victorialaur

Copii sănătoși, societate sănătoasa. Cum învățăm copilul să se spele regulat și corect pe mâini?

Postări Recomandate

victorialaur

Dacă microbii ar fi de dimensiunea unui bob de orez, fiecare dintre noi ar conștientiza cu mult mai bine cât de importantă este igiena mâinilor. Copiilor le place să se joace cu tot ce văd și găsesc, de la animăluțe până la pietricele adunate în grădină. Aceștia sunt cei mai predispuși la infecții și „anină” mai repede microbii. Anume din acest motiv este foarte important să îi învățăm să își spele mâinile regulat și corect. EcoReco și Toreco vă oferă câteva sfaturi în acest sens.

Răbdarea rezolvă totul. Nu transformați spălatul pe mâini într-o activitatea neplăcută pentru copii. Cei mici reacționează emoțional la tot ce se întâmplă în jurul lor, iar dacă veți striga și vă veți enerva, copilul va face tot posibilul ca să evite spălatul pe mâini.

Explicați logic și vorbiți așa cum o fac maturii. Copiilor le place să se simtă importanți, iar dacă le veți explica calm de ce trebuie să își spele mânuțele și care sunt riscurile dacă nu o fac, aceștia vor fi foarte atenți și vor povesti din cele aflate de la mama și tata altor copii. Dar păzea, să nu îi speriați foarte tare cu istorii despre microbii îngrozitori care atacă degețelele copilașilor.

Citiți în întregime aici și descărcați instrucțiunile de spălare corectă a mâinilor pentru fetițe și băieței aici.

Editat de victorialaur

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum