margoshell

descifrarea rezultatelor analizelor (ANTI TPO marit)

Postări Recomandate

margoshell

Buna ziua d-nul Stepan,
va rog respectuos sa va uitati si peste rezultatele ultimelor mele analize.
Analiza a fost rcoltat[ in a 3 zi a ciclului menstrual, laboratorul de recoltare SYNEVO:

1. LH  rezultat 7.6 interval de referinta Femei (Faza foliculara:2.4-12.6 Faza ovulatorie:14-95.6 Faza luteala: 1-11.4 Menopauza: 7.7 - 58.5)
2. ANTI TPO rezultat  >600 interval de referinta <34
3. Testosteron liber rezultat 0.0038 interval de referinta  Femei ( < =0.014 contraceptive orale : 0.001 - 0.0069 post menopauza : 0.0003 - 0.0058)
4. Estradiol  rezultat <18.4 interval de referinta (Femei:faza foliculara: 46 - 607 ovulatie: 315 - 1828 faza luteala: 161 - 774 menopauza: <18.4* - 201)
5. FSH rezultat 6 interval de referinta (Femei : faza foliculara: 3.5 - 12.5 faza ovulatorie: 4.7 - 21.5 faza luteala:1.7 - 7.7 menopauza 25.8 - 134.8)
6. Progesteron rezultat 1.3 interval de referinta (Femei:-faza foliculara: 0.6-4.7 -faza ovulatorie: 2.4-9.4 -faza luteala: 5.3-86 -menopauza: 0.3-2.5)
7. Prolactina rezultat 575  interval de referinta 127 - 637
8. FT4 (tiroxina libera) rezultat 16.4 interval de refrinta 10.6 - 22.7
9. TSH rezultat 1.75 interval de referinta 0.27 - 4.2
Am virta de 31 ani, 10 ani in urma am fost detectata cu hipertiroiedism gusa toxica gr3, dupa un tratament totul s-a normalizat, deja de 4 ani boala a trecut intr-o alta forma si anume tiroida autoimuna, doar ca nu inteleg ce forma cuprinde. Care ar fi recomandarile ce trebuie sa le efecetuez pentru o perioada mai lunga de timp. plus la toate dorec foarte mult sa am copii si vreau sa stiu efectele negative care pot aparea. Multumesc!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua, Irina!

 

Диффузный токсический зоб - это тоже аутоиммунное заболевание.

У вас есть аутоиммунное заболевание щитовидной железы, которое может проявляться, как нормальной функцией, так и повышенной или пониженной.

На сегодняшний день функция железы отличная. Да, есть антитела. Но, они ни чем не проявляются клинически, а только говорят о риске в будущем иметь сниженную функцию.

То есть, сейчас лечение не нужно.

Можно беременнеть. Обязательный гормональный контроль при наступлении беременности, возможно понадобится лечение во время беременности.

Обращает на себя внимание низкий(!)estradiol, если Вы все правильно написали. Нужна очная консультация гинеколога.

Конечно, в Вашей ситуации, лучше и к эндокринологу лично показаться на прием.

 

Cu respect,

Stepan Suparski

Medic endocrinolog

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
oli4ka09

Buna seara domnul doctor, am si eu o intrebare la d-vs , in urma unor investigatii hormonale rezultatele fiind aceste: 1)Hormonul foliculostimulant, FSH -5,3. 2)Hormonul luteinizant, LH - 21,5. 3)prolactina, PRL 312,0. 4)cortizol plasmatic 28,7. 5) testosteron total 115,0 . 6)Dehidroepiandrosteron-sulfat, DHEA-S 421,0 .....mi sa dat acest tratament: Midiana N21 cu androcur N10 1/4 pe zi dupa acest curs sa iau DBC 24 N60 1x2 pe zi... Deci intrebarea mea este daca e corect ce mi-o prescris?Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum