cristalyna

Consultatia

Postări Recomandate

cristalyna

Buna ziua D-l Specialist!!
Dupa USG la glanda tiroida in concluzia medicala scrie urmatoarele:

gl.tiroida lungime-50 mm, grosime-16 mm, latime-17 mm, volumul-7,1 cm3. Structura neomogena cu un nodul de 9x7 mm izoecogen cu disfunctie chistica centrala.  

Lobul sting lung-49 mm, gr-11 mm, lat-16 mm, v-3,8 cm3. Structura omogena, noduli abs.

Concluzie: Nodul adenomatos in lobul drept al gl.tiroide.

Nu mi-a lamurit nimic mi-au spus doar ca este nevoie de consultatia endocrinologului.Eu la rindul meu imi fac griji mari.

Este ceva grav si are legatura cu faptul ca mult timp deja nu pot sa ramin insarcinata??
multumesc de raspuns.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cristalyna

mentionez ca am urmatoarele rezultate la analizele de hormoni:

 

FSH-7,31(faza foliculara-2,8-11,3 mUI/ml)

LH-7,36(faza foliculara-1,1-11,6, faza ovulatorie-17-77 mLU/ml-este scazut

testosteron liber-1,61(19-55 ani 2,85 pg/ml)

testosteron-37,3 (faza ovulatorie-21-104 ng/dl)

estradiol-37,4 (faza foliculara- pina la 160 pg/ml)

progesteron-0,835 (faza foliculara pina la 1,13 ng/ml)

prolactina-19,1 (faza foliculara 4,2-33)
 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua!

 

Есть небольшой узелок в щитовидной железе, который требует наблюдения в динамике. Повтор УЗИ через 3 месяца.

Размеры щитовидной железы в норме.

Из всех приведенных показателей нет ни одного, который бы говорил, как работает щитовидная железа. Плюс мы не знаем на какой день менструального цикла вы сдали эти анализы.

Если планируете беременность, нужно сдать кровь на параметры щитовидной железы: TSH, T4-free, Anti-TPO, Anti-TG.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cristalyna

Buna ziua!

 

Есть небольшой узелок в щитовидной железе, который требует наблюдения в динамике. Повтор УЗИ через 3 месяца.

Размеры щитовидной железы в норме.

Из всех приведенных показателей нет ни одного, который бы говорил, как работает щитовидная железа. Плюс мы не знаем на какой день менструального цикла вы сдали эти анализы.

Если планируете беременность, нужно сдать кровь на параметры щитовидной железы: TSH, T4-free, Anti-TPO, Anti-TG.

ms de raspuns... am facut USG al glandei tiroide si intr-adevar nodul in partea dreapta este prezent dar este de 3X5 mm, adica nu prezinta pericol-asa mia explicat medicul.......si am dat analizele la hormonii tiroidei-TSH, T3,T4,anti TPO, prolactina..............

va multumesc inca o data...voi vedea rezultatele deja.

DVs ca Endocrinolog ce parere aveti-este vre-o legatura intre glanda tiroida si ciclurile menstruale anovulatorii??

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Нужно видеть результаты анализов на гормоны щитовидной железы, чтобы ответить на ваш вопрос.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum