Vizitator Natasa

Birfe la serviciu

Postări Recomandate

Vizitator Natasa

Salut fetelor de aici! As vrea un sfat cum sa procedez in situatia mea. La noi la serviciu a venit alta directoare si toti cum e primit la modoveni pe din dos au inceput a se lingusi pe linga dinsa. Eu personal in viata ma conduc de proverbul- eu nu musc mina care ma hraneste dar nici n-o ling. Am incercat sa vorbesc cu directoarea referitor la activitatea mea in noul an dar ea a vorbit cam rece cu mine. Si ieri ma intilnesc cu o colega de serviciu care mi-a spus ca "intimplator" in vorba cu sefa a auzit vorbindu- se de mine ca cineva i-ar fi spus ca eu sint conflictuala si nu sint chiar cel mai bun specialist. La sfirsit binevoitoarea colega mi- a zis sa fiu atentia ca ma dapa cineva serios. Acesta sint niste birfe dar sincer sa va spun ma deranjat discutia foarte tare si vad ca trebuia sa particip la un proiect dar nu sint pe lista. Ce sa fac? Cum sa aflu cine ma birfeste sau sa nu atrag atentia? Cert este faptul ca din pacate directoarea mi se pare a crezut in aceste vorbe, deoarece ea colectivul nu- l cunoaste si judeca din ceea ce i se spune. Azi alta colega mi-a spus ca scrie cerere de eliberare deoarece i s- a sugerat ca nu va avea de lucru in noul an.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fericire

Ce sa va zic, draga autor? Practic, nimic nu puteti face.

 

Eu am avut ceva similar la fostul serviciu, dar mi-a ajuns minte sa nu ma bag in rahat si am continuat sa-mi fac lucrul si, peste o perioada de timp, toul a iesit incet la suprafata. Clar ca imi era obijduitor sa aud aberatii si minciuni (din gura binevoitorilor:), dar nici nu vedeam sens in a clarifica ceva. Sa te viri in butoiul cu rahat, nu faci decit sa te mascaresti. Cu cit mai mult o sa doriti ceva sa demonstrati, cu atit mai mult o sa aratati bizar si veti adeveri "birfele" in adresa dvs.

 

Eu as evita discutiile serioase cu colega (care mi-a transmis informatia), nu discutati cu nimeni nimic, nici despre directoare, nici despre alti colegi. Imi pare rau ca aveti un astfel de "cap" (stiti vorba cu pestele), care stimuleaza toti lingaii, dar sa stiti ca nu pot asa sefi sa lucreze doar cu lingai, caci cine va lucra atunci???

Astea-s oameni incompetenti, care nu pot conduce si ca sa aiba careva pirghii de control si manipulare, recurg la astfel de metode. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Natasa

Multumesc de raspuns fericire, am ales si eu aceasi pozitie , tac si- mi fac treaba. Nu m-am asteptat ca directoarea sa judece oamenii dupa birfe si-mi pare rau ca nu s- a uitat nimeni la munca mea depusa. Cind anul trecut am adus firmei un proiect banos eram buna, iar acum sint nebuna.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fericire

 Stiti, este si lucru unde, cum zice vorba ruseasca "солдат спит, служба идёт", dar cind e vorba despre lucru unde existenta intreprinderii/firmei depinde in tocmai de rezultatul muncitorilor, pai nu cred ca tare infloritor va fi viitorul si, daca sefa e toanta de tot, pai, va duce totul de ripa.

 

Directorul nostru, in genere era om cu diagnoza ( banuiesc, ca are mai multe, dar nu a fost diagnosticat, plus ca la noi nu e raritate ca oameni nebuni la cap sa conduca). Cind il apuca cite o toana rea, umbla printre colegi si singur punea jar pe foc. Ii placea omului sa traiasca din emotiile negative ale altor persoane. Tare ii placea de cei ce duc posta si toate minciunelile, dar pe urma, a patit-o. Stiti cum e la noi "ii duc posta sefului, ii pup funduletul - inseamna ca am privilegii". Pina la umra, au inceput sa-si iasa din cureli cei privilegiati, sa intirzie, sa nu indeplineasca multe lucruri, iar cind a venit un control minutios, in genere, lingaii primii au fost care l-au vindut gol-golut.

Cum s-ar zice "ce-a cautat, intr-un loc i-a intrat"

 

Nu va intristati si, principalul sa nu va lasati provocata. Cine stie, paote si colega, care, cica va vrea bine, exagereaza situatia.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fericire

Eu cu binevoitoarea mea, care mi-a transmis posta ce a zis despre mine o alta colega, am exclus-o din viata mea. Un om teafar la cap, niciodata n-o sa transmita aberatiile care mi le-a transmis persoana in cauza. N-o sa scriu ce anume a zis, dar a fost nespus de dureros.

Si cel mai interesant e ca, "postasul" m-a rugat tare frumos ca informatia sa ramina intre noi si eu, dubina, inca si i-am promis ca n-o sa-i zic nimci:))

Apoi rugumam tot rahatul ca o nebuna. Imi pare rau ca atunci nu i-am inchis gura imediat cum a deschis-o, dar eram inca verde:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Natasa

Merci de sustinere, fix asa si eu am rugumat ca proasta birfele lor ca la urma sa vina binevoitoarea colega sa ma roage sa participam impreuna la un proiect. Am refuzat categoric si i-am zis ca prefer sa lycrez singura. Mai bine lycrez mai mult decit cu cineva care umbla cu posta . Din pacate si altii mi-au zis ca buna noastra directoare are multi agenti secreti in colectivul care urmaresc cine spune si ce spune.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Etna

Mda. Cu părere de rău, în Moldova sînt foarte puține companii unde atmosfera în colectiv e sănătoasă și bîrfele sînt ceva interzis sau pur și simplu mor din rădăcină pentru că șeful sau șefa nu susțin așa ceva. Dimpotrivă, însă, cazuri foarte dese unde șefii sînt primii cei care instigă, provoacă, încurajează bîrfitul, minciunile și lingerea de fund. Totul vine de la complexe.

 

Eu am avut ocazia să lucrez în două tipuri de colective și mare mi-a mai fost mirarea cînd, nimerind în compania nr. 2 am auzit cu urechile mele cum șeful discuta urît despre un alt angajat, evident în lipsa celui angajat, în fața unui colectiv întreg. Mai tîrziu au venit și alte dovezi - spunea și nu îndeplinea, promitea și nu făcea, se comporta cum îi venea în cap demonstrînd o totală lipsă de respect față de toți subalternii. De bîrfe nici nu mai zic. Tare-i plăceau. 

Cum nu înțeleg oamenii aceștea că sunt ridicoli și arată jalnic dintr-o parte? Și că nimeni nu-i respectă.

 

În cazul autorului m-aș comporta în continuare corect, discret și mi-aș face munca bine. Într-adevăr, mai devreme sau mai tîrziu se află totul și trebuie să fie oarbă șefa ceea să nu vadă cît de bine lucrează un angajat sau altul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.