papka

Atrofie Partiala A Lobului Frontal

Postări Recomandate

papka

Buna ziua st-a. Aneta. Merci anticipat ca ne ajutati.

Ca un tatic cu griji am citeva intrebari.

 

Bebe-ul nostru are 3 luni si o saptamina. cintarim 6.600 si avem in jurul la 65 cm (ne-am nascut cu 3850 si 54),. Adica dupa cite imi dau seama..fizic sintem destul de marishori. Am solicitat consultatia neuropatologului la 3 luni, pentru ca travaliula fost mai complicat decit de obicei si am fost diagnosticati la nashtere cu 2 cefalohematoame si 3 microhemoragii in plexuri. Dupa un tratament adecvat...(sper sa fie adecvat) micorhemoragiile s-au transformat in chisturi dupa care au inceput sa se micsoreze (nu considerabil, dar oricum era o evolutie pozitiva). Am primit pantogam, si de la 2 luni undeva am inceput a primi neurohill, vitamina D, ceva pentru burtica. La ultima vizita a neuropatologului, ni s-a recomandat sa ne internam in spital pentru tomografie si alte investigatii din cauza ca bebe-ul nu a tinut capul si nu s-a rezemat in picioare la vizita medicului, desi in urmatoarele 3-4 zile cind verificam personal reflexele, copilashul ridica capul, il tine, cred ca nu chiar mult, cum ar trebui dar oricum il ridica si-l tine in jurul la 20-30 secunde dupa care il lasa...si apoi iarasi il ridica. In pozitia culacata la mine pe mina il tine cu mult mai bine, sau in cazul in care ii tin un pik funduletul. Pe picioruse se sprijina, adica le incordeaza cind simte ceva sub picioare, nu stiu care ar fi norma, dar simt forta cu care se impinge, uneori se primeste ca de la genunchii semi-indoiati si-i indreapta fara probleme (eu doar il sustin). Cu ochii urmareste bine, daca ii dam jucaria in minutza o tine, foarte activ actioneaza la stimuli auditivi si vizuali. Ii place sa urmareasca ghirlanda :), daca plinge se linishteste repede cind aude muzica. Sint zile cind e agitat, desi am observat ca mai ales in zilele cu ceatza si ploaie care au fost nu demult, sint zile in care este foarte linishtit. Ne cunoaste la fata, de obicei cind ne vede dimineatza, sau pe mine cind revin de la serviciu ma intilneste cu un zimbet. la virsta de 2,5 luni gingurea mai mult decit acum (sa fi fost nerohill-ul de vina?). Ne-am internat in spital, in urma investigatiilor tomografice ni s-a spus ca avem atrofie a lobului frontal partiala, iar dupa electroencefalograma - avem semne de convulsii unice (din ce am inteles nu sint convulsii clasice, dar sint convulsii care se reprezinta prin stare de agitatie, nervozitate s.a.). Ne-au prescris tratamen: neurohill, vitamine din seria B,magneziu, parafina la picioruse, iniectii cu un preparat D....... sau ceva de felul asta, (nu am retinut ca am vorbit cu medicul si se grabea), masaj.

 

-Cit e de grava starea in care suntem?

-Cit de eficient este un tratament la virsta noastra?

-Care pot fi urmarile pe viitor?

-Este risc de retardare psihologica sau dementza (sau alte probleme neuro-psihologice)?

Editat de papka

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Neurolog

Buna ziua!

Asa cum sunt eu totusi neurolog de maturi, va pot da doar unele referinte. Nu ati scris daca atrofia e bilaterala sau pe stinga sau dreapta.

Fara a vedea copilul cu ochii eu nu pot aprecia starea gravitatii lui.

Un tratament corect la virsta mica deseori este eficient, fiindca creerul micutilor are capacitatea mare de recuperare.

Despre urmari pe viitor, nimeni nu va va spune ce poate fi pe viitor, veti urmari copilul voi si neurologul si pe masura deyvoltarii lui se va vedea are retardare sau nu,

Eu va doresc sanatate!

Editat de Neurolog

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum