GlobalchemMall

Ce trebuie să știți despre îngrășămintele cu fosfat

Postări Recomandate

GlobalchemMall

Funcția îngrășământului cu fosfat este de a face tulpinile și ramurile copacilor dure, de a promova formarea mugurilor florali, florile sunt mari și colorate, iar fructele se maturizează devreme, astfel încât copacii să aibă mai multe rădăcini noi, o creștere bună, dezvoltare, și îmbunătățește rezistența la frig și rezistența la secetă. Când îngrășământul cu fosfor este insuficient, creșterea copacilor va încetini, rezultând frunze mici, mai puține ramuri sau roți, flori și fructe mici și maturitate târzie.

Când copacului îi lipsește fosfor, simptomele apar de obicei mai întâi pe frunzele bătrâne. Îngrășămintele organice cu mai mult fosfor includ tărâțe de orez, făină de oase, gunoi de pasăre și solzi de pește. Îngrășămintele cu fosfat anorganic includ fosfat de rocă, superfosfat, fosfat de calciu și magneziu și așa mai departe. Unul dintre cele mai frecvent utilizate este superfosfatul, care este adesea amestecat cu îngrășământ organic și folosit ca îngrășământ de bază și poate fi folosit și ca pansament de top pentru bonsai de flori și fructe. Superfosfatul este potrivit pentru soluri neutre sau ușor alcaline, nu pentru soluri acide.

Precauții pentru fertilizare

1. Cantitatea de fertilizare ar trebui să fie adecvată.
Cantitatea de fertilizare variază în funcție de diferitele perioade de creștere ale plantei. În timpul etapei de răsad a plantei, numărul de îngrășăminte ar trebui să fie mai mare, dar acordați atenție fertilizării subțiri pentru a promova creșterea rapidă. După ce se formează răsadurile, aplicați mai multe îngrășăminte cu fosfor și potasiu. Plantele de frunziș ar trebui să fie mai azotate pentru a-și face frunzele verzi, iar florile ornamentale ar trebui să fie mai multe îngrășăminte cu fosfor și potasiu pentru a le face mai ușor de înflorit.

2. Fertilizarea trebuie să fie în timp util.
Fertilizarea la timp se referă la fertilizare atunci când planta are nevoie de îngrășământ. Cel mai potrivit este să fertilizați atunci când frunzele plantei devin palide, galbene și slabe în creștere.

3. Când fertilizați, slăbiți mai întâi solul.
După fertilizare, pulverizați o cantitate mică de apă pe frunze pentru a îndepărta îngrășământul rămas pe frunze. Trebuie udat o dată pe zi în două zile de la fertilizare.

4. Fertilizarea trebuie să controleze temperatura.
Florile în ghiveci nu trebuie fertilizate la prânz, deoarece temperatura este prea ridicată și cel mai bine este să fertilizați seara

Editat de РИША

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum