ircat7

Reparatia in grupa

Postări Recomandate

ircat7

Fac parte din comitetul parintesc si ma stradui sa particip cu ce pot la reparatie. S-a hotarit sa stringem o suma de bani pentru a astupa anumite "gauri" in grupa, adica mai mult reparatie cosmetica, sa innoim vopseaua, sa astupam unele pete, sa reincleiem tapeta unde s-a descleiat etc. Si pe parcurs am observat o tendintsa a directoarei institutiei de a veni si ordona cu ce fel de reparatie sa se faca in grupa. Vin parinti la ajutor si ea ii roaga sa faca lucrari inafara grupei, adica pe teritoriu ceea ce nu ne afecteaza pe noi sau copii nostri si sunt probleme de gradinitsa si nu de grupa. Ea dicteaza educatoarelor unde si ce sa faca si inca le arata nemultumirea privitor la ce tapete s-au incleiat sau ca s-a desenat pe pereti.

Noi achitam reparatia, noi contribuim si ajutam cu ce putem. Are dreptul directoarea sa ne impuna sa ii luam tapeta dupa plac sau sa facem anumite lucrari care parintii le-au hotarit ca nu-s urgente (ca de exemplu sa schimbe geamurile in vestiar)?  

Am hotarit sa desenam pe foisor un anumit desen, insa directoare fiind mai conservativa ne interzice sa desenam animalutse pe foisor, indignindu-se cu fraze "Ce-i cu zooparcul asta?"

Iata ce sa facem in asa caz?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ursamajor

Я считаю, что она не имеет права ничего вас заставлять типа менять окна и т.д. Она пытается что-то еще с вас поиметь, кроме косметического ремонта, ну а вы стойте на своем и все. По поводу зверюшек, нарисованных в беседке, - я бы тут не шла на принцип и прислушалась к ее мнению.

Заведующую эту надо просто поставить на место. Часто это удается флегматичным, спокойным, непобиваемым папам...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ircat7

Iata as putea s-o pun la punct, dar inca nu-s sigura am eu dreptul sa-i zic ceva. Se primeste asa ca vreai sa faci ceva pentru grupa ceea ca sa fie interesant pentru copii, dar ea ne pune betse in roate argumentind ca prevaleaza prea multe culori si prea multe desene si ca asta e institutie de invatamint si nu zoo sau nushtiu ce acolo. Cu toate ca grupa are nevoie de culoare, e prea trista si murdara si incercam cumva s-o decoram, exemplu: animalutse aplicate pe fiecare dulapior, desene tip trafaret pe hol etc. Parintilor le place ideea, educatorilor deasemenea, adica incercam sa facem ceva de genul la gradinitsele europene si sa scapam de ampreta sovietica unde totul era sur si palid. Insa iata nu ni se piermite. Facem totul cu gust, nu desenam printese sau Sponge Bob dar ceva care sa fie si educativ si estetic. Directoarea spune ca e prea de tot. Insa ma uit in grupa si mi se pare prea de tot jucariile moi care sunt o sumedenie si panourile prea colorate cu desene chiar tsipatoare. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ircat7

aeafa410ab.jpg

Iata asa ceva nu se poate de desenat in gradinitse. 

57444089_2_644x461_lot-jucarii-de-plus-f

Da iata asa jucarii poftim cit duce valea in gradinitsele noastre, si in plus mai sunt si "educative"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ursamajor

Un copac intr-adevar frumos, si bufnitele - jos palaria!!

Dar daca directoarei nu-i plac animalute, ii cereti opinia concreta, nu doar critica. Si apoi faceti parca cum a vrut ea, dar totodata si cum le place parintilor.

Dar cum poate sa va ceara ceva gen schimbarea geamurilor? Din pdv oficial asta e exclus...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
alinenok

Высказать свое мнение конечно можно. Прямо заставить она не имеет право. Могу сказать только одно это не только в вашем саду. Я сама пару лет назад работала в саду временно. Как раз летом и осенью, когда делается ремонт.Директор капает на мозги воспитателям, воспитатели соответственно родителям. У нас мамочки, которые сидят дома лично покупали обои, краску и все остальное. Я сама им дала деньги плюс такси, чтоб они не таскали.Выбрали сами родители.Это правильно. Приносили чеки.Но директор тоже потом высказалась, что цвет краски ей не понравился. И до этого предупредила, чтоб ни в коем случае обои не были с мишками или в этом роде т.е. детские, лучше более классические и теплых оттенков. К нам даже психолог приходила и рассказывала про то, как и какие цвета влияют на эмоциональное состояние и восприятие ребенка. По поводу территории группы на детской площадке, у нас тоже красили горки, заборчик, павильон родители. Сажали и вскапывали также клумбы. У нас разделилась группа на два фронта, те родители  которые помогали с ремонтом и те родители, которые  сдавали деньги на ремонт мастерам. У нас даже нянечка за небольшую определенную сумму сама побелила потолок. Так что в гос.садах это актуальная тема каждый год.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ircat7

Se pare ca da. Sunt de acord ca coloritul prea puternic influienteaza negativ psihicul copilului si ca trebuie de evitat culorile aprinse si detaliile pre multe. 

Dar de ce se evita asa incalcari ca jucariile moi (care deasemenea sunt excesiv de colorate+daunatoare)?

De ce se piermite de pus pe pereti zeci de panouri (scumpe) care deasemenea sunt colorate in exces si mai au si personaje gen (Micky Mouse sau Pinochio)?

Aceste culori nu dauneaza copiilor? Dar un trafaret in hol frumos in culori pastelate dauneaza?

Iata aici singura directoarea se contrazice pe dumneaei.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
toriapvv@gmail.com

Buna. Din august am inceput a frecventa gradinita la 1 an si 10 luni, cer scuze dar cind am intrat in grupa mi sa facut mila de copilul meu, unde isi va petru timpul el. In acele 5 minute ce le-am petrecut in grupa am tras cu ochiul la totul ce am putut sa vad. Am atras mai mult atentia la jucarii, am observat ca sunt jucarii stricate si incleiate cu scoci. DOAMNE. M-am ingrozit la mine demult era aruncata. Si dupa cantitatea de jucarii care erau acolo am socotit ca cam 15 copii .... no sa aiba cu ce sa se joace. O mamica al carei baiat merge cu noi in grupa si care e si educatoare in alta grupa mai mare mi s-a scapat cu vorba ca cica lor nici nu li se permite sa se joace cu toate jucarelile, de aia ei roaga uneori parintii sa aduca jucarii de acasa cu care copii lor nu prea se joaca. M-am interesat de ea si la ce bun le tin in grupa fara a le da picilor si ea mi-a rspuns ca tipa pentru o oarecare verificare de mai susu sa se vada ca sunt multe jucarii si copii au permanent ocupatie. Un parinte a propus sa sprocuram jucarii de marimi mari ca masina-tolocar, ca carucior, papusi pentru carucior, ca bucatarie, ca malibert (de desenat si atirnat magneti), medic, frizerie, piata, am in vedere standuri nante de 1 metru. Si la anul cind vom fi transferati in grupa mare toate aceste jucarii in ce stare nu ar fi ele sa le lu am in grupa cealalta. Ce spuneti?

Sau datimi voi o propunere de ce jucarii au nevoi copiii in cresa, ca ei sa nu se plictiseasca acolo si ai aiba o dorinta nebuna de a merge la gradinita, sa se joace cu alti coplii. Micutii trebuie atrasi cu ceva placut ce acasa nu au. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lenok123456

aeafa410ab.jpg

Iata asa ceva nu se poate de desenat in gradinitse. 

 

не факт что у вас получится именно так красиво,если только не будет супер художника

а если будет некрасиво,я скорее соглашусь с директором,что лучше бы нарисовали что-то другое,чем портить вид

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ircat7

Noi nu am desenat anume desenul asta, dar in asa stil. Si pina la urma, directoarea a ramas multumita de ceea ce s-a primit. Pe parcurs am intrat si in alte grupe din gradinitsa si mi-am pus miinile in cap de cita culoare, zorzoane si personaje din desene (Luntik, Micky etc) sunt plasate la fiecare 10 cm patrat. Asa ca ceea ce am facut noi, s-a primit foarte gingas si cu stil. In ultima zi, cind deja totul era gata, directoarea a ramas multumita, si noi am rasuflat usurati ca s-a primit frumos pentru copilasii nostri. Happy end mai pe scurt.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum