Sovage

Literele "r" Si "l"

Postări Recomandate

Sovage

Bună seara !Am o fetita de 4,5l,vorbeste foarte bine,doar literele r si l nu le pronunta bine.Spuneti-mi va rog,cit costa o ocupatie si unde va aflati,si cit costa daca veniti la pacient acasa?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
AlexandrinaTurcanu

Seara buna.

Se considera ca distorsiunea sau lipsa sunetului "R"  pina la virsta de 5 ani, nu este o abatere de la norma, chiar daca unii copii rostesc acest sunet mult mai devreme... Sunetele "R" si "L" au o strinsa legatura intre ele. In cazul dat, se pot efectua anumite exercitii pentru obtinerea sunetului "L" perfect si pentru automatizarea acestuia.

Daca doriti ma puteti contacta la telefon penru a va explica cum se fac exercitiile necesare, dar mai intii verificati daca fetita ajunge bine cu virful limbii la cerul gurii si un pic mai sus de buza superioara (spre nas)...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sovage

Mersi pentru raspuns!Vreau sa concretizez,ca in cuvintul "tractor" de ex,r se aude,dar cind merge vorba de "rac" si "lac" ii iese acelasi sunet la ambele cuvinte,ca un "l"infundat sau pierdut.Da,am observat ca nu pune limba dupa dinti cind pronunta aceste litere,eu exersz din cind in cind,si-i explic cum trebuie,dar ea se oboseste repede si din nou pune limba probabil in mijlocul cerul gurii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum