Irinka

Dureri De Cap Frecvente

Postări Recomandate

Irinka

Aneta, avem nevoie de un sfat.

2 ani in urma sotul meu avea niste dureri de cap citeodata insuportabile. Am mers la spitalul de la Korolenko si am facut investigatii. Nu i-au gasit nimic, spuneau ca totul e OK, insa a urmat un tratament cu Cinarizina si vitamina B12 si inca ceva dar nu tinem minte. Durerile au disparut. Acum vreo 4 zile iarasi au revenit durerile care se caracterizeaza prin parca apasare in crestet, insa ele sunt doar noaptea. Asta noapte sotul practic nu a dormit desi a luat Dexalgin putin durerea l-a lasat dar se simte acum la servici foarte obosit.

Vreau un sfat, ce facem? Mergem iarasi la control si aruncam un pumn de bani sau incepem sa luam Cinarizina si Vitamina B12?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Irina, nu mi-e clar, durerea noaptea il trezeste din somn sau el deja seara se culca cu durere de cap? Si dimineata dispare sau dispare pe fonul de analgezice?

Au vreo legatutra cu stres sau serviciul?

Si in acesti doi ani dupa tratament nu a avut deloc durere de cap?

 

Astept raspunsul la aceste intrebari ca sa ma gindesc ce sfat sa va dau.

Editat de Amanda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

Aneta, da, durerea de cap il trezeste din somn, ia un Dexalgin si ii trece, spre dimineata se scoala fara durere dar obosit si parca nedormit. Azi noapte s-a sculat pe la 3 si a umblat prin casa, descrie durerea ca una ce-i apasa in crestet si se simte mai bine cind sta in picioare decit culcat.

Nu cred sa aiba durerea legatura cu serviciul sau cu stresul, el are serviciu de birou, lucreaza majoritatea timpului la calculator cu foi, documente. Nu munceste fizic acolo.

Aneta, atit de intense dureri pina acum nu a avut, daca si mai aparea vreo migrena poate odata in doua luni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Neurolog

Irina, de obicei se conidera ca durerea de cap care apare noaptea este un criteriu de adresare la medic si de a efectua unele investigatii. Mai ales ca spuneti ca durerile acestea sunt cele mai intense din cite a avut.

Poate fi legata cu problemele in coloana vertebrala cervicala ( lucrul la calculator, presupune o pozitie nu chiar buna pentru vertebrele cervicale), astfel se ingreueaza circulatuia singelui spe creer si invers si mai ales noaptea in pozitia culcatapoate aparea cefaleea care il trezeste din somn.In timpul somnului mai apare si o staza a singelui din vene, vare la fel cauzeaza durerea nocturna.

Dar durerea nocturna poate avea si cauze mai serioase.

Dar nu cred ca se incadreaza in diagnostic de migrena, cred ca aceasta durere de cap e secundara unor schimbari.

Nu pot sa dau onlain sfaturi de tratament? darun sfat este ca daca cefaleea mai tine o zi- doua, va adresati numaidecit la neurologul vostru pentru a repeta investigatiile.De dorit de facut si Radiografia cervicala in 2 proectii, consultatia oftalmologului( fundul de ochi0 si Doplersonografia vaselor extra si intracerebrale. V-as sfatuis a controlati si reologia sindelui .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

Aneta, iti multumesc mult pentru sfat.

I-mi spui te rog, aceste investigatii se pot face intr-un singur loc si daca am putea sa mergem la un medic-neurolog ne poti spune la cine?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Neurolog

Mi se pare ca toate aceste investigatii nu le poti trece intr-un singur loc.

Eu doar am presupus nevoia acestor investigatii, dar mai intii neurologul va examina neurologic si apoi va hotari necesitatea lor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum