KaTeHa 4 3330 postări Raportează post Postat Decembrie 16, 2008 (editat) Открываю отдельную тему. Думаю, пригодится. Передо мной, во всяком случае, сейчас встал такой вопрос... скоро у Бати в саду утренник. сценарий я считаю неудачным для трехлеток. стихотворения тем, кто хорошо говорит раздали, но... ну вот к примеру наше: Елочку Снегурочка детям принесла, В уголок поставила, огоньки зажгла... я считаю, что для ребенка 3-х лет оно не подходит. Бати отказывается его учить и я ее прекрасно понимаю. Поговорила с воспитательницей. Та подсказала самим выбрать стишок и выучить. Девочки, что такое новогоднее легко может выучить трехлетка? Editat Decembrie 16, 2008 de KaTeHa Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
KaTeHa 4 3330 postări Raportează post Postat Decembrie 16, 2008 (editat) Вот кое-что для деток 3-4 лет нашла... *** Нашу елку до макушки Наряжали все подряд. Вот игрушки и хлопушки, Вот шары на ней висят. Здравствуй, гостья дорогая! Ты нарядна и светла, Целый год тебя мы ждали, Наконец-то, ты пришла! Будем весело плясать, Будем песни распевать, Чтобы елка захотела В гости к нам прийти опять. Песня о елке. Посмотрите, приглашает Елка праздничная нас. Под зелеными ветвями Мы закружимся сейчас. Мы встречаем весело у елки Новый год Вокруг зеленой елочки Мы водим хоровод. Editat Decembrie 16, 2008 de KaTeHa Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Katrina 1 1820 postări Raportează post Postat Decembrie 16, 2008 Наше новогоднее, учится легко Скоро, скоро Новый год! Скоро Дед Мороз прийдет За плечами елочка Пушистые иголочки Он подарки нам разносит И стихи читать нас просит Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Amanda 11 13405 postări Raportează post Postat Decembrie 16, 2008 (editat) Poiezia noastra, pentru 2 ani si jumatate o consider foarte buna( necatind ca stim poiezii si din 3-4 strofe) : Bradulet, bradut, bradut Ninge peste tine, Haide-hai in casa mea Unde-i cald si bine! Editat Decembrie 16, 2008 de Amanda Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
KaTeHa 4 3330 postări Raportează post Postat Decembrie 16, 2008 Короткие новогодние стихи для малышей Дед Мороз прислал нам елку В.Петрова Дед Мороз прислал нам елку, Огоньки на ней зажег. И блестят на ней иголки, А на веточках - снежок! Мама елку украшала В.Петрова Мама елку украшала, Аня маме помогала; Подавала ей игрушки: Звезды, шарики, хлопушки. А потом гостей позвали И у елочки сплясали! Снег Снег, снег кружится, Белая вся улица! Собрались мы в кружок, Завертелись, как снежок. Елка наряжается Я.Аким Елка наряжается - Праздник приближается. Новый год у ворот, Ребятишек елка ждет. Новогоднее поздравление снеговика А. Усачев Снеговик письмо шлет другу: "Я тебе желаю вьюгу... Чтоб метель весь год мела... Льда, сугробов, снежных горок, И морозов "минус сорок"... И душевного тепла!" Всюду снег А.Бродский Всюду снег, в снегу дома - Привезла его зима. К нам спешила поскорей, Привезла нам снегирей. От зари и до зари Славят зиму снегири. Дед Мороз, как маленький, Пляшет у завалинки. А я тоже могу Так плясать на снегу. Дед Мороз бумажный С. Пшеничных Дед Мороз бумажный - Он седой и важный, С бородою и мешком, С деревянным посошком... Целый год на антресоли Он лежал в пыли В неволе. А теперь стоит на стуле Он под елкой в карауле - Поджидает НОВЫЙ ГОД. - Тихо! Слышите?.. Идет!!! Лес и поле белые Е. Трутнева ... Лес и поле белые, Белые луга. У осин заснеженных Ветки как рога. Подо льдами крепкими Дремлют воды рек. Белыми сугробами Лег на крыши снег. В небе звезды яркие Водят хоровод. Старый год прощается - Входит Новый год. Елочный шар В.Берестов Расцветает ландыш в мае, Астра осенью цветет. А зимою расцветаю Я на елке каждый год. Целый год лежал на полке. Все забыли про меня. А теперь вишу на елке, Потихонечку звены. Всю елку до макушки Украсили игрушки! Вставайте в хоровод! Встречайте Новый год! Выбрал папа елочку… А. Усачев Выбрал папа елочку Самую пушистую, Самую пушистую, Самую душистую… Елочка так пахнет - Мама сразу ахнет! Что растет на елке? Самуил Маршак Что растет на елке? Шишки да иголки. Разноцветные шары Не растут на елке. Не растут на елке Пряники и флаги. Не растут орехи В золотой бумаге. Эти флаги и шары Выросли сегодня Для веселой детворы В праздник новогодний. В городах страны моей, В селах и поселках Столько вспыхнуло огней На веселых елках! Елка, елка, елочка Елка, елка, елочка - Зеленая иголочка! Зажгись огнями разными - Зелеными и красными! Пришла на праздник елочка, Нарядная стоит, А на макушке звездочка Сверкает и блестит. Любит елочку народ Наряжать под Новый год. В каждом доме елка есть, Но такая только здесь! Тихо падает снежок Тихо падает снежок, То зима пришла, дружок! Мы играем, весилимся, И мороза не боимся! Снег идёт, снег идёт Снег идёт, снег идёт Значит скоро Новый Год Дед Мороз к нам прийдёт Всем подарки принесёт! Висят на ветках шарики Висят на ветках шарики, Волшебные фонарики, И бусы и снежинки, И голубые льдинки Кто пришел? Е. Благинина Кто пришел? Что принес? Знаем мы: Дед Мороз, Дед седой, С бородой, Он наш гость дорогой. Он нам елку зажжет, С нами песни споет. Красота, красота Наша елочка густа Не достать нам до макушки - Вот какая высота! Дети водят хоровод Хлопают в ладоши Здравствуй, здравствуй Новый Год! Ты такой хороший! *** Елочка, елочка, Зеленая иголочка. Шарики блестят. Огоньки горят. *** Дед Мороз -красный нос! Не кури папирос, а кури махорку, Приходи на елку! Любаша, 4 Декабря 2008 Здравствуй праздничная ёлка Ждали мы тебя весь год! Мы у ёлки новогодней Водим дружный хоровод! *** Дед Мороз сидит у елки Прячет голову в мешок Не томи нас слишком долго Развяжи скорей мешок! Источник Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
yulea2002 4 704 postări Raportează post Postat Decembrie 6, 2009 спасибо за целую коллекцию, начинаем учить... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Svetik@ 2 548 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 Cine ne ajuta sa gasim poezii de Anul Nou?Scrieti aici cine si ce poezii are la mateneu de Anul Nou!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
diralexi 0 408 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 Нам дали стишок: Новый год, Новый год, Приходи скорее! И у нас хоровод Станет веселее! Учим, но пока с трудом... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Beauty 7 384 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 Am venit cu sorcova, Am venit cu inima, Sa va semanam, Sa va bucurm, Sa treaiti, Sa-nfloriti, Ca merii, Ca perii, La multi. la muti ani! poezia noastra la matineu Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
BabaYaga 13 4942 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 Poiezia noastra, pentru 2 ani si jumatate o consider foarte buna( necatind ca stim poiezii si din 3-4 strofe) :Bradulet, bradut, bradut Ninge peste tine, Haide-hai in casa mea Unde-i cald si bine! Amanda, aste e cintec. Dar tot imi pare ca e pentru 2 ani. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
BabaYaga 13 4942 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 Это то что мы приготовила на этот год. Желанная пора Жду я снега, жду зимы, Жду веселой кутерьмы! Как помчусь на санках с горки, Шишки задрожать на ёлке! Ждёт зимы и мой щенок – Не удержишь поводок! В снег нырнёт он с головой, Крикну я ему: - Постой! Только мама удивится, Побранит меня слегка: - Я ждала с прогулки сына, Дождалась снеговика! *** Скоро, скоро к нам придёт Долгожданный Новый год! Пусть работа нелегка, Слепим мы снеговика. Снеговик готов! Ура! Ёлку наряжать пора. Ах, какие украшенья! Ёлка – просто загляденье! Вот и праздник! Дед Мороз Столько нам всего привёз! Хороши подарки наши! Возле ёлочки попляшем И поводим хоровод! Лучший праздник – Новый год! Ёлочка Маленькой елочке Холодно зимой, Из лесу елочку Взяли мы домой. Сколько на елочке Шариков цветных, Розовых пряников, Шишек золотых! Встанем под елочкой В дружный хоровод. Весело, весело Встретим Новый год!" O, brad frumos! O, brad frumos! O, brad frumos! Cu cetina tot verde! Tu esti copacul credincios Ce frunza nu si-o pierde. O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde! O, brad frumos! O, brad frumos! Verdeata ta imi place! Oricand o vad sunt bucuros Si vesel ea ma face. O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde! O, brad frumos! O, brad frumos! Cu frunza neschimbata! Ma mangai cand ma vezi duios Si ma-ntaresti indata! O, brad frumos, o brad frumos, Cu frunza neschimbata! Moş Crăciun cu plete dalbe Moş Crăciun cu plete dalbe A sosit de prin nămeţi. Şi aduce daruri multe La fetiţe şi băieţi Moş Crăciun, Moş Crăciun Din bătrâni se povesteşte Că-n toţi anii negreşit Moş Crăciun pribeag soseşte Niciodată n-a lipsit. Moş Crăciun, Moş Crăciun Noi am fost cuminţi tot anul Şi miloşi am fost mereu Şi în fiecare seară Ne-am rugat la Dumnezeu Moş Craciun, Moş Craciun. Moş Crăciun cu plete dalbe Încotro vrei s-o apuci? Ţi-aş cânta florile dalbe De la noi să nu te duci. Moş Crăciun, Moş Crăciun. Ce ne aduce Moş Crăciun? Ce ne aduce Moş Crăciun? Tot ce e frumos şi bun: Un cal mic de călărit, Cărţi frumoase de citit. O păpuşă mititică, O oiţă frumuşică, Trâmbiţă şi săbioară, Puşculiţă şi vioară. Mere dulci ca să mâncăm, Jucării să ne jucăm, Şi ne aduce clopoţei, Ca să ne jucăm cu ei. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Beauty 7 384 postări Raportează post Postat Decembrie 10, 2009 noi suntem in grupa de cresa... voua cred ca va trebuie o poezie "mai serioasa" Anul nou, impresii noi, Ginduri,sentimente, Uitati-le,sa privim ploaia Sau alte evenimente Anul Nou Din cireşul veşniciei S-a mai scuturat o floare După ce-a visat sub lună După ce-a surâs sub soare. Şi-n clipita-n care floarea A căzut pierind în vânt, Câte visuri neîmplinite, Câte doruri nu s-au frânt! Dar în locul celei duse, Altă floare vine acum, Sufletul să ni-l îmbete Cu nemaigustat parfum. Şi cum primăvara codrul Muguri mii desface-n rouă, Floarea nouă ne aduce Muguri de nădejde nouă.. Îmbrăcaţi al vostru suflet În veşmânt de sărbătoare Şi primiţi cu imn de slavă Noua veşniciei floare. Iar dacă-ntre voi iubirea Va cânta fără să plângă, Nici un vis n-o fi himeră, Nici un dor n-o să se frângă. poezia pe care am invatat-o fiind la gradinita si care-mi place pina in prezent :) IATA VINE ANUL NOU! Grigore Vieru Buna vreme, mos Martine! Buna vreme, mai copile! Incotro cu noaptea-n cap? La oras, sa-mi iau un brad! Bradul un’ sa-l pui, ma rog?! In padure, in barlog! Pai, in codru brazi nu ai?! Am, da-mi pare rau sa-i tai! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Tinika 9 765 postări Raportează post Postat Decembrie 11, 2009 Iata si poezia noastra de anul acesta: Mosule cu barba alba Din ce lume tu apari De aduci atitea daruri La copiii mici si mari? Daca esti atit de bun Asculta ce vreau sa-ti spun: Sacu-ntreg da-mi-l ca dar Ca tu stii sa-l umpli iar. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
lareeska 3 2312 postări Raportează post Postat Decembrie 11, 2009 темы объединила. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Tinika 9 765 postări Raportează post Postat Decembrie 11, 2009 (editat) 1. Mos Craciun stiu ca esti bun Uite ce-as dori sa-ti spun Ca la anul cind mai vii Sa renunti la jucarii Sa aduci de vrei in spate Multa multa sanatate Pentru tata si mamica Pentru bunul si bunica Pentru mine s-aduci minte Sa fiu harnic si cuminte 2. Mos Craciun bun venit ca ti-e frig demult o stim Insa noi ne-am pregatit Cit mai cald sa te primim Linga brad am pus Scaunelul ca sa stai Si-o masuta am adus Pentru daruri sa o ai. Iar su bradu-mpodobit Cu stelute argintii Asculta-vei rind pe rind Cintece si poezii. 3. Prin orase si prin sate Mai ales copiii spun Ca din tari indepartate Vine, iarasi, Mos Craciun. Nu mai pot de bucurie Si-l asteapta toti cu drag Sa le dea o jucarie Sau covrigi cite-un sirag. 4. Norii cu caciuli pe frunti Au adus iarna din munti Ea coboara de pe creste Frumoasa ca o poveste Mai intii a pus pe srtada Un covor alb de zapada Dalbe flori a pus pe ramuri A pictat stelute-n geamuri 5. Omul de za[ada Singur in ograda Pare suparat - Ce s-o fi-intimplat? Ma intreb, in gind Poate ca-i flamind? Si-i propun indata: -Vrei o inghetata? 6. Covorul alb se-asterne iara Din crivatul dezlantuit Noi colindam pe timp de seara Crestini Craciunul a sosit. Si gerul parca se-ncalzeshte iar vintul aspru-a contenit In suflete speranta creste Crestini crciunul a sosit. In inserarea ce apune Si tompul parca sa oprit Ca micul prunc venit pe lume Sa-si doarma somnul linishtit Deaceea mai pe timp de seara Prin drumul greu si-ntroenit Va colindam si spunem iara Crestini, Craciunul a sosit. Editat Decembrie 11, 2009 de Tinika Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Raluca 0 356 postări Raportează post Postat Decembrie 17, 2009 salutare! am gasit pe acest site mai multe poezii pentru copii, pe care ar fi frumos sa le invatzam de sarbatori! http://www.muccelmic.com/articles.php?tPath=9_11_39.html cine mai gaseste si altele, va rugam sa le postati aici!... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
dianutsa 0 83 postări Raportează post Postat Decembrie 17, 2009 salutare! am gasit pe acest site mai multe poezii pentru copii, pe care ar fi frumos sa le invatzam de sarbatori! http://www.muccelmic.com/articles.php?tPath=9_11_39.html cine mai gaseste si altele, va rugam sa le postati aici!... multumim, chiar vroiam sa caut ceva mai nou :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
lareeska 3 2312 postări Raportează post Postat Decembrie 17, 2009 Девочки, такая тема уже есть http://www.mama.md/index.php?showtopic=28094 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Taка 1 953 postări Raportează post Postat Decembrie 17, 2009 salutare! am gasit pe acest site mai multe poezii pentru copii, pe care ar fi frumos sa le invatzam de sarbatori! http://www.muccelmic.com/articles.php?tPath=9_11_39.html cine mai gaseste si altele, va rugam sa le postati aici!... Mersi Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Raluca 0 356 postări Raportează post Postat Decembrie 22, 2009 am o rugaminte pentru mamicile a caror pici merg la gradinitza: sa postatzi aici poeziile invatzate de copiii vostru pentru matineul de la gradi, eventual sa le invatzam si noi! merci cu anticipatie si tuturor sarbatori fericite, vesele si copii sanatosi!!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Natalitza 0 134 postări Raportează post Postat Decembrie 22, 2009 Baietelul meu are 2 ani si 7 luni. Poezie pentru anul nou a invatat. Insa am incercat sa gasesc si o uratura potrivita virstei lui. Am cautat, dar nu am gasit tema despre colindele si uraturile de Anul Nou. Poate, cine stie, le posteaza tot aici, pentru a nu dechide alta tema? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
lareeska 3 2312 postări Raportează post Postat Decembrie 22, 2009 Baietelul meu are 2 ani si 7 luni. Poezie pentru anul nou a invatat. Insa am incercat sa gasesc si o uratura potrivita virstei lui. Am cautat, dar nu am gasit tema despre colindele si uraturile de Anul Nou. Poate, cine stie, le posteaza tot aici, pentru a nu dechide alta tema? Я немного переименую темку))) и тогда колядки и стихотворения будут в этой теме. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
liligh 5 515 postări Raportează post Postat Decembrie 23, 2009 COLINDE, COLINDE de Mihai Eminescu Colinde, colinde, E vremea colindelor, Caci ghiata se'ntinde Asemeni oglinzilor. Si tremura brazii Miscand ramurelele,Caci noaptea de azi-i Cand scanteie stelele. Se bucur copiii, Copiii si fetele, De dragul Mariei Isi piaptana pletele... De dragul Mariei Si-al Mantuitorului Luceste pe ceruri O stea calatorului. COLINDÃTORII de George Cosbuc Cad fulgii mari incet zburand, Si-n casa arde focul, Iar noi pe langa mama stand De mult uitaram jocul. De mult si patul ne-astepta, Dar cine sa ne culce? Rugata, mama repeta Cu glasul rar si dulce Cum sta pe paie'n frig Hristos In ieslea cea saraca, Si boul cum sufla milos Caldura ca sa-I faca, Dragut un miel cum I-au adus Pastorii de la stana Si ingeri albi cantau pe sus Cu flori de mar in mana. Si-auzi! Rasar cantari acum, Franturi dintr'o colinda, Si vin mereu, s'opresc in drum, S-aud acum in tinda - Noi stam cu ochii pironiti Si fara de suflare; Sunt ingerii din cer veniti Cu Ler, oi Domnul mare! Ei canta inaltator si rar Cantari de biruinta, Apoi se'ntorc si plang amar De-a Iudei necredinta, De spini, de-ostasi, si c'a murit… Dar s-a deschis mormantul Si El acum e'n cer suit Si judeca pamantul. Si pana nu taceau la prag, Noi nu vorbeam nici unul - Sarac ne-a fost, dar cald si drag In casa-ne Craciunul. Si cand tarziu ne biruia Pe vatra calda somnul, Prin vis vedeam tot flori de mar Si'n fase mic pe Domnul. URME DE COLIND Pe urme dalbe de colind ma poarta din nou gândul strâng amintirile sirag si doruri, rânduri, rânduri. Blajin, Craciunul a trecut si eu tot numar anii dalbe flori, cântari ascult matanii în zapada ... - Îti vad tristetea pe obraz si lacrimi înnodate astepti de mult, astepti si azi, dar ei sunt dusi departe ... Chipul tau cel îndragit e brazdat de durere trupul ti-a scazut smerit la poarta departarii Nu te-amagi ca vor veni facând din an tot postul deschide plicuri si scrisori ferestre si imagini. Pe urme dalbe de colind te fura somnu-n rugaciuni alte amintiri încet te prind si Ceru-i plin ... de stele. "Colind" Lerui, Doamne, Ler, Din înaltul Cer, Cerne Maica, cerne, Fulgii moi i-asterne, Nimeni sa nu-i vada Urma prin zapada, Sa nu se cunoasca Ce Fiu va sa nasca. Lerui, Doamne, Ler, Din înaltul Cer, Coboara, coboara Presfânta Fecioara; Dar pe unde merge Urma i se sterge, Taina din vecie Nimeni sa n-o stie. Lerui, Doamne, Ler, Din înaltul Cer, Intra-n staul, iata Maica Preacurata În staul de vite, Pe paie strujite, Sa nu se cunoasca Ce Fiu va sa nasca. Lerui, Doamne, Ler, Din înaltul Cer, Cerne luna, cerne, Raze albe-asterne, Lumina cereasca Din iesle sa creasca, Razele-n zapada Îngeri sa le vada, Din înaltul Cer, Lerui, Doamne, Ler!... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Отрада 92 5167 postări Raportează post Postat Noiembrie 29, 2010 Девочки, хочу с дочкой выучить стишок на румынском языке. На русском много знаю, румынских именно детских небольших не знаю...и найти не могу в интернете. подскажите, какие попроще, мы только учим язык :) можно тут делиться стишками для новогодних утренников, на любом языке :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
ViVe 2274 6338 postări Raportează post Postat Noiembrie 29, 2010 (editat) Mos Craciun Mos Craciun cu plete dalbe, A sosit de prin nameti Si aduce daruri multe La fetite si baieti. Mos Craciun, Mos Craciun. Din batrani se povesteste, Ca-n toti anii negresit Mos Craciun pribeag soseste Niciodata n-a lipsit. Mos Craciun, Mos Craciun. Mos Craciun cu plete dalbe, Incotro vrei sa apuci? Ti-as canta florile dalbe, De la noi sa nu te duci. Mos Craciun, Mos Craciun. **** Pe mine m-a amuzat aceasta foarte mult: Poezioală desple Mos Clăciun De Valeriu Cercel Copiii lăi, m-au supălat La glădiniţă cu o veste, Că Mos Clăciun, e o poveste, Nu e, si nici n-a ezigstat, Că nu ale nici sănioală, Nici balbă albă, nasu’ losu, Chial au si lвs, că noaptea Mosu’ Pe cosu casei nu coboală ; Am fost atвt de indispus Si-am plвns cu laclimi suspinвnd, Pe Mos Clăciun оl stiu decвnd Pe mine balza m-a adus, de aici *** Mos Craciun te-am asteptat Ca sa vii neaparat Si imi pare minunat C-ai ajuns la noi in sat Stiu ca drumul a fost greu Si te rog sa te-odihnesti Pe un scaun ca-n povesti Iar de Rudolf n-am uitat El va sta cuminte afara Pana ce vei imparti Darurile pregatite dinainte Pentru noi,cuminti copii... de aici Editat Noiembrie 29, 2010 de victoritamd Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri