Lyubasha

Moldova, Sa Fii Sanatoasa!

Postări Recomandate

Lyubasha

Haideti sa facem o campanie in interiorul forumului despre "medicina" noastra, stiu ca exista o tema cu lista neagra a medicilor, dar nu numai medicii fac tot compotul. E un intreg sistem putred si neverificat de nimeni de foarte multi ani. Bravo celor din lista alba, cu o precizare, celor care nu se hranesc din buzunarul bolnavului.

In orice institutie medicala de stat de la noi e dezastru, nimeni nu poate spune ca nu au cu ce face ordine, noi nici nu stim citi bani se aloca pt medicina, da sunt putini, dar si aceea nu ajung la destinatie. Ma mai pune pe ginduri un simplu fapt, la noi niciodata nu a fost judecat si evident nu a raspuns in fata legii (inchis) nici un medic sau lucrator medical care au dat dovada de neglijenta in serviciu sau din cauza caruia mai rau au murit copii. NICIODATA!!!!

Sa luam spre exeplu ancheta de la spitalul Oncologic cu preparatele realizate la bolnavii de cancer la preturi astronomice si morti in consecinta.Acheta continua de multi ani si nimic nu se mai aude de ea, unii medici , care figureaza in acest caz mai activeaza si acum. Au dat tot ce au avut, casa, bani imprumutati si haina de pe ei ca sa traiasca desi poate nici nu mai era cazul. Medici neonatologi, care iau bani pt resuscitarea ingerilor veniti pe lume de citeva ore, de la parinti distrusi de necaz....vai lista asta poate continua vesnic.

Mita e "riia" medicii din republica, eu inteleg dragi domni doctori ca salariile dvs sunt mici, da pensiiile buneilor nostri care va dau mita sunt mai mari, salariul unui simplu muncitor sau somer cu copii bolnavi e mai mare, alocatia unui bebelush care vine la dvs e mai mare?

Cine va spune ca medicul bun trebuie multumit, da, e treaba fiecaruia cui da si ce da, dar de indata ce dam ne se va cere si pe viitor. Eu sincer m-am saturat de "dat", de indurat mizerie si grosolanii.

Haideti sa dam cartile pe fata, cu inima in dinti haideti sa scirem fiecar e ce experienta a avut, unde, cit a platit si cui!!!

Mie nu imi este frica, da imi este rusine!!!

 

De policlinici, ce sa mai vorbim, un medic de familie din o suta isi face treaba, iar fiecare al treile numai pt bani!!!

 

Cine nu este deacord cu mine, sa imi reproseze.

Medicii care vor citi aceasta tema va rog sa comentati daca doriti, numai o precizare pt dvs, va rog daca ati luat mita makar odata (si 20 lei conteaza) sau nu v-ati facut datoria makar odata evitati sa aparati pe cineva.

 

Un lucru este sigur( tema nu e una politica si va rog sa nu regurgeti la politica aici) cine nu ar conduce aceasta tara, nu se va schimba nimic atita timp cit noi vom da si ei vor lua!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

Sunt intru tot de acord cu tine, coruptia in medicina e foarte mare si deja e inradacinata in toate structurile medicale, fie policlinici, spitale.

 

Insa am 2 cazuri in care te contrazic desi nu as pune mina in foc ca sa zic ca acesti oameni sunt curati ca lacrima. Pot spune numai cuvinte de lauda despre medicul nostru de familie. Noi stam la evidenta la Sancos. Nu achitam niciun ban, totul e in baza politei de asigurare medicala. Deja iata de 2 ani suntem pacienti "fideli" ai institutiei, medicul se adreseaza foarte bine, consulta foarte atent, nu prescrie medicamente inutile, totul face in baza analizelor. In acesti 2 ani nu am dat nimic medicului, NIMIC. Insa atirnarea ei fata de pacient este foarte responsabila. Insa acum din respect fata de dumneaei, voi merge cu o cutie de bomboane de sarbatori. Mita si multumirea dupa parerea mea sunt lucruri diferite. Si chiar daca medicul a luat acei bani, fara ca sa-i ceara sau macar sa dea de inteles pai nu cred ca e vorba de mita. Este un gest de multumire din partea pacientului pentru ca i-a fost salvata viata, pentru ca atitudinea a fost la maxim.

 

Despre sectia de Oncohematologie Pediatrica, la fel as putea spune multe, unt si experiente negative, insa am vazut mai mult pozitiv. La fel nu am vazut ca medicii de acolo sa ceara sau sa astepte ceva, i-si fac munca cinstit sigur ca sunt lacune si minusuri, insa asta nu are nimic cu luarea de mita, in alte sectii am auzit ca e groaznic, se platesc preparatele triplu fata de costul lor real s.a.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cipriota

Si eu sunt de acord cu Dvs, tema e foarte actuala si sunt multe de spus la acest capitol ... , insa am impresia ca putine persoane vor avea curaj sa scrie ... !!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lyubasha

Curtea de Conturi si CCCEC combat "cancerul" coruptiei

Curtea de Conturi si Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei depistasera acum cateva luni o frauda de 2 milioane 300 de mii de lei la Institutul Oncologic din Chisinau si un sir de alte neregului legate de lipsa de transparenta in gestionarea banilor publici. In timp ce ofiterii Centrului Anicoruptie finalizeaza acum dosarul penal intentat pe acest caz, Viorica Zaharia a incercat sa afle cum functioneaza acum Institutul Oncologic – singurul spital unde se trateaza bolnavii de cancer si ce masuri a luat Ministerul Sanatatii.

 

Curtea de Conturi constatase ca sefii Institutului oncologic comisesera in anii 2008-2009 o frauda de 2 milioane 300 de mii de lei la procurarea medicamentelor anticancer si ca, in general, sistemul de achizitii publice al institutiei era in ultimii ani total intransparent si vulnerabil la abuzuri si delapidari.

 

 

Ion Cernat (Institutul Oncologic)

Ca raspuns, Ministerul Sanatatii a demis in primavara conducerea Institutului Oncologic. A fost elaborat un nou statut de functionare a institutiei, aprobata o noua organigrama si reorganizat sistemul de achizitii, a spus Europei Libere noul director, Ion Cernat: „Orice bun material, orice material de constructie, sau produs alimentar acum se achizitioneaza prin intermediul grupurilor de lucru si agentiei pentru achizitii publice”.

 

Cat priveste frauda la procurarea medicamentelor, atat noul director al Institutului, cat si ministrul Sanatatii, Larisa Catrinici, acum demisionara, spun ca ar fi fost vorba de erori de evidenta a banilor si nu de fraude propriu zise. Medicamentele anticancer fusesera procurate, explica ei, in fiole ce contineau doze putin mai mari decat necesarul pentru un pacient, astfel ca la deschiderea fiolei pentru administrarea medicamentului, restul nu ar fi fost comercializat sau administrat altor pacienti, asa cum ar fi dedus organele de control, ci era, elementar, aruncat.

 

 

Larisa Catrinici, ministru demisionar

Larisa Catrinici: „Este vorba de o neevidenta si neexplicare corecta. La etapa cand s-a constatat ca nu putem procura medicamente in doza indicata in protocol, protocolul de tratament are o doza care este recomandata. A fost ceva mai mult decat un minim. Colegii de la Institutul Oncologic au procurat medicamente fara sa schimbe protocolul. Si atunci cand s-au comparat medicamentele procurate si protocolul care exista, a iesit ca au fost procurate medicamente cu o doza mai mare pentru un pacient decat prevede protocolul. Si iata cum a iesit suma respectiva”.

 

Lupta dintre argumentele medicilor si cele ale organelor de control va continua in instanta, unde urmeaza sa ajunga dosarul penal acum inca in faza de investigare. Ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei sustin in continuare ca detin probe ce confirma fraude si prejudicii masive. Iurie Ciorba, responsabil din cadrul Centrului anticoruptie: „Urmarirea penala pe acest caz continua, cazul e foarte interesant, suma prejudiciului cauzat este foarte mare, sunt implicate foarte multe persoane din cadrul institutiei”.

 

Ofiterul de presa al Centrului, Angela Starinschi: „Avem foarte mult material anume despre Institutul Oncologic, primim zilnic apeluri, scrisori, sunt cazuri strigatoare la cer”.

 

In raportul referitor la Institutul Oncologic, inspectorii Curtii de Conturi au cerut tragerea la raspundere si a sefilor Ministerului Sanatatii, care este fondator al Institutului, pentru ca ar fi tolerat aceste incalcari. Larisa Catrinici, care a condus Ministerul Sanatatii din 2008, si-a declinat insa responsabilitatea, in declaratia facuta Europei Libere, spunand ca Institutul Oncologic este o structura autonoma si autoritatea medicala centrala nu ar avea control direct asupra ei.

sursa

http://www.europalibera.org/content/article/1812234.html

 

de atuci nu se mai aude nimic despre acei medici demisi si ne trasi la raspundere!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cipriota
de atuci nu se mai aude nimic despre acei medici demisi si ne trasi la raspundere!!!

Moldova e mica, toti sint cumatri, nanasi, fini, rude.....nu este asa usor sa dai de adevar...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum