Vizitator Snejana

Este iesire din situatie?

Postări Recomandate

Vizitator Snejana

Buna, nustiu cum sa procedez, am impresia ca iesire din situatie nui. Sotul e alcoolic, nu contribuie financiar nici moral in educatia copiluluim, il intretin eu de ani de zile, salariul lui eu nu l-am vazut niciodata.Am fost agresata fizic si psihic fata de copil. Copilul este dezorientat si abuzat psihic iar fizic adica in gluma dar are vanatai.Ma alunga din casa pe mine si pe copil apoi rade si spune ca el asa ceva n-a zis. Traim in camere separate de mai multi ani. Ma framanta faptul ca are rude care pot influienta hotararea procesului.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
AvCroitor

Pasul nr.1 – solicitarea ordinului de restricţie de urgenţă

Articolul 121(1) În caz de stabilire că au fost comise acte de violenţă în familie şi/sau persistă un pericol iminent de repetare sau comitere a acţiunilor violente, organul de poliţie este obligat să dispună imediat eliberarea ordinului de restricţie de urgenţă în privinţa agresorului. Ordinul de restricţie de urgenţă se eliberează pentru o perioadă de pînă la 10 zile şi se pune îndată în aplicare, agresorul şi victima fiind informaţi despre restricţiile aplicate, drepturile şi obligaţiile care le revin şi despre răspunderea pentru neexecutarea cerinţelor ordinului de restricţie.

 

Pasul nr.2 – solicitarea eliberării ordonanţei de protecţie. Legea cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie 45/01.03.2007.

Cererea pentru eliberarea ordonanţei de protecţie se depune de către victimă personal sau prin reprezentant. În caz de imposibilitate a depunerii cererii de către victimă din cauză de sănătate, vîrstă, alte motive întemeiate, la solicitarea ei, cererea pentru eliberarea ordonanţei de protecţie poate fi depusă, în interesele victimei, de către organul de poliţie, organul de asistenţă socială sau de procuror. Instanţa de judecată emite, în 24 de ore de la primirea cererii, o ordonanţă de protecţie, prin care poate oferi asistenţă victimei şi copiilor ei, aplicînd agresorului următoarele măsuri: a) obligarea de a părăsi temporar locuinţa comună ori de a sta departe de locuinţa victimei, fără a decide asupra modului de proprietate asupra bunurilor; b) obligarea de a sta departe de locul aflării victimei, excluzînd şi orice contact vizual cu victima sau cu copiii acesteia, cu alte persoane dependente de ea; c) interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima sau cu copiii acesteia, cu alte persoane dependente de ea; d) interzicerea să se apropie de anumite locuri: locul de muncă al victimei, locul de studii al copiilor, alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează;e) obligarea, pînă la soluţionarea cazului, de a contribui la întreţinerea copiilor pe care îi are în comun cu victima; g) limitarea dispunerii unilaterale de bunurile comune; h) obligarea de a participa la un program special de tratament sau de consiliere dacă o asemenea acţiune este determinată de instanţa de judecată ca fiind necesară pentru reducerea violenţei sau dispariţia ei; i) stabilirea unui regim temporar de vizitare a copiilor săi minori; j) interzicerea de a păstra şi purta armă.

Ordonanţa de protecţie se comunică imediat subdiviziunii teritoriale ale poliţiei din raza unităţii administrativ-teritoriale în care îşi are domiciliul agresorul, care asigură informarea neîntîrziată a agresorului despre măsurile aplicate.

Măsurile de protecţie se aplică pe un termen de pînă la 3 luni, şi pot fi prelungite.

 

Pasul nr.3 – Decăderea din drepturipărintești (și eventual Divorț)

Articolul 67 Codul familiei. Părinţii pot fi decăzuţi din drepturile părinteşti dacă: f) suferă de alcoolism cronic sau de narcomanie. Articolul 68. Modalitatea de decădere din drepturile părinteşti (1) Decăderea din drepturile părinteşti are loc numai pe cale judecătorească. (2) Acţiunea privind decăderea din drepturile părinteşti poate fi pornită de celălalt părinte, tutorele copilului, autoritatea tutelară locală/teritorială. (3) Cererea privind decăderea din drepturile părinteşti se examinează cu participarea obligatorie a autorităţii tutelare locale/teritoriale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.