Tory

Гаспачо / Gazpacho

Postări Recomandate

Tory

Vicky, вот отыскала рецепт "испанской окрошки" :D

 

Ингридиенты:

 

4 крупных помидора

1 средний огурец

1 маленькая луковичка (не шибко злая чтобы)

1-2 зубка чеснока

1 зеленый сладкий перец

1/2 красного сладкого перца

1 ломоть белого хлеба

Оливковое масло (плеснуть)

Сок лимона (в оригинале - уксус)

Холодная (ледяная) вода

Соль, перец, травки

 

Способ приготовления:

Гаспачо - холодный томатный суп, в международной кухне известный как "Гаспачо по-андалузски". Ели его раньше крестьяне-бедняки - сытно, дешево и быстро. Очень всем его рекомендую, начинается лето, жара, а супчик ну очень освежающий.

 

Все смешать (начинать смешивать с 1-го пункта)

 

1. Помидоры бланшировать, обдать холодной водой, почистить, порезать - в блендер.

 

2. Огурец, лук, чеснок и перцы почистить - туда же.

 

3. Хлеб размочить в воде, добавить к овощам. Вместо хлеба можно сыпать панировочные сухари или просто растолченные обычные сухари. Причем, хлебную часть можно класть по вкусу (побольше/поменьше) или не класть совсем.

 

4. Приправить солью, перцем, оливковым маслом, выдавить пол-лимона.

 

Все!!! А, вот, вода - суп до нужной консистенции разводить ледяной водой (я люблю погуще и совсем не развожу).

 

Гарнирчики (подаются отдельно, каждый сам себе добавляет по вкусу)

 

Огурец, перцы, можно лучок, вареное яйцо, ветчину - меленькими кубиками. И маленькие квадратные сухарики - тоже в тарелку кидать.

 

Это базово-классический рецепт - перцы, чеснок и огурцы можно варьировать.

Editat de Tory

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vicky

Receta2

Gazpacho

 

ingrediente:

6 rosii mascate si coapte

20gr. pasta de tomate

1 castravete mare(lung)

1 ardei dulce rosu

10 bucatele de piine pentru toast

2cepe

usturoi dupa gust

1dl ulei de masline

1dl otet de vin rosu

sare,piper negru si Cayenne(unii dupa gust adauga Tobasco daca vrei sa fie mai iute).

1dl bulion

 

In bulion adaugat miezul de la 4 bucatele de piine de toast pentru a se innmuia,tomatele se curata de seminte(sub apa curgatoare),In blender punem piinea cu bulionul ce il absoarbe,rosiile,cas

travetele-amestecam,apoi uleiul,otetul-amestecam,apoi pasta de tomate -amestecam,ceapa si usturoiul se adauga cu grija gustind daca e picant cum doriti,apoi sarea piperul,Cayenne.

 

Apoi facem garnitura:

taiem aparte cuburi cit mai marunte: catsravete,miez de piine,rosii,ardei dulce si ceapa.

 

Supa pregatita se da in frigider pe minim 2 ore,se serveste rece cu adugarea cite putin din fiecare cele 5 garnituri.

Pofta buna!

 

Tory

kakie travki nuzhno dobavit'?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Tory
Tory

kakie travki nuzhno dobavit'?

 

ой, хороший вопрос. Я ведь еще не готовила этот супчик.. только собираюсь.. но наверное добавила бы орегано или базилик, или же майоранчик..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Diras

ador gazpacho!!!!

eu il cumpar gata facut si il folosesc ca bautura pentru perioada calda-fierbinte a Spaniei

e si foarte sanatos inafara faptului ca e super-gustos, dar .... nu la toti place si nu din prima!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lucaroxana25

dar rosiile nu le putem inlocui cu nimic? ca ele nu imi plac deloc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

dar rosiile nu le putem inlocui cu nimic? ca ele nu imi plac deloc

rosiile sunt ingredientul de baza, daca le inlocuiti pai nu mai e deja gazpacho

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lucaroxana25

atunci le pun ca de gust pana e coapta gata apoi le arun hehhe

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

din cite stiu aceasta este o supa rece si se serveste vara, cind este cald si cind pretul rosiilor este redus

in orice caz puteti modifica dupa placul dvs si al familiei dvs. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lucaroxana25

ms mult nu stiam ca rosiile usnt de baza ((

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum