Lilicika

Cum Sa-mi Controlez Frica?

Postări Recomandate

Lilicika

ce tipuri de anestezie pot folosi si cum decurge o nastere normala???????

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Катя
ce tipuri de anestezie pot folosi si cum decurge o nastere normala???????

 

 

Страха перед родами никогда не испытывала и наверное в этом помочь не смогу. НА оборот я их ждала с нетерпением. Но думаю прежде всего вам нужно изменить свое отношение к родам как процессу. Понять что он физиологичен. И от вашего настроя и зависит во многом как они пройдут. Смотрите на роды как на самый счастливый момент в вашей жизни ведь это ваша встреча с самым дорогим человечком.

На счет обезболивания у нас в стране применятеся эпидуральная анастезия. Состоит она в том что вам в спину вводят иголку и зерез нее поступает лекарство которое обездвиживает вас и обезболивает. Но это не значит что вы ничего не почуствуете вообще. В определенное время перед потугами вам перествнут водить лекарство чтобы вы чуствовали потуги.

Лично я за естественные роды, где мин. мед. вмешательства. Врачи лиш наблюдают за рожиницей и помогают в экстренных случаях, а основную часть делает сама женьщина.

Не бойтесь родов вся боль быстро забудется, а дете будет с вами.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Viorica

Eu cind eram insarcinata inebuneam :xm_02: Doamne,cind imi aduc aminte... cautam in internet poze,filmulete video cu nastere si mai tare ma speriam,dar a trecut totul. NU trebuie sa-ti fie frica!!! La fiecare decurge diferit nasterea,la cineva mai greu,dar la cineva dimpotriva "scuipa"! Eu am nascut foarte usor,nu te gindi la anestezie si nu stiu ce,in primul rind gindeste-te la copil,el sa fie sanatos,alegeti cu grija medicii,moasa ca sa-ti primeasca nasterea cum trbebuie,crede-ma pe cuvint,toata durerea asta e trecatoare!! evident ca doare,nici nu se discuta,dar cum altfe vrei sa simit ca esti mama! Cind m-au luat acasa de la maternitate,eram palida ca nu stiu cine si slabita,dar mindra de mine ca am nascut pe cale naturala si fara nici un fel de anestezie. Gindeste-te,cum oare au nascut mamele,bunicele noastre? acum medicina e mai performanta,dar atunci? si inca plus la asta nasteau cite 10-12 copii!! trebuie sa fii optimista,capul sus si ai incredere in fortele propii,noi femeile sintem mai puternice decit parem! :xm_04:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Lilicika
Eu cind eram insarcinata inebuneam :xm_09: Doamne,cind imi aduc aminte... cautam in internet poze,filmulete video cu nastere si mai tare ma speriam,dar a trecut totul. NU trebuie sa-ti fie frica!!! La fiecare decurge diferit nasterea,la cineva mai greu,dar la cineva dimpotriva "scuipa"! Eu am nascut foarte usor,nu te gindi la anestezie si nu stiu ce,in primul rind gindeste-te la copil,el sa fie sanatos,alegeti cu grija medicii,moasa ca sa-ti primeasca nasterea cum trbebuie,crede-ma pe cuvint,toata durerea asta e trecatoare!! evident ca doare,nici nu se discuta,dar cum altfe vrei sa simit ca esti mama! Cind m-au luat acasa de la maternitate,eram palida ca nu stiu cine si slabita,dar mindra de mine ca am nascut pe cale naturala si fara nici un fel de anestezie. Gindeste-te,cum oare au nascut mamele,bunicele noastre? acum medicina e mai performanta,dar atunci? si inca plus la asta nasteau cite 10-12 copii!! trebuie sa fii optimista,capul sus si ai incredere in fortele propii,noi femeile sintem mai puternice decit parem! :xm_24:

multumesc mult pentru incurajare mamicilor...........

.......... :xm_08:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cosmica

Buna Lilicika,

 

nasterea copilului e un moment foarte important atit pentru mamica cit si pentru copil :). Dar cred ca majoritatea mamicilor care au nascut au avut momente in timpul sarcinei cind le era frica de acest moment-nasterea. Fiecare din noi isi imagina...cam ce o fi.

Pentru mine a fost foarte important sa ma informez anume despre decurgerea nasterii, dar nu din impresiile mamicilor ci din literatura(surse internet) specializata. Consider ca gindurile au tentidtza sa se realizeze, deci citiam mai mult ceva pozitv. Daca esti credincioasa, cred ca si rugaciunele te vor intari. Exista o multime dea tehnici de relaxare, cursuri de pregatire pt. nastere, metode de rasuflare, pastrarea fortelor, etc in timpul nasterii. La fel vei gasi si info despre tipurile de anestezie cu riscurile si benefiicile lor. Mi-a fost de ajutor sustinerea, implicarea pe durata sarcinii a sotului si prezentza lui la nastere. Am avut incredere in medicul ales. Desi am avut o nastere naturala fara complicatii, daca ar fi fost cazul recurgeam si la anestezie :). Cred ca o nastere naturala nu este un act de eroizm si Slava Domnului ca sunt atit de multe metode pt. ca nasterea sa fie usoara atit pentru mama cit si pentru copil. Sanatate si ginduri bune!!!

Editat de Cosmica

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum