus ceva efort ca s-o sparg si inlatur frumos. Cred ca vom mai face! pestele nostru a fost foarte mare, cu tot cu mormanul de sare - a ocupat toata tava de copt. Si l-am terminat la o mincare :blush:

 

Nata, multumim pentru reteta! :friends:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

Am facut si noi peste in crusta de sare! A fost delicios! Moale, dulce, fara nici un miros in plus, crusta de sare s-a inlaturat perfect de pe el, doar ca era tare ca piatra - am depus ceva efort ca s-o sparg si inlatur frumos. Cred ca vom mai face! pestele nostru a fost foarte mare, cu tot cu mormanul de sare - a ocupat toata tava de copt. Si l-am terminat la o mincare :blush:

 

Nata, multumim pentru reteta! :friends:

cu cea mai mare placere!!!

crusta e si normal sa fie tare. Si sparta cu efort :))

 

incercati si dorada... e delicioasa!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fericire

Interesanta reteta! N-am incercat nicodatata... Am asa o intrebare: lamiia o puneti in peste, sau dupa preparare o stoarceti? Merci.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

Feliile de lamiine le-am pus in farfurii linga pestele servit la masa. Fiecare isi stoarce lamiia peste pestele din farfuria sa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

Feliile de lamiine le-am pus in farfurii linga pestele servit la masa. Fiecare isi stoarce lamiia peste pestele din farfuria sa.

e corect :rolleyes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum