Koral

Nodul Si Chist La Glanda Tiroida

Postări Recomandate

Koral

Buna ziua doctore!

Am 28 ani, 160cm si 69kg..Am 2 nasteri si pe perioada sarcinilor am adaugat peste 20 kg. Dupa ce am incheiat  alaptatul cu al 2-lea copil, inca citeva luni aveam eliminari din piept de culoare galbena (la apasare)

Ma deranjau kg in plus care se duc foarte greu...

Am mers la un control la endocrinolog, mi-a dat indreptare la USG si analize la hormoni.

 

Iata rezultatele analizelor la hormoni:

Prolactina - 23,0      1 - 27 ng/mL

      TSH -     0,7       0,17 - 4,05 mUI/L

Cortizol -   715,0      260 - 720 nmol/L

Anti-TPO - 16,0       0 - 40 UI/MI

FT4N  -     16,82      10,6 - 19,4 pmol/l

 

Rezultatele USG:

lob. dr. - 2,0 x 1,6 x 3,4 cm

lob. st. - 1,8 x 1,4 x 2,9 cm

istm  0,22

Contur regulat, lobi asimetrici. In lob. dr. nodul 1,5 x 0,8 cm usor hipoecogena  intens vascularizat, noemogen bine delimitat; formatiune hipoecogena 0,23 cm.

Ganglioni limfatici regionali nu s-au vizualizat

 

 

si rezultatul la Thyroglobulin  - 42,1   (1,11 - 127 pmol/L)

 

Diagnoza- Gusa nodulara II . Eutiroidie

 

Tratament -

Tab. Lamivit cite 1p. x 3ori/zi timp de 1 luna, apoi 1 luna pauza ( in decurs de 6 luni)

 

 

Intrebare: cu acest tratament voi scapa de acest nodul sau cel putin se va micsora?  

daca voi ramine insarcinata nu vor aparea probleme?

si sa inteleg ca gl. tiroida lucreaza fara probleme, rezultatele la hormoni sunt in norma?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua.

 

Щитовидная железа работает эффективно,результаты отличные.

Узел в щитовидной железе может потребовать пункции и цитологического анализа.

Разумно посмотреть УЗИ в динамике через 3-6 месяцев.

Противопоказаний к беременности нет. Как поведет себя узел во время беременности неизвестно. Может увеличиться, может уменьшиться, может не измениться в размерах.

О показаниях для Ламивита можете прочитать в инструкции. Про узлы щитовидной железы там ничего не написано. Но применять можно.

Как поведет себя узел во время применения Ламивита неизвестно. Может увеличиться, может уменьшиться, может не измениться в размерах.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Koral

Multumesc de raspuns.

Am citit si eu instructia si nu am vazut legatura cu nodulul in cauza. Apare intrebarea pentru ce dar mi-a fost prescris Lamivit? profilactica?

Daca nu are nici o legatura nu are rost sa-l utilizez?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Lamivit в целом препарат хороший, имеет много необходимых организму микроэлементов. Тем не менее точная концентрация йода в нем не известна. Думаю, доктор назначил его Вам с профилактической целью.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum