Arrina

Diagnostic, infertilitate

Postări Recomandate

Arrina

Bună, Tatiana!

 

Cum se face diagnostica în gomeopatie? Medicul - gomeopat face diagnostica sau pacientul trebuie să consulte mai întîi medicul de familie și să facă analizele necesare?

Ce rezultate aveți în tratarea infertilității?

 

Mulțumesc anticipat pentru răspuns. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Savciuc Tatiana

Consultaţia homeopată este una specifică, diferită de consultaţiile medicale obişnuite. Scopul acesteia este identificarea remediului homeopat constituţional care să corespundă foarte bine cu persoana respectivă, din punct de vedere fizic, emoţional şi mental. În cazul în care va fi identificat şi administrat corect, acel remediu simillimum va reuşi să readucă armonie într-un organism ce a fost dezechilibrat.

Consultaţia homeopată constă în realizarea unui tablou de remediu al persoanei respective, nu un diagnostic de boală. În cadrul consultului trebuie precizate afecţiunile de care suferă pacientul, dar în special acele simptome şi detalii care îl individualizează. În acest sens, consultaţia poate cuprinde etapele de observaţie, ascultaţie, inspecţie, palpare ş.a.; dar se acordă o deosebită importanţă interogatoriului. Orice homeopat ar trebui să fie un bun psiholog pentru ca pe parcursul consultaţiei să examineze unele aspecte care privesc viaţa pacientului. Homeopatul trebuie să urmărească cu atenţie toate detaliile comportamentale şi temperamentale ale persoanei, să înţeleagă părţile sensibile ale psihicului său şi să priceapă posibilele surse de stres sau dezechilibru. De asemenea, observaţiile clinice trebuie să ia în calcul toate detaliile leziunilor locale, să le determine aspectul, forma, culoarea, profunzimea etc. Important este ca pacientul să istorisească suferinţele aşa cum le simte, cum le trăieste, inclusiv şi simptomele pe care le consideră ciudate, pentru că deseori acestea fac diferenţa hotărâtoarea între câteva remedii analizate.
Mai multe detalii gasesti aici: http://homeopatie.md/ro/concurs_type/intrebari-frecvente-despre-consultatia-homeopatica/#Q2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum