Postări Recomandate

vulpita

Buna ziua Domnul Doctor!
Am 26 ani,inaltimea de 168 cm si undeva 87 kg
Din cauza ca am adaugat excesiv kg in ultima perioda am mers la un control de rutina si am trecut Ecografia la toate organele inclusiv la glanda tiroida,din partea tuturor celorlalte organe tot e ok,fara patologii iar cu glanda sunt ceva probleme!Anexez fotografii de de la usg si de la analiza hormonilor!55caf89a32634_DSCN3944.jpg

55caf8ec6b3ce_DSCN3945.jpg

55caf9308590a_DSCN3946.jpg


Dupa aceste analize medicul mi-a prescris urmatorul tratament ;
Iodomoarin 200 mg peste 1 zi timp de 6 luni,
DBC-24 1 pastila de 2 ori pe zi timp de 1 luna(in caz ca imi merge si nu am reactii adverse voi primi si mai departe).

 

Si mai am o problema(daca se poate de numit asa),am intarcat fetita la 2 ani si o luna,asta a fost acum 3 luni si laptele inca curge din sin!
Banuiesc ca am un nivel marit de prolactina daca laptele nu se duce in singe inapoi,noi ne dorim inca un copilas si deja de 3 luni nu se primeste nimic!Am facut USG la ovare in mai 2014 si acum n iulie 2015 si organismul meu doarme din punct de vedere productiv,adica cum era in ovarul drep folicul de 1,7 cm asa si sta si acum tot acolo si nici o schimbare!Ciclul e regulat si intodeauna a fost,dar banuiesc ca nu se produce ovulatia si deatita nu apare sarcina!

Spunetimi va rog daca e bun tratamentul de mai sus pentru problema cu tiroida si ce trebuie sa fac ca sa cocepem un copil?
Poate e problema in TSH- marit?medica mi-a zis ca ar trebui sa am un TSH de 0,8 -1 cel mult!

Editat de vulpita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua, Irina.

 

Выделения из молочных желез могут быть до 2-ух лет после окончания кормления. Поэтому у вас в этом плане все в норме. Желательно, чтобы ребенок не спал с Вами в одной кровати.

Нормы TSH при планировании беременности 0.4-2.5. У Вас 2,7. Думаю, сейчас можно ограничиться назначением Йодомарина. Контроль TSH, T4-liber через 3 месяца.

Не понятно, какая цель назначения препарата DBC-24.

Если планируете следующую беременность, обратитесь к гинекологу. Со стороны щитовидной железы проблем для зачатия ребенка нет.

Конечно, нужно принимать все усилия для снижения веса: физическая нагрузка и диета. Нормализация веса способствует более быстрому наступлению беременности.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Buna ziua, Irina.

 

Выделения из молочных желез могут быть до 2-ух лет после окончания кормления. Поэтому у вас в этом плане все в норме. Желательно, чтобы ребенок не спал с Вами в одной кровати.

Нормы TSH при планировании беременности 0.4-2.5. У Вас 2,7. Думаю, сейчас можно ограничиться назначением Йодомарина. Контроль TSH, T4-liber через 3 месяца.

Не понятно, какая цель назначения препарата DBC-24.

Если планируете следующую беременность, обратитесь к гинекологу. Со стороны щитовидной железы проблем для зачатия ребенка нет.

Конечно, нужно принимать все усилия для снижения веса: физическая нагрузка и диета. Нормализация веса способствует более быстрому наступлению беременности.

DBC-24 mi s-a prescris pentru a accelera metabolismul și a scădea în greutate!

 

Apropo,am văzut ca azi lucrat un timp la Spitalul Raional Anenii Noi!Eu sunt din Anenii Noi și medicul la care mă consult e dna Natalia Nastas, poate o cunoașteți! Ea mi-a prescris și tratamentul

Editat de vulpita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Buna ziua din nou Dnule Doctor!
Revin la dvstra cu o noi intrebari!
Pe 13 trebuia sa vina menstruatia si nu a venit, testul de sarcina a esit pozitiv!Intrebarea este : ce fac eu mai departe pina ajung sa o consultatie la endocrinolog?sa iau iodomarin in continuare si sa ma duc sa dau la hormoni?Eu acum iau iodomarin 200 cite 1 pastila pe zi,DBC-24 nu mai iau demult!In general sfatuiti-ma ce sa fac mai departe pentru a nu dauna copilasului!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua, Irina!

 

Поздравляю Вас!

До сдачи анализов и до консультации эндокринолога нужно продолжить прием Йодомарина. Правильнее будет принимать ежедневно по 200 мкг Йодомарина.

Натощак нужно сдать TSH, T4-free и Т3-free.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
neyla

Recent am efectuat USG la glanda tiroida, rezultatele le anexez mai jos.

56211de9db0a7_WIN_20151016_184601.jpg

 

Am efectuat analizele la hormoni:

AntiTPO -neg

TSH - 2,7

T4liber - 15,8

T3liber - 5,8

 

La consultarea medicului endocrinolog, dupa palpare, medicul mi-a spus ca nu-i place cum a facut descrierea imagistul si ca se palpeaza slab un nodul moale, dar nici de cum formatiune chistica.

D-cul l-a stabilit medicul endocrinolog: Hiperplasia gl. tiroide. Eutirodie si ca tratament mi-a indicat

1. Iodofol cite 1 tab pe zi = 1 luna f/z, 1 tabx3 ori pe sapt 2 luni

2. Vit E 200 un. 1 pe zi 15 zile lunar

3. Unguent Unifast-gel 15 zile lunar,

dupa care USG+doppler si consult endocrinologului.

 

Intrebarea mea este:

1. Este ceva grav in USg sau diagnoza?

2. Trebuie sa folosesc ung. Unifast? dupa prospect mi s-a parut ca nu are nimic cu gl. tiroida.

 

Multumesc pentru raspuns

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Recent am efectuat USG la glanda tiroida, rezultatele le anexez mai jos.

http://mama.md/uploads/inline/7

1159/56211de9db0a7_WIN_20151016_184601.jpg

 

Am efectuat analizele la hormoni:

AntiTPO -neg

TSH - 2,7

T4liber - 15,8

T3liber - 5,8

 

La consultarea medicului endocrinolog, dupa palpare, medicul mi-a spus ca nu-i place cum a facut descrierea imagistul si ca se palpeaza slab un nodul moale, dar nici de cum formatiune chistica.

D-cul l-a stabilit medicul endocrinolog: Hiperplasia gl. tiroide. Eutirodie si ca tratament mi-a indicat

1. Iodofol cite 1 tab pe zi = 1 luna f/z, 1 tabx3 ori pe sapt 2 luni

2. Vit E 200 un. 1 pe zi 15 zile lunar

3. Unguent Unifast-gel 15 zile lunar,

dupa care USG+doppler si consult endocrinologului.

 

Intrebarea mea este:

1. Este ceva grav in USg sau diagnoza?

2. Trebuie sa folosesc ung. Unifast? dupa prospect mi s-a parut ca nu are nimic cu gl. tiroida.

 

Multumesc pentru raspuns

Fa o temă nouă,altfel medicul nu o să va răspundă!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Buna ziua Dnule Doctor!
Revin din nou la dvstra!Am dat analize la hormoni si am facut USG la glanda tiroida!
Anexez rezultatele si vreau sa-mi spuneti daca sunt analizele hormonilorsunt in norma pentru insarcinate la tr 1,acum am 6-7 saptamini!
Va multumesc anticipat!
563b3f4926e26_IMG_20151105_131517.jpg563b3fcacae1a_IMG_20151105_131707.jpg

Editat de vulpita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Ирина,

 

сейчас есть необходимость добавить Л-Тироксин к Йодомарину.

Утром на тощак за 30-40 мин до еды Л-Тироксин 50 мкг.

Через 8 недель посмотреть TSH, T3free, T4free.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Ирина,

 

сейчас есть необходимость добавить Л-Тироксин к Йодомарину.

Утром на тощак за 30-40 мин до еды Л-Тироксин 50 мкг.

Через 8 недель посмотреть TSH, T3free, T4free.

Dnule medic,eu acum abia am observat ca din gresiala fetele de la laborator  in loc de T4 Si T3 Free ele mi-au facut T3 si T4 totala!Eu trebuie acum sa dau din nou analizele corect?ca acestea nu sunt ceea ce dvstra mia-ti spus ca controlez!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Ирина,

 

все правильно, во время беременности мы смотрим свободные формы гормонов. Пересдавать эти анализы сейчас не нужно, просто в следующий раз сдавайте свободные формы. Сейчас мы видим несколько повышенный TSH и именно это требует добавить Л-Тироксин.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vera123

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vera123

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Buna ziua Dnule Medic!
Am dat analizele la T3,T4 free si TSH,anexez mai jos rezultatul!5698ac7458dcf_IMG_20160115_095037.jpg


T3 Free are valoare marita si anume e 5,15pg/mL si imi fac griji!Mentionez ca de la 5 saptamini de sarcina i-au L-tiroxin 50 mcg si deasemenea complex de vitamine unde se contine iod 200.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez mai departe,ce si in ce doze sa administrez!
Va multumesc anticipat!

Editat de vulpita

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Ирина, добрый день!

 

TSH, fT4 в норме. Слегка повышен fT3. Свободные формы T3 и Т4 могут быть немного повышены в первой половине беременности.

Важно, как себя чувствуете? Что-то беспокоит? Какой пульс?

Идеально, очно показаться к эндокринологу.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Если сейчас нет возможности обратиться к эндокринологу, Вас ничего не беспокоит, пульс в норме, продолжайте прием Л-Тироксина 50 мкг и витаминов с калием йодида 200 мкг. Контроль TSH, fT3, fT4 через 6 недель.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Ирина, добрый день!

 

TSH, fT4 в норме. Слегка повышен fT3. Свободные формы T3 и Т4 могут быть немного повышены в первой половине беременности.

Важно, как себя чувствуете? Что-то беспокоит? Какой пульс?

Идеально, очно показаться к эндокринологу.

Ma simt normal,la inceputul sarcinii pina la vre 12 saptamini am avut singeri nazale,cind ma duceam la control la policlinica tensiunea mi se ridica 140 pe 80 si din acest motiv am facut cardiograma si pulsul era 103,si medicul cardiolog a spus ca poate fi de la tratamentul cu L-tiroxyn.Acum nu mai am singeri nazale,dar simt mereu un gust aiurea in gura,ba mii sete,ba vreau dulce ba acru,si parca imi este foame in permanenta!Banuiesc ca glicemia e mare!Tot pe la 12 saptamini am fost la endocrinolog la policlinica,la dna Silvia Bodean,ea a lasat acelasi tratament cu L-tiroxin,mi-a zis sa ma duc la 18-20 saptamini la ecografia glandei tiroide si sa dau analize de TSH si singe la glucoza!Mine vreau sa ma duc sa dau analiza la glucoza si ecografia si sa ma duc din nou la dnei!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Ирина, все правильно, так и сделайте. Dna Silvia Bodean очень хороший доктор. Уже на приеме врач наиболее правильно определит дальнейшую тактику.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Dnule Doctor Bună seara!Revin cu situația mea la dvstra!Am dat analize TSH la 34 saptamini de sarcină si era 2,2 dar ce e drept nu luam regulat tiroxin 50 cum imi prescrise dna Bodean.In.utma.acestor analize dneaei a spus ca după nastere sa întrerup tratamentul cu levotiroxin ca totil e ok si nu trebuie de continuat.Aproximativ dupa 2 luni de la nastere am dat iar analiza TSH si a esit 1,19.Mentionez ca tratamentul lam stopat.Intrebarea mea este : eu trebuie sa continui tratamentul si care ar fi doza de toroxin sau nu trebuie sa revin la tratamnet?Mentionez ca alaptez,zilnic iau iodomarin 200 cite o pastila.Va.multumesc anticipat!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua, Irina!

 

Вы все делаете правильно.

Пока не нужно принимать Л-Тироксин.

Только Йодомарин 200 мкг.

Контроль TSH через 3 месяца.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita

Buna ziua domnul Doctor!Revin la dvstra cu problema mea!Fetita mea are 8 luni,o alaptez la sin,am dat analize si TSH e 3,25.Eu trebuie sa revin la administrarea L-tiroxyn?Daca da in ce doza? Si se poate de administrat acest preparat in alaptare?

Multumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua! TSH в норме. Приема Л-Тироксина не нужно.

Повторите TSH и Т4-свободный через 2-3 месяца

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
vulpita
1 час назад, Endocrinolog сказал:

Buna ziua! TSH в норме. Приема Л-Тироксина не нужно.

Повторите TSH и Т4-свободный через 2-3 месяца

Dnule Doctor,mai am.o problema cu inima,adica mi se bate inima foarte repede,poate ajunge si la 110 batai pe minut chiar si in stare de repaus.Care poate fi cauza?poate fi legat cu hormonii tiroidieni?Ce analize sa dau?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Здравствуйте!

При TSH 3,25 маловероятно, что есть связь сердцебиений с щитовидной железой.

Чтобы точно быть уверенным, что щитовидная железа ни при чем, сдайте кровь на Т4-liber si T3-liber.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum