Carry79

Distanta intre constructii

Postări Recomandate

Carry79

Buna ziua!

As avea asa o intrebare: recent vecinul nostru a vindut terenul si casa aflata pe el unei alte persoane. Noul proprietar a demolat casa veche si a construit o alta. Problema consta in gardul pe care l-a ridicat intre casa lui si  casa noastra. Casa noastra este construtia la distanta cam de 1 m de la hotarul de delimitare intre cele 2 proprietati, care anterior erau delimitate printr-un gard simplu de sirma. Noul proprietar a spus ca doreste sa construiasca un gard de beton, motivind ca nu doreste ca noi sa vedem ce se petrece la el in ograda (doreste sa consturiasca un bazin in ograda), am uitat sa mentionez ca avem fereastra care da spre casa lui. Am exprimat temerile noastre ca gardul de beton ar putea reduce considerabil luminozitatea in bucataria noastra. In plus i-am spus ca deoarece in fata ferestrei e chiar masa, in pozitie asezata, nu se vede mare lucru la vecin. Si nici nu ne intereseaza. Ne-a promis ca nu va ridica un gard foarte inalt. In final a ridicat un gard inalt de 2 m (impreuna cu fundamentul), care desigur reduce luminozitatea. Am dori sa cunoastem daca el a actionat corect - care e inaltimea maxima admisibila a gardului, pentru a nu limita luminozitatea la vecin? Avea in general dreptul sa construiasca gard de beton, tinind cont de aflarea casei noastre in apropiere de hotarul de delimitare? Am cautat in Codul Civil al RM si am gasit doar conditia ca arborii mai inalti de 2 m, trebuie sa fie construiti la cel putin 2 m fata de linia de hotar, in ceea ce priveste distanta dintre gard si casa sau 2 case, nu este clar. Putem face acum ceva? Ma indoiesc ca va demola gardul. Daca nu are dreptate, are rost sa mergem in instanta de judecata? De asemenea vecinul a spus ca el a verificat linia rosie si a vazut ca noi am depasit aceasta linie. Cum putem verifica daca ceea ce spune el este adevarat? Avem certificatul de urbanism si celelalte acte in regula. Va multumesc mult.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GrigorePopa

Buna ziua!

As avea asa o intrebare: recent vecinul nostru a vindut terenul si casa aflata pe el unei alte persoane. Noul proprietar a demolat casa veche si a construit o alta. Problema consta in gardul pe care l-a ridicat intre casa lui si casa noastra. Casa noastra este construtia la distanta cam de 1 m de la hotarul de delimitare intre cele 2 proprietati, care anterior erau delimitate printr-un gard simplu de sirma. Noul proprietar a spus ca doreste sa construiasca un gard de beton, motivind ca nu doreste ca noi sa vedem ce se petrece la el in ograda (doreste sa consturiasca un bazin in ograda), am uitat sa mentionez ca avem fereastra care da spre casa lui. Am exprimat temerile noastre ca gardul de beton ar putea reduce considerabil luminozitatea in bucataria noastra. In plus i-am spus ca deoarece in fata ferestrei e chiar masa, in pozitie asezata, nu se vede mare lucru la vecin. Si nici nu ne intereseaza. Ne-a promis ca nu va ridica un gard foarte inalt. In final a ridicat un gard inalt de 2 m (impreuna cu fundamentul), care desigur reduce luminozitatea. Am dori sa cunoastem daca el a actionat corect - care e inaltimea maxima admisibila a gardului, pentru a nu limita luminozitatea la vecin? Avea in general dreptul sa construiasca gard de beton, tinind cont de aflarea casei noastre in apropiere de hotarul de delimitare? Am cautat in Codul Civil al RM si am gasit doar conditia ca arborii mai inalti de 2 m, trebuie sa fie construiti la cel putin 2 m fata de linia de hotar, in ceea ce priveste distanta dintre gard si casa sau 2 case, nu este clar. Putem face acum ceva? Ma indoiesc ca va demola gardul. Daca nu are dreptate, are rost sa mergem in instanta de judecata? De asemenea vecinul a spus ca el a verificat linia rosie si a vazut ca noi am depasit aceasta linie. Cum putem verifica daca ceea ce spune el este adevarat? Avem certificatul de urbanism si celelalte acte in regula. Va multumesc mult.

Dacă gardul a fost construit fără autorizație de construcție, atunci e pasibil de demolare( scriti o plingere la Inspectia de stat în construcții) referitor la distanta la care trebuie sa fie construit gardul nu este o astfel de prevedere normativa( el se construeste pe hotar)cu atit mai mult ca incaparea care este slab iluminata nu este locativa. Editat de GrigorePopa

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
МамаLeki

В форумах Консультации специалистов общение происходит в форме вопрос - ответ. Желающие могут получить виртуальную консультацию специалиста. Только специалист(ы) форума может (могут) отвечать на вопросы, групповое обсуждение вопроса другими участниками форума запрещено. Если вы хотите что то добавить или дополнить, делайте это посредством ЛС (личное сообщение) непосредственно тому кто задал вопрос. Даже если вам кажется что ваша ситуация похожа на раннеe описанную кем то другим и вы хотите получить консультацию, создайте свою вопрос-тему.

Editat de Фунтик

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nastysha

Тема,консультации юриста. Будьте пожалуйста внимательны.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Carry79

Dacă gardul a fost construit fără autorizație de construcție, atunci e pasibil de demolare( scriti o plingere la Inspectia de stat în construcții) referitor la distanta la care trebuie sa fie construit gardul nu este o astfel de prevedere normativa( el se construeste pe hotar)cu atit mai mult ca incaparea care este slab iluminata nu este locativa.

Multumesc. Incaperea este locativa, acolo este bucataria casei in care locuim.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Carry79

Если забор не выше 2 метров, то имеет право, и есть разрешение(авторизация), то что вы ему предъявите? Он же наверно отступил 6 метров от вашего дома отступил, а забор это не дом. Жаль конечно, но надо было перед строительством забора как то договорится.

Он не отступил 6 м, Его забор от нашего дома находится на расстоянии меньше 1 м. Мы пытались договориться, сошлись на то, что он сделает забор невысокий - 1,6 м. но не сдержал  слово.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum