Emerald

Айва/gutuile

Postări Recomandate

Emerald

Fetelor, gospodinelelor, cine tie cum se face dulceata din gutui, ca sa fie bucatile intregi, Va rog sa Va impartasiti experienta :)))) :bye:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
@niri

Вот и у меня сейчас тоже много айвы и варю только компот из нее...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lungutatiana
Fetelor, gospodinelelor, cine tie cum se face dulceata din gutui, ca sa fie bucatile intregi, Va rog sa Va impartasiti experienta :)))) :wink:

 

Da care-i problema nu inteleg? :wink: Nu se primesc intregi sau nu stiti receta la dulceata?

 

:wink: Eu fac dulceata ca gutuile sa ramina intregi shi nu moi (ca in compot de ex.):

 

Tai gutuile feliute medii (dupa dorinta). In vasul care fierbi dulceata faci sirop din zahar (la 1kg de fructe : 1 kg zahar) si putina apa (cit sa acopere apa zaharul). Amesteci sa se dizolve zaharul adaugi gutuile shi le lasi pina da in clocot (mai amestecind din cind in cind). Le lasi sa se raceasca apoi iar le pui pe foc pina da in clocot. Tot asa pina cind dulceata prinde culoare aramie. Cind dulceata ajunge la conditia dorita pregatiti borcanele (le opariti si le stergeti sa fie uscate) si le umpleti cu dulceata. Le inchideti ermetic si le puneti sub o plapuma ceva sa fie la cald. Pofta buna!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emerald
Вот и у меня сейчас тоже много айвы и варю только компот из нее...

Si eu am vrut sa fac compot, dar sotul doreste dulceata :)

 

Da care-i problema nu inteleg? :ok: Nu se primesc intregi sau nu stiti receta la dulceata?

Problema este ca nu am facut nici-o data dulceata din gutui si asi vrea sa fac cum trebuie :ok:

Merci mulu pt receta...voi incerca sa fac :ok: !

 

:ok: Taniusha, inainte de a citi receta, am ris cu pofta de avatarul tau! :girl_in_love:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Eu nu fac deloc dulceturi, consider ca e pierdere de timp si de zahar.

Fructele fierte nu au nici o valoare vitaminica.

Eu prefer sa inghet cuburi din gutuie si sa le maninc cu inghetata sau asa, sau le prepar cu carene de gisca sau rata.

E doar parerea mea.

Stiu ca pe timpuri bunica fierbea cuburi mascate in sirop de zahar, era gustos.

Am mai auzit ca acum multi fac fel de fel de gemuri din fructe folosind GEL FIX de la Dr. Quetker.

Mai este si gutuia japoneza, daca stiti, me foarte bogata in vitamine.

Iata pe ea o prefer s-o dau prin rozatoare s-o amestec cu zahar si in frigider .E delicioasa si folostoare.

Editat de Amanda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emerald
E doar parerea mea.

 

Merci si pt parerea ta! Tocmai mi-ai dat o ideie!!!

Eu de mai multi ani nu fac conservaturi,(cu exceptia zmeurei si coacazei crud frecata cu zahar...ei si rosii marinate) dar acum mi-a adus sotul niste gutui si ma gindesc sa fac putina dulceata, dar asi vrea sa fie bucati, nu gem :)

 

Ce este...cum se foloseste GEL FIX de la Dr. Quetker? b0708.gif

 

cum se deosebesc gutuile japoneze de cele sa zicem moldovenesti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda
Ce este...cum se foloseste GEL FIX de la Dr. Quetker? b0708.gif

E un fel de fixator care permite de anu fierbe mult dulceata si o face ca marmelada.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vicky
Ce este...cum se foloseste GEL FIX de la Dr. Quetker? b0708.gif

uite asa arata

816_big.jpg

cu Gel Fix dr.Oetker , se primeste lichidul din dulceturi parca ar fi o semi marmelada , adica mucatile parca sunt in semi - marmelada , e mai prinsa dulceata ..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Emerald

wow...chiar si poza...acolo cred ca este scris cit la cit se pune :)

Amanda, vicky, multumesc :smoke:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Gutuile japoneze sunt micute, cresc pe un fel de tufisuri, si e cam greu de gasit in vinzare.( de fapt, nu sunt sigura ca asa corect se numeste)

Editat de Amanda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lungutatiana
:smile: Taniusha, inainte de a citi receta, am ris cu pofta de avatarul tau! :unsure:

Si mie imi place mult cind stau la lucru concebtrata cred ca dintr-o parte tot asa arat :smile:

 

Gelfix si eu am folosit anula acesta dar la gemuri cu capsune, malina. Pe pachete scrie ca fructele trebuie maruntite si apoi se amesteca cu o lingura de zahar+amestecul din plic. Se pune la fiert pina da in clocot. Apoi se adauga tot zaharul, se amesteca bine, se pune iar pe foc. Cind da in clocot se tine asa vreo doua minute (nu mai mult) se pune totul in borcane (pregatite in prealabil) si la caldut.

 

Parerea mea este ca gutuile cu gelfix nu prea se vor primi, el se foloseste mai bine la fructe moi, pomusoare (capsune, zmeura, coacaza, caise s.a.)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenusca

dar eu fac cam altfel dulceata de gutui- am taiat gutile felii leam acoperit cu apa ( fara zahar) si leam pus la fiert , au fiert cam 15 min dupa aia am strecurat atent acest suc si la fiecare litru de suc am adaucat un kg de zahar lam pus putin sa se lege si dupa aceea lam turnat peste fructe si lam lasat pe a 2 zi ,lam pus la fert pe vreo 10 min si iar lam lasat sa se raceasca , si ultima data lam fiert iar vreo 20 min si lam pus la borcane ( e ffff gustoasa fiindca sa primit fructe in jele -marmelada )

 

oare nu e destul citi conservanti mincam , sa mai adaugam si noi !!( am in vedere jelfix)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tasjka

ого, какая старая темка. неужели никто не варит ничего из айвы? я варю варенье в 3 этапа. в этом году айвы было мало и мы решили не закручивать, а сразу съесть. после приготовления переложила в банку, а через какое-то время там появилась плесень. кто подскажет, почему это случилось?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Runedo

noi am facut toamna asta dulceata de gutui / mmm, e delicioasa. am taiat gutuiele cubulete. am pus la fiert apa cu zahar / nu mai tin minte proportia, dar se poate de gasit pe net/ si cind s-a legat, am adaugat gutuiele. le-am fiert 15 min, apoi am oprit, si le-am lasat sa se racoreasca. si asha de vreo 3 ori.

acum mincam cu placere, stau bine in debara, nu au facut mucegai

o sa incerc sa pun si niste poze, mai tirziu

 

tazjka, poate a facut mucegai pu ca nu a fost bine inchis borcanul , a patruns aer

Editat de Runedo

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marmeladka

Поднимаю темку- айва в этом году красивая, и очень хочется вкусного варенья- с точной рецептурой)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
mamasofii

и я хочу в зимний вечер айвового варенья!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Veruncyk

Sal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna?multumesc

Sal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna?multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marmeladka

я думаю что можно) только рецепт надо поискать) может кто подскажет вам)

 

Sal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna? multumescSal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna? multumesc

я думаю что можно) только рецепт надо поискать) может кто подскажет вам)

 

Sal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna? multumescSal fetelor, eu ma abat un pic de la tema si va intreb: Din gutuie se poate de facut suc pentru copii l borcn pentru iarna? multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
radusia

Может кому-то пригодится рецепт Айвогого повидла. Рецепт я нашла в интернете, немного адаптировала под себя. Мой ребенок совершенно не ест ягоды в варенье, поэтому делаю только повидло.

Итак, рецепт:

1 кг айвы

600-800 гр сахара

Способ приготовления:

 

Айву помыть, удалить сердцевину,разрезать на средние кусочки. Не чистить.

Варить один час, пюрировать погружным блендером. Добавить сахар и варить еще 10 минут.

Разлить по банкам и закатать. Можно уваривать с сахаром чуть дольше, если планируете использовать как 

начинку для пирогогв или рогаликов. Нам такой вариант нравится даже больше ,чем варенье!

Editat de radusia

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
LEAGAN

 

 

oare nu e destul citi conservanti mincam , sa mai adaugam si noi !!( am in vedere jelfix)
Желфикс -это патока,которую мы сами можем приготовить из кожуры яблок,выварив ее и выжав и добавив в любое варенье.Притом она помогает сэкономить сахар,особенно диабетикам,я ,например,не могу есть варенье  1:1,для меня оно приторно сладкое,но в тот же момент люблю варенье или джем ,а не повидло. 23 окт 2008 - 23:00 elenusca писал: snapback.png

 

dar eu fac cam altfel dulceata de gutui- am taiat gutile felii leam acoperit cu apa ( fara zahar) si leam pus la fiert , au fiert cam 15 min dupa aia am strecurat atent acest suc si la fiecare litru de suc am adaucat un kg de zahar lam pus putin sa se lege si dupa aceea lam turnat peste fructe si lam lasat pe a 2 zi ,lam pus la fert pe vreo 10 min si iar lam lasat sa se raceasca , si ultima data lam fiert iar vreo 20 min si lam pus la borcane
спасибо за рецептик,возьму себе в блокнот.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Luthien

Сделала 5 баночек варенья из айвы с апельсинами. Апельсин очень удачно оттенил вкус айвы :)

 

57bec98958dc1875cceda13d8228ed81.jpeg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
CiuceloMeaucelo

а я делаю варенье по этому рецепту http://www.good-cook.ru/kons/kons_048.shtml

айва не получается разваренной, но и не твердая.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Anya31

Сделала 5 баночек варенья из айвы с апельсинами. Апельсин очень удачно оттенил вкус айвы :)

 

57bec98958dc1875cceda13d8228ed81.jpeg

Мари, рецептом не поделитесь? :)

У нас тоже в этом году много айвы, а я только компоты умею из неё делать....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum