ilaria

Rulada Cu Halva

Postări Recomandate

ilaria

Mi-a venit o pofta de rulada cu halva, imi puteti recomanda ceva recete pe care le-ati incercat? Cum s-a primit?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iriska
Mi-a venit o pofta de rulada cu halva, imi puteti recomanda ceva recete pe care le-ati incercat? Cum s-a primit?

vai lilia asa ceva as minca si eu :wink2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Alinushka

Da... Si sotul meu ar minca asa ceva cu mare placere!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
prin4ipesa

Дааааа, рулетик с халвой и я бы слопала

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Angi

делала сегодня рулет с халвой, бисквит по этому рецепту http://forum.say7.info/topic4306.html бисквит получился пышный , мягкиий , особых ингредиентов не требует , начинку взяла грам 300 халвы перемешала блендером со сметаной грам 100 наверное,

моим мужчинам очень понравился , сын сказал вкуснее чем в магазине.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

делала сегодня рулет с халвой, бисквит по этому рецепту http://forum.say7.info/topic4306.html бисквит получился пышный , мягкиий , особых ингредиентов не требует , начинку взяла грам 300 халвы перемешала блендером со сметаной грам 100 наверное,

моим мужчинам очень понравился , сын сказал вкуснее чем в магазине.

а какую халву брали? я пробовала но со сливками (магазинный рулет вкуснее :girl_haha: )

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Angi

а какую халву брали? я пробовала но со сливками (магазинный рулет вкуснее :girl_haha: )

халва была обычная которая на развес продается, со сливками думаю не хуже :girl_haha: , надо попробовать

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

халва была обычная которая на развес продается, со сливками думаю не хуже :girl_haha: , надо попробовать

а мне не понравилось

9NbFk.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Koral

Eu la fel am pregatit o data rulada cu halva insa nici pe aproape n-a fost la gust ca cea din magazin :sad:

86051edd6477b2573adb7f39bd9edbf7.jpg

 

 

 

Insa am gasit o receta, sper sa fie pe aproape de gustul celeia din magazine :girl_crazy: cum am chef voi incerca s-o pregatesc :rolleyes:

Receta Rulada cu halva

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

Insa am gasit o receta, sper sa fie pe aproape de gustul celeia din magazine :girl_crazy: cum am chef voi incerca s-o pregatesc :rolleyes:

 

Eu am incercat cu umplutura din halva, unt si frisca - nu era ca cea de la Franzeluta

eu tot sunt in cautarea retetei perfecte (ma gindesc ca poate trebuie de adaugat brinza de vaci?)

 

Irina nu stiu cum umplutura, dar pandispanul arata perfect

Dupa care reteta faceti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Koral

Merci..

pandispanul tot timpu imi iese diferit nu stiu de ce :pardon:

iata dupa receta aceasta atunci l-am copt

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
rascumargarita
i-22.jpg rulada cu ciocolata si branza

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GINGA

Am tot cautat pe net, dar nu pot gasi reteta cremei...sa fie la fel de buna ca din magazin Cine are o reteta incercata?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
olnat-ka

eu o fac asa - si e mai buna ca de magazin. Adica eu nici nu cumpar niciodata rulada cu halva. deoarece nu-mi place absolut deloc.

 

Receta:

 

se face aluatul de pandispan (бисквит)

 

8 oua

1 pahar de zahar

1 si 1/3 de faina

1 lingurita de praf de copt

vanilie

 

Se incalzeste cuptorul la 180C

 

se separa galbenusurile de albusuri (foarte-foarte atent sa nu fie in albus nici urma de galbenus, caci nu vor iesi albusurile in spuma tare)

 

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Sa iasa o spuma tare. A, sa nu uit: la baterea albusurilor se pune un pic de sare - se zice ca se bat mai bine. Si important ca oualele sa fie reci din frigider.

 

Se adauga incet galbenusurile.

 

Apoi tot incet se adauga faina si praful de copt.

 

 

in tava cea mare plata si dreptunghiulara (care este in toate cuptoarele) se asterne o foaie de copt. Se intinde usurel aluatul in strat uniform si se da in cuptor pe aprox. 10 minute. Trebuie sa fiti pe faza, deoarece aluatul e in strat subtire si se coace foarte repede. Cind vedeti ca s-a rumenit si este copt si in interior (eu verific sau cu o scobitoare, care trebuie sa iasa curata cind o infigi in blat, sau pur si simplu bat usor cu palma blatul si daca nu joaca - inseamna ca e gata). Se scoate din cuptor. Momentan se scoate foaia cu tot cu blat si se pune pe masa si tot atunci se asterne peste blat un prosop UMED. E foarte importanta procedura, deoarece doar in acest mod puteti raci blatul si apoi sa-l puteti rula in rulada. Altfel se usuca si e imposibil de rulat. Desigur ca prosopul trebuie sa fie UMED si nicidecum sa curga apa din el. Si sa acopere in totalitate blatul.

 

Lasam pe vreo 10-15 minute sa se raceasca blatul si facem crema de halva.

 

Se ia 300gr halva si 150 gr unt MOALE (nicidecum topit)

Se bat cu mixerul pina primim o crema consistenta.

 

Cu proportiile de halva si unt puteti sa mai experimentati. Eu acum pun un pic mai putina halva si unt (deoarece sotul e la dieta :) si vreau rulada sa fie cu mai putine calorii. Mai puteti adauga si zahar (pudra de dorit deoarece granulele se vor topi greu in unt) - in cazul ca preferati mai dulce. Dar eu ma abtin de la zahar - dieta :)

 

Intoarceti blatul cu prosopul umed dedesubt. Scoateti hirtia de copt atent. Ungeti toata suprafata cu crema de halva. Rulati atent - cu ajutorul prosopului umed. Daca faceti tot corect - se primeste o rulada corecta, neteda, fara sa se rupa sau sa crape.

Uite asa o puneti in frigider sa se raceasca, deoarece crema de hlava trebuie sa fie tare. Altfel cind o veti taia - va curge din interior.

 

Pofta mare! si daca aveti intrebari - va raspund cu placere!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ленуля

Nata, receta alatului este pt orulada, adica o sa incapa pe tava?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
country

Моим домашним очень нравится халва, а вот я к ней  равнодушна, но что не сделаешь ради любимых :val07:

4 крупных ( или 5 небольших) яиц -разделить на белки и желтки

4 ст.л.сахара

4 ст.л. муки ( с горкой) - просеять

ванильный сахар -1 пакет

150 г подсолнечной халвы ( без орешков или изюма) - натереть на терке

200г размягченного  сливочного  масла - достать из холодильника  за несколько часов до готовки

4-5 ст.л. сгущенного молока

Белки взбить с сахаром до устойчивых пиков , ввести по -одному желтки , продолжая взбивать на медленной скорости миксера  . Добавить ванильный сахар и по одной ложке вводить муку. Как только масса стала однородной ( долго не взбивать, чтобы не сильно опали белки) выложить тесто на противень с пекарской бумагой и запечь бисквит в заранее разогретой духовке минут 10-15 ( зависти от духовки, далеко не отлучайтесь).

Готовый рулет достать, перевернуть на чистое, сухое полотенце , удалить бумагу и свернуть рулет вместе с полотенцем. Дать остыть , а мы тем временем подготовим крем:

 сливочное масло  взбить до пышности + сгущенное молоко + халва= перемешать.

 Развернуть бисквит и намазать кремом  равномерно. Снова свернуть ( не особо плотно) , украсить как душе угодно , охладить немного в холодильнике  ... и радуйте своих любимых на здоровье

435aebfc4551.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
dinco

Я тоже делаю по этому рецепту рулет. Только в крем не ставлю сгущенку.  И еще чтоб легче было, когда рулет испекся, заворачиваю его прямо в бумаге. Когда остынет, бумага легко отходит, и форма рулета тоже хорошая. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Saraswati

multumesc pt receta, eu am gatit aluatu dupa receta aceasta, foarte simplu si gustos

numai ca nu l-am impartit in doua, l-am copt tot odata :)

 

dar halvaua am facuto asa:

500 gr de miez de seminta, l-am uscat un pic in rola, l-am maruntit in robotul de bucatarie

la el am adaugat 200 gr zahar pudra si 15 linguri mari de smintina

am amesticat totul si s-a primit foarte gustos

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum