Amanda

Мясо Кролика И Ягненка / Carnea De Iepure Și Cea De Miel

Postări Recomandate

Amanda

У меня сейчас в морозилке есть и то и другое, хочется приготовить одно из них.

У кого какие рецепты, секреты имеются? :val08:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
September

Iata aici am vazut o reteta (Жаркое из кролика в горшочке). Pare destul de simplu se facut si pare a fi si gustos.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vicky

Bunica si mama il marineaza intreg cum e el in vin in jumate cu apa, mirodenii si sare, vreo 1- 2 ore, apoi il umple cu hrisca fiarta amestecata cu maruntaiele taiate marunt si prajite putin cu ceapa. Dupa aceasta face aluat din apa sare si faina, intinde o turta mare si inveleste mielul implut in ea- ca sa se coaca la voie mielul si sa nu fie vinjos, dupa citeva ore de coacere asa, cind e aproape gata, scoate turta aceasta de aluat in care e invelit mielul, il unge cu maioneza si il mai lasa pina se rumeneste. E bun pentru mase festive, il aseaza intreg pe masa, apoi taie carnea din el, sevrind si implutura.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vika4ka

Postez o reteta cu carne de miel. :)

 

Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

 

 

 

Ingrediente

Pentru 6 portii: 1 kg file de miel, jumatate de ceasca de ulei de masline, 3 cepe mari date pe razatoare, 2 capatani de usturoi pisat, 6 rosii medii, o jumatate de lingurita de sofran (optonal), sare, piper negru, sumac (optional)

 

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)

 

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.

Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.

Se adauga marinata peste carnea de miel si se lasa la frigider intr-un vas acoperit cel putin 24 de ore.

Bucatile de carne se infig pe bete pentru frigarui si se frig 5-10 min pe fiecare parte, intorcandu-le frecvent si stropindu-le (ungandu-le) cu sosul de la marinata.

Rosiile se frig intregi, dar pe bete separate. Se poate prepara si la cuptor, incins in prealabil la temperatura ridicata.

P.s. cred ca se poate pregati nu numai la frigarui la aer liber - cei care au gratar acasa liber pot incerca retea. Eu am :wink: :))

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Iata mielul pregatit de mine, cu curaga si ciuperci:

Eu carne de miel nu maninc, iar oaspetii au golit farfuria.

591af5921a60.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lady_marmalade

Ciuperci cu carne de iepure

 

Ingrediente

carne de iepure 1 kg, ciuperci 500g, untura sau ulei 100g, ceapa 100g, verdeata o legatura, cimbru un fir, faina o lingura si jumatate, vin rosu (alb) un pahar, sare, piper

 

 

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite, se spala, se sareaza, se lasa putin la scurs si se inabuse cu ceapa intr-un vas acoperit. Din cand in cand se picura putina apa, amestecand usor. Cand carnea este pe jumatate patrunsa se stinge cu vin (de preferinta rosu) si bulion, se condimenteaza dupa gust, lasandu-se la fiert.

Ciupercile se spala, se taie in felii sau cuburi, se soteaza cu putina grasime si dupa ce s-au calit usor se pun la fiert cu bucatile de carne. La ultimele clocote se adauga verdeata si , dupa gust, felii de lamaie.

Daca preparatul este gatit cu ulei se poate consuma si rece.

 

Pofta mare !!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Iata si iepurele cu ciuperci( a fost marinat in vin alb cu bazilic)

a97e6d66de0a.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vika4ka
Iata si iepurele cu ciuperci( a fost marinat in vin alb cu bazilic)

Nu am prea inteles.. Tu ai pregatit 2 feluri de miel? :pleasantry:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda
Nu am prea inteles.. Tu ai pregatit 2 feluri de miel? :girl_dance:

Nu, pe prima poza e mielul, pe a doua ieperele.

Sunt pregatite cu ocazii diferite!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
MamaDi

Da, in iNternet se poate de gasit ce se poate pregati din miel, dar vreau ceva recete incercate si care sunt intradevar reusite. pOate avetirecete traditionale de Pasti???

 

Eu astept recete, iar mielultul meu de 4,5 kg asteapta in congelator :sad:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Arabika

Девочки, я хочу приготовить кролика в духовке, по возможности целого. Но никогда этого не делала.

Подскажите пожалуйста рецепты по которым вы готовили его!

не могу в инете найти ничего подходящего....:4tivo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lareeska
Девочки, я хочу приготовить кролика в духовке, по возможности целого. Но никогда этого не делала.

Подскажите пожалуйста рецепты по которым вы готовили его!

не могу в инете найти ничего подходящего....:4tivo:

я, если готовлю целым, то фарширую. Приготовь тушку кролика - посолить, поперчить, лаврушка, перец горошком, лук, чеснок. Всем этим натираю кролика и оставляю на ночь. (не обязательно так надолго). Фарш: хлеб нарезаю кубиками, лук обжарить, кусочками порезать мясо и, если есть, печёнку кроличью, соль, перец, пару яиц и немного молока. Всё это "вкладываем" в кролика и аккуратно зашиваем и в духовку. Я это готовлю в утятнице - на дно выкладываю тот лук и специи, в которых мариновался кролик, добавляю водичку и всё. Подавать это лучше холодным, т.к. трудно режется.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Natally

Мой муж готовит обалденного кролика. В молоке.

В чан слоями кладет : лук нарезанный гольцами, морковку и кролика. И так в 2-3 ряда. Специи: соль, перец, базилик, ореган и лаврик. Все заливает жирным молоком и на медленный огонь. Кролик получается супер-нежный и сочный.

Жалко фотки нет :smile1:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Katrina

Ароматный кролик

 

Кролик весом 1-1,5 кг.; 1 и 1/4 стакана светлого пива; 1/2 сливок или некислой сметаны; 1 ст. ложка муки; 1 ст. ложка сливочн. масла; 1 зубчик чеснока; 1 ст. ложка порезанной зелени майорана; 1 ст. ложка порезанной зелени тимьяна; 1 ст. ложка порезанной зелени базилика; немного оливкового масла; немного белого перца; соль.

 

Вылейте на сковороду немного оливкового масла, положите чеснок и слегка поджарьте. Уберите чеснок, положите кролика. Посолите, поперчите. Влейте пиво. Варите на среднем огне, пока пиво не выпарится. Затем переложите кролика на протвень с небольшим количеством оливкового масла и поставьте в заранее разогретую духовку при температуре 180 градусов, выпекайте около 45 минут, периодически переворачивая. Возьмите отдельную кастрюлю, положите туда сливочное масло и ложку муки, слегка поджарьте. Потом добавьте сливки и получившийся при варке мясной сок. Варите, пока не получится однородный крем. Выложите кролика на блюдо, покройте соусом-кремом, посыпьте рубленой зеленью. Подаётся на стол в горячем виде.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
m'amy

Молодой кролик в классическом французском стиле.

Филе кролика - это мясистые части на спинке, не как у птицы. Пашина - часть между ребрами и собственно паховой областью. Корейка - это реберная часть, мяса там мало, но оно очень нежное, и долгая тепловая обработка корейки не имеет смысла. Бучерская веревка подготовлена для использования на кухне - она не боится огня. Фюме - это нечто среднее между густым бульоном и соусом, по сути дела - заготовка для соуса. Везде, где в рецепте говорится "обжарить", имеется в виду - на оливковом масле. Однако использовать для жарки "экстра вирджин" - все равно что топить печь деньгами. Возьмите масло "санса". И еще - совет, как выбрать кролика на рынке. Молодой кролик должен весить от 1200 до 1800 граммов. Мясо у него нежное, розового цвета и пахнет свежей травой. (Старые кролики пахнут сеном.) Сердце должно быть размером как у курицы, легкие - ярко-красные, без постороннего запаха. Кролика можно приготовить четырьмя разными способами, и все они представлены у нас на одной тарелке. Купите молодого освежеванного кролика.

Для фюме понадобится: 700 г костей кролика (этот ингредиент появится в процессе разделки), 1 морковь, 2 луковицы шалота, 40 г зеленой части порея, 1 черешок сельдерея, 3 зубчика чеснока, 100 мл белого сухого вина, веточка тимьяна, 4-5 веточек розмарина, 3 звездочки бадьяна, 10 можжевеловых ягод, 1 трубочка корицы, 1 л куриного бульона, 10 горошин черного перца, 2 лавровых листа.

Для рагу: полморкови, 2 луковицы шалота, 2 зубчика чеснока, 100 мл белого вина, 150 г сметаны, рубленая зелень петрушки, укропа, тимьяна, розмарина в равных долях - всего 5 г, 1 черешок сельдерея.

Для фарша : 50 г грибов, веточка розмарина, 4 веточки тимьяна, 25 мл оливкового масла, соль, перец, мускатный орех, а также 5-6 листочков шпината. И еще около 150 мл оливкового масла.

 

 

 

Сначала кролика следует выпотрошить. Вырезать печень и почки. Почки - это деликатес, особенно у осеннего кролика. С почек надо снять пленки. Срезать и выбросить внутренний жир и все пленки - они ощутимо пахнут мочевиной. Удалить легкие, вырезать и отложить сердце. Грудная клетка должна остаться совершенно чистой. Срезать лопатки и ножки.

Лопатки у кролика содержат треугольную кость, острую как бритва. Ее обязательно нужно удалить. Отрубить и отложить тазовую часть и шею. Снять и зачистить филе. Отрубить и отложить позвоночник. Отрезать и зачистить пашину. Обработать ребрышки - ровно их обрезать, но так, чтобы они остались достаточно большими. Сделать надрез вдоль хребта.

Затем начинаем срезать кости одну за другой, оставляя только корейку. Если кролик молодой, это можно сделать ножом. Если старый - кухонными ножницами. Корейку зачистить от пленок, ребрышки разделить между собой, а затем поскоблить их кончики. Взять подготовленную корейку и аккуратно свернуть ее в кольцо. Получить, таким образом, корону.

Завязать корону бучерской веревкой. Из ножек и лопаток удалить кость, нарезать оставшееся мясо кусочками. Итак, мы подготовили жесткие части, то есть пашину, лопатку и филе, и мягкие - ножки и корейку. Все, кроме корейки, надо посолить, поперчить и подмариновать в оливковом масле с можжевеловыми ягодами, бадьяном, свежим тимьяном и розмарином.

Нарезать овощи для фюме: морковь, зеленые части порея, сельдерей, шалот, чеснок. Обжарить их со специями: бадьяном, корицей, гвоздикой, можжевеловыми ягодами, тимьяном, лавровым листом и розмарином. В общем, чем больше классических пряностей, тем лучше. В течение 5-7 мин. обжарить отложенные кости на сильном огне.

Соединить овощи и обжаренные кости. Влить белое сухое вино, дать закипеть, перемешать и выпарить примерно на половину объема. Затем влить кипящий бульон. Варить 30-40 мин. на слабом огне. По истечении этого времени процедить и выпарить до консистенции жидкого сиропа. В конце в фюме можно добавить обжаренные шляпки грибов, например шампиньонов.

Тонко нарезать овощи для рагу: морковь, шалот и чеснок. Подготовленное филе обжарить на оливковом масле на сильном огне вместе с зеленью тимьяна и розмарина. Также рекомендуется добавить несколько ягод можжевельника.

Добавить в сковороду к филе овощи, разрезанные на четвертинки шляпки шампиньонов и обжарить все вместе. Влить вино, выпарить на половину объема. Добавить сметану, прогреть, влить 200 г фюме и тушить рагу до готовности, 40-60 мин. Лист савойской капусты надрезать по центральной жилке, припустить на сливочном масле, завернуть в него рагу.

Для фарша грибы, печенку и тимьян нарезать и обжарить. Расстелить лист пищевой пленки, пашину и филе выложить на пленку как коврик. Шпинат слегка бланшировать в кипятке, выложить сверху на пашину и филе, а затем выложить обжаренный фарш. Завернуть "коврик" из мяса и шпината, чтобы получилась колбаска. Закатать в пленку, затянуть концы узлом.

Получившуюся колбаску отваривать в бульоне 12 мин. При этом в бульон можно добавить любую зелень и овощи. По истечении этого времени колбаску вынуть из бульона, снять пластик. Нарезать фаршированное филе кругляшами наискосок.

Корону обжаривать 2-3 мин. на сковороде вместе с оставшимися потрошками. Сделать из потрошков паштет, намазать им тост в форме сердечка. Корону поставить на тарелку, рядом выложить рагу в листе капусты, вокруг - нарезанное фаршированное филе. Гарнировать кусочками глазированного черешкового сельдерея со шпинатом. Украсить тостом и зеленью

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Bonyta

Девушки выручайте!

Будущая Свекровь мне передала вчера ягненка а я его никогда не готовила в жизни :dash1: поделитесь рецептами через неделю у меня типа экзамен надо удивить народ! :girl_haha:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Katrin
Девушки выручайте!

Будущая Свекровь мне передала вчера ягненка а я его никогда не готовила в жизни :bye: поделитесь рецептами через неделю у меня типа экзамен надо удивить народ! :beach:

Bonyta, reteta care deseori o practic eu este urmatoarea :

 

Carnea cruda (daca mielul nu este atit de tinar o poti putin trece prin ulei la foc mic pe plita) cu legumele (ceapa, morcov, ardei dulce, ciuperci, dovlecei, jumatate capatina usturoi) se pun in tava, adaug ulei, sare, oregano, coriandru, piper negru macinat, o frunza dafin, le amestec si le dau la cuptor. Dovleceii ii adaug aproape cind celelalte sint gata, ca sa nu se farime, mai las 5 minute si gata. Scot tava si adaug verdeturile : marar sau patrunjel. Pofta mare !  :spiteful:  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Laura86
cum pregatiti iepurele?scriti va rog as vrea sa pregatesc dar nu prea stiu cum

 

La noi in familie iepurele este un delicates, iata cum il preparam

Ingrediente:

Un iepuras,

Roz-marin,

Vin alb- 150 gr,

apa-100gr,

Ciuperci,

2 cepe de marime medie,

Sare,piper,ulei.

Se sareaza si se pipareaza carnea si se pune pe tava cu uleiul incins si se prajeste pe o parte si pe alta ca in cazul pirjoalelor de ex:)

Cind carnea e rumena se aduaga ceapa si iar se undeste, apoi adaugam vinul alb, sarea si roz-marinul si se acopera cu capac, se da focul incet ,

cind a scazut vinul agaugam ciupercile conservate sau de care vreti voi, principalul sa fie fierte, apoi adaugam 100gr apa,NU MAI MULT.Daca iepurasul e tinerel e suficient , dar daca e mai batrin atunci mai adaugam cite putin apa dar nu foarte mult, caci pina la urma totul trebuie sa aiba aspect de friptura.

Pofta Buna.

Se serveshte cu salata din legume proaspete si neaparat VIN ALB:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Zuza

Fetelor, cum mai gatiti carnea de miel?

As vrea sa fac ceva deosebit pentru masa de Pasti si as vrea o reteta "verificata"...

 

Anul trecut am gatit dupa reteta Iuliei Vysotskaia, a fost delicios!!!! Daca nu gasesc ceva mai potrivit, cred ca am s-o repet pe cea de anul trecut. Iata si un link, daca eventual va intereseaza :rolleyes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Zuza

Am fost luni la niste amici si am papat iepuras... Mmmmm, ce bun a fost!!!

Nu am mancat de ani buni carne de iepure atit de delicios preparata!

46959c82db12.jpg

 

Carnea a fost marinata cu ceapa, morcov, piper boabe, frunze de dafin, vin alb si putina apa.

A stat la rola sub foaie de aluminiu aproape o ora si inca juma de ora descoperit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
sungirl89

Eu prepar iepurile asa, sau il prajesk in ceaun ku multa ceapa si kondimente si adaug la urma un pahar de vin alb si il mai las sa se inabuseaska vre-o 5-10 min, sau am mai facut odata altfel , si mi-a plakut destul de mult.

Iepurile feliat, pe unde am avut carne am facut niste taieturi si am pus akolo putin ustroi, si tot asa unde am gasit mai mult mushki, taiam si puneam ustroi, apoi am pus ceapa si l-am marinat pe noapte. Adoua zi, am luat ceaunul si am inceput a pune pe straturi,

1- iepure

2-ceapa marinata

3-ciuperci

4-frisca 10 % (daca doriti o diluati ku apa)

5-verdeata (patrunjel)

.... si tot asa, pina am terminat carnea. Ceaunul plin, l-am pus la foc, pina a inceput sa fiarba, apoi am dat focul incet si l-am lasat sa se inabuseaska. Foarte gustos sa primit, iar sucul cela care era format din karne+frishka+ceapa+..+..+.. era ceva gustos, imi pare rau ka nu am poze facute :sad: pe viitor fac poze si le anexez numaidecit!

Editat de sungirl89

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Flamingo

Am fost luni la niste amici si am papat iepuras... Mmmmm, ce bun a fost!!!

Nu am mancat de ani buni carne de iepure atit de delicios preparata!

Carnea a fost marinata cu ceapa, morcov, piper boabe, frunze de dafin, vin alb si putina apa.

A stat la rola sub foaie de aluminiu aproape o ora si inca juma de ora descoperit.

 

mmmm, arata senzational de gustos!

As vrea sa-l fac la fel de bun :girl_in_love: Daca inteleg corect - la copt au fost puse si ceapa cu morcovul in care s-a marinat carnea.

 

Apropo, niste cunostinte fac iepurasul simplu condimentat si copt (fara a fi marinata in prealabil), iese de asemenea foarte delicios! Probabil iepurele nu poate sa nu fie gustos :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marinicaa

cine, cum mai pregateste mielul?

mi-au trimis de la tara un miel, si vreau de Pasti sa-l pregatesc.

Sotului ii place carnea de miel , mie nu prea, poate dati vreo receta care sa lase gura apa la toti oaspetii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

Mariana, noi pregătim des miel și ied, avem de unde))))

 

Eu marinez de cu seară carnea, în marinadă clasică, ceapă, frunzișoară, ienibahar, piper, sare. A doua zi, pe o tava încinsă bine prăjesc carnea pe o parte și alta. Apoi torn acolo jumătate de pahar de vin alb (de la roșu se învinețește carnea și pare strașnică) și jumătate de pahar de apă. Pun la foc încet și se coace o ora și jumătate. Carnea se primește foarte moale, cade de pe os. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum