dogaru.olga@gmail.com

Analize hormoni, Hiperprolactimie

Postări Recomandate

dogaru.olga@gmail.com

Buna ziua! La inceputul anului,dupa un usg al glandei tiroide mi s-au depistat chisturi coloide pe stinga. Ulterior am dat analize la hormoni si iata rezultatele din ianuarie 2016:

T3- 1,45 (norma 1,30 - 2,60) 

T4- 116 (norma 58,0 - 161)

Anti Thyroglobulin - <20 Low (normal 20,0 - 40,0)

TSH - 0,233 (norma 0,400 - 4,00)

Anti TPO- 30,8 (norma 10,0 - 35.0)

Prolactin- 2459 (norma 40,0-530)

Progesteron - 3,98 (midcycle 1,52- 5,46)

 

Estradiol - 187 (2-3 days 73,4-308)

FSH - 6,71 (norma 2,80-11,3)

LH - 7,17 (norma1,10-11,6)

 

Deoarece era marita prolactina am facut rezonantza magnetica a hipofizei (saua turceasca) si miau spus ca tot OK,nu sa depistat nici o anomalie. Medicul ma diagnosticat cu Hiperprolactimi. Desigur  ca am inceput tratament cu L-tiroxin 25(1 pastila dimineata timp de 1,5 luni) si Bromocriptina (1 pastila seara timp de 2 luni) conform prescriptiei medicului.

 

Dupa 2 luni am facut iarasi analizele la hormoni ,si spre marea mea deceptionare totul sa inrautatit:

- la usg miau spus ca au mai aparut noduli;

- prolactina tot marita - 156,60 (norma 5,18-26,53) - in comparatie cu 2 luni in urma sa marit;

- TSH - 3,67 (norma 0,400-4,00);

- Anti TPO - 119 (norma 10,0-35,0);

- Anti Thyroglobulin - <20 Low (norma 20,0-40,0)

 

Acum medicul pe linga Hiperprolactimie mia pus si Tiroida autoimuna. Mia marit doza de l-tiroxin si mia spus sa continui cu bromocriptina. 

Din pacate un raspuns concret de ce am asa rezultatele rele dupa tratament nu am avut,si as vrea sa stiu de ce medicamentele prescrise nu ma ajutat. Poate totusi nu am tiroida autoimuna deoarece initial doar prolactina avea valori mari iar restul hormonilor au fost ok?  

Stau foarte mult pe ginduri si imi fac griji sa nu fie ceva grav,deoarce impreuna cu sotul dorim copil si dupa cite am inteles e dificil  cu asa diagnoza sa ramii insarcinata (nu am fost insarcinata,nu am avut avort). 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Olga, buna ziua!

 

Аутоиммунный тиреоидит не появился сейчас, а был и в начале года. Anti-TPO - 30.8 - говорит о наличии антител. В динамике антител стало больше - Anti-TPO 119 . Почему? Сложно сказать. Назначенное лечение тут ни при чем. Количество антител при аутоиммунном тиреоидите может меняться.

С пролактином нужно разбираться...

Есть ли выделения из молочных желез?

Регулярный ли менструальный цикл?

На какой день цикла сдавали анализ? Соблюдали ли правила сдачи анализа на пролактин?

Где делали магнитный резонанс? С контрастом или без?

Принимаете ли еще какие-то препараты, кроме указанных выше? 

Напишите ваш возраст, рост и вес.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
dogaru.olga@gmail.com

Buna ziua dn. Stefan!

Voi incerca sa raspund per intebare:
1. Есть ли выделения из молочных желез? - nu am si nici nu am avut niciodata.

2. Регулярный ли менструальный цикл? - da, 28 zile ciclu, menstruatia 7 zile.
3. На какой день цикла сдавали анализ? - Prima data T3,T4,Anti TPO, Prolactin, TSH , Progesteron in mijlocului ciclui (din pacate nu tin minte data concreta), iar Estradiolu-l,FSH si LH in ziua a 4 ciclului. Dupa tratament analizelele la Prolactina, AntiTPO,Anti Thyroglobulin si TSH le-am dat in ziua a 21 ciclului. Toate analizele le-am dat dimineata la orele 9:00-9:30 cu jumatate de ora dupa ce m-am trezit,  pe nemincate si m-am straduit sa fiu calma.(la centrul diagnostic de la malina mica)

4. Соблюдали ли правила сдачи анализа на пролактин? - medicul mi-a spus ca pot sa il dau oricind fara nici o indicatie concreta. Per general inainte de analize nu am avut relatii sexuale.

5. Где делали магнитный резонанс? - Galaxia

6. С контрастом или без? - Fara contrast

7. Принимаете ли еще какие-то препараты, кроме указанных выше? - Da, Melox si Duphostan pentru probleme pe partea ginecologica (inflamatie). Tot pe parte feminina am chist parovarian. Anterior am suportat apoplexie ovariana tratata conservativ cu pastile, mai apoi chisturi(nu le mai tin minte numarul ca au fost multe) care au fost tratate cu Duphostan si anticonceptionale Mediana. 

8. Напишите ваш возраст, рост и вес.- 26 ani, inaltimea 1,73 , greutate - 60kg.

 

Din bolilor pe care le-am suportat pot enumera: aproape in fiecare an amigdalite sau faringite, colecistita cronica si pancreatita (dar cred nu are de afacere). 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Ольга, добрый день! Ваш ответ вижу. Завтра утром отвечу Вам.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Olga, buna ziua!

 

Как правило, время сдачи анализа на пролактин - 3-5 день менструального цикла.

При нахождении высокого пролактина - важно определить, какая часть его является гормональноактивной, какая нет (макропролактин). Часть частных лабораторий выполняют этот анализ.

В любом случае, учитывая достаточно высокий уровень пролактина - думаю, назначение бромокриптина оправдано. Это решение принимает лечащий врач.

При назначении бромокриптина, мы ожидаем снижение пролактина. В случае сохранения высокого пролактина, увеличивается дозировка бромокриптина.

МРТ гипофиза в таких случаях рекомендуется делать с контрастом.

Уже сейчас можно повторить анализ на пролактин.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
dogaru.olga@gmail.com

Multumesc mult pentru rapsunsuri! La urmatoarele analize voi da prolactina in ziua a 3-5 a ciclului intr-un laborator privat.

In ceea ce priveste tiroida autoimuna afecteaza maladia data sarcina sau fatul?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Olga, buna ziua!

 

Нет точных данных о негативном воздействии антител на течение беременности и на внутриутробное развитие ребенка. Очень важно, чтобы во время планирования и в течении беременности было достаточно Л-Тироксина.

Для этого норма TSH для беременности ниже, а именно - до 2,5 мкМЕ/мл.

Ваш TSH 3,67. То есть назначение Л-Тирксина сейчас - это правильное решение.

(Странно, :mda:  почему в начале TSH был 0,23).

TSH нужно обязательно смотреть в динамике, в первое время после назначения Л-Тироксина - каждые 2-3 месяца.

Editat de Endocrinolog

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
nastyka24

В форумах Консультации специалистов общение происходит в форме вопрос - ответ. Желающие могут получить виртуальную консультацию специалиста. Только специалист(ы) форума может (могут) отвечать на вопросы, групповое обсуждение вопроса другими участниками форума запрещено. Если вы хотите что то добавить или дополнить, делайте это посредством ЛС (личное сообщение) непосредственно тому кто задал вопрос. Даже если вам кажется что ваша ситуация похожа на раннеe описанную кем то другим и вы хотите получить консультацию, создайте свою вопрос-тему.

Editat de Фунтик

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Aria_
В 17.06.2016 в 07:32, Endocrinolog сказал:

 

При нахождении высокого пролактина - важно определить, какая часть его является гормональноактивной, какая нет (макропролактин). Часть частных лабораторий выполняют этот анализ.

Здравствуйте,а как именно называется этот анализ?

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum