Vizitator Trofim

Este legal un astfel de credi?

Postări Recomandate

Vizitator Trofim

Anui e platit daca nu scrii cerere de exmatriculare si nu platesti pentru anul doi urmeaza exmatriculare automata? Deoarece peste un an si jumatate spun ca inca sunt dator cu o suma enorma si ca inca nu sunt exmatriculat.
Puncte din contract:             "PARTEA USM"
1.7 Sa restitue taxa transferata de catre persoana juridica sau persoana fizica pentru studentul exmatriculat din propria initiativa, in cazul lipsei restantelor academice, pe motiv de boala sau transfer la o alta institutie, cu exceptia cheltuieliloe efectuate de USM pina la data exmatricularii.
1.8 Nu se restitue taxa de studii in cazul exmatricularii studentului pentru restante academice, precum si pentru incalcarea Statutului, codului Etic
si Reglamentului intern al USM. 
                                                 "PARTEA MEA"
2.1 Anual sa transfere prin virament sau in numerar pe contul USM, taxa de studii, conform Anexei 1, dupa cum urmeaza : a) 50% - pina la inceputul anului de studii; b) 25% pina la 10.12 a anului de studii; c) 25% - pina la 15. 04 a anului de studii, necesare pentru acoperirea cheltuielilor la pregatirea cadrelor si asigurarea sociala a studentilor. In cazul achitarii contractului prin virament se indica in dispozitia de plata urmatoarele date ale studentului: numele prenumele, patrimoniul si nr contractului curent de studii.
2.2 Neachitarea la timp din motivul insolvabilitatii agentului economic etc.nu-i scuteste pe studenti de plata prevazuta in p.2.1 al prezentului contract. In cazul neachitarii taxei studentul urmeaza sa fie exmatriculat.
2.3 Obligatia de achitare a taxei de studii se mentine pe toata perioada detinerii statutului de student de catre persoana fizica.
2.4 Respectarea eticii...
2.5 Sa nu se implice in actiuni anticonstitutionale...
2.6 Sa se incadreze de sine statator in cimpul muncii...
2.7 In conditiile in care achitarea taxelor de studii intervine ca efect al solicitarii exprese si sustinerii financiare provenind de la o persoana juridica/fizica, studentul are obligatia de as-i respecta indatoririle specifice asumate fata de persoana juridica/fizica respectiva, acesta din urma urmind sa faca plata taxelor catre USM.
2.8 In conditii in care raporturile contractului dintre student si persoana juridica/fizica respectiva inceteaza, studentul ramine in continuare obligat la plata taxelor de studii aferente procesului de studii contractat, revenindu-i si obligatia notificatiei USM asupra incetarii raporturilor contractuale amintite.
3. ALTE CLAUZE 
3.1 Persoana fizica obtine statut de student de la data emiterii ordinului de imatriculare, pierzind statutul respectiv numai in urma emiterii ordinului de exmatriculare.
3.2 Refuzul unilateral de executare a conditiilor este inadmisibil, cu exceptia cazurilor prevazute de legislatie.
3.3 Studentii sunt exmatriculati si in cazul cind USM nu va primi la timp sumele respective prevazute de contract pentru achitarea unui an universitar. 
3.4 In cazul in care studentul isi intrerupe studiile din proprie initiativa, acesta va fi obligat sa depuna personal sa printro persoana delegata legal, intr-un termen de 30 zile calendaristice, cererea respectiva de exmatriculare (reziliere a contractului din proprie initiativa).
3.5 Ne depunerea cererii respective presupune mentinerea statutului de student al persoanei in cauza in cadrul termenilor, admise de catre documentele normative care reglementeaza procesul de formare profesionala, cu toate obligatiile aferente pentru studentul in cauza, inclusiv obligatia achitarii taxelor de studii.
3.6 Calamitati naturale... 
3.7 Ordin de imatriculare va fi emis dupa achitarea a 50% din taxa prevazuta in prezentul contract, care urmeaza a fi achitata pina la 20 aug 2017. 
4. Prezentul Contract se considera incheiat si intra in vigoare la data semnarii lui de catre Parti fiind valabil pe toata perioada studiilor.
5. Doua exemplare...
6. In cele ne reglamentate de prezentul contract Partile se vor conduce de legislatia in vigoare.
Anexa nr.1 
Plan de studii 4 ani
Taxa anuala de studii pentru un student 3500lei
Marimea taxei pate fi recalculata incepind cu anul II de studii, in dependenta de cheltuelile USM, care se aduc la cunostinta studentului la inceputul anului de invatamint.
In cazul transferului intrauniversitar si interuniversitar, a restabilirii la studii a studentului exmatriculat se aplica taxa la anul respectiv de studii. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum