maIinchii

Probleme Cu Glanda Tiroida

Postări Recomandate

maIinchii

Buna ziua! Am 25 ani, 170 cm si la moment 50 kg, alaptez.

Problemele cu tsh le-am depistat anul trecut cand planificam sarcina, era marit, am inceput sa beau eutirox 0,5 mg si in urm luna am prins sarcina, am urmat cursul dat pin aproape de nastere, timp de 4 luni dupa pastile nu am luat, analiza a aratat tsh-ul in norma (t3 si t4 tot timpul erau in norma), peste 2 luni am repetat analiza si iata rezultatul:

31.07.2013

T-4  6,8 nmol\l   (4,8-12,0)

T-3  0,9 ng\ml    (0,5-1,9)

TSH   33,5 miu\ml    (0,4-6,2)

 

prima data am dat la:

anti Tg   72,1  (<100 )

si anti TPO   551,3   (<50 )

 

iar am preluat cursul de eutirox 

la 09.10.2013

T-4 total  6,5 nmol\l   (4,8-12,0)

T-4 liber  1,1 ng\ml    (0,8-2,2)

T-3 total  1,2 ng\ml    (0,5-1,9)

T-3 liber   1,7 ng\ml   ( 1,4-4,2)

TSH   7,0 miu\ml    (0,4-6,2)

 

anti Tg  476,7  (<100 )

anti TPO  326,6   (<50 )

 

 

 

deci ma deranjeaza ultimile doua ce fak cu ele?

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Liuba, buna ziua.

 

У вас Гипотиреоз и лечение, скорее всего, необходимо постоянно. Через 2 месяца от последнего анализа (09.10.2013) необходимо повторить TSH. Если будет выше 4,0 дозировку Эутирокса нужно будет увеличить.

 

То, что антитела повышены, это факт. Такими они будут и дальше(возможны их колебания). Повлиять на эти анализы мы не можем и нет такого препарата, который бы их снизил. Поэтому больше не имеет смысла исследовать anti-Tg si anti-TPO.

 

Самое важное, для вас и для самой щитовидной железы, чтобы TSH был в норме. Сам TSH мы регулируем дозировкой Л-Тироксина (Эутирокса).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
veruncik1989

Buna ziua! As fi foarte recunoscatoare sa primesc si eu de la dumneavoastra o consultatie, caci am si eu probleme cu glanda tiroida. Eu am 24 ani. Inaltimea mea este 158 cm si greutatea 64 kg. Am dat analize la hormoni:     TSH = 1,57      T3 (total) = 1,4     T4 (total) = 8,9 

 

Am facut recent si USG in care s-au concluzionat urmatoarele: glanda tiroida marita gr I; Lobul drept = 20,2 * 20,0 * 53,6 mm (V=11,2 cm 3) Lobul sting = 22,1 * 17,7 * 57,0 mm (V=10,5 cm3). Istmul = 5,4 mm.

Ecostructura: neomogena, bilateral multimple chisturi coloide de la 2,0 mm pina la 11,1 * 7,3 mm

 

Spuneti-mi va rog, ce as putea sa administrez (ce pastile, capsule....) ca sa ameliorez starea aceasta? Va multumesc anticipat! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum