Liberty

Caderea Parului, Analize Tsh

Postări Recomandate

Liberty

Buna ziua!

Pe la mijlocul/sfirsitul lui iulie a inceput sa-mi cada parul in cantitate mult mai mare. In urma a unui sir de analize (detaliate mai jos), medicul endocrinolog mi-a prescris un tratament cu Iodofol, Vamelan, Lamevit si Selencor, care ar trebui sa rezolve problema cu TSH crescut din august pina acum. Spuneti-mi va rog, ce probleme observati din analizele mele? Trebuie sa ma consult cu vreun alt medic specialist? Imi sunt strict necesare toate aceste preparate? caci Lamevit este contraindicat la nefrita, iar eu trec un curs de lecuire la rinichi (am terminat cu Nefrosten si acum iau Biozar). Am 29 de ani, 170cm inaltime, 53kg.

 

USG glanda tiroida (14-Aug-2013): marita difuz, contur net, L.drept - 21x14x46mm, L.sting-21x14x45mm, Istmul 5mm. Situata tipic. Tesutul glandular neomogen cu mai multe formatiuni transsonice, ce nu exclude focar de infectie, unele calcinate fine. Se recomanda consultatia ORL (am trecut consultatia si medicul a zis ca totul este in regula).

 

Analize hormoni:

15-Aug-2013:

T3     1.17, norma 0.8-1.9

T4     7.5,   norma 5.0-13

TSH   0.5,  norma 0.5-4.6

02-Oct-2013 (26 zi a ciclului):

FSH               27.5,  norma 1.3-10

LH                 4.8,    norma 0.7-24.0

Estradiol       78.0,   norma 77-277

Progesteron 12.7,   norma 8-78

Testosteron  0.6,     norma 0.1-.07

17-Oct-2013:

FT4              11.8,   norma 11.5-23

TSH               2.6,   norma  0.4-4.0

Anti-TPO       84.0, norma 0-100

 

Comentariul: vara consumam multa Aqua Uniqa iodata, dar acum beau mult ceai si foarte putina apa, poate fi vreo legatura? La moment parca simt un deranj foarte usor la nivelul gitului (sub barbie) - poate mi se pare sau e legat de altceva? Nu este umflat.

 

Analize fier:

15-Aug-2013: Fier  9.3, norma 8.9-32

17-Oct-2013: Fier 17.6, norma 9.0-30.4

 

Comentariu: intre aceste 2-a examenari, am depus efort sa consum mai multe produse bogate in fier. Vara am fost mai continuu in stare anemica (posibil din motiv ca preferam sa consum aproape doar legume, caci imi plac), care acum mi-a trecut si ma simt mai plina de energie.

 

Alte analize de singe:

15-Aug-2013:

          Hemoglobina 141,    norma 120-140

Eritrocite        4.76,   norma 3.7-4.7

Leucocite       4.7,    norma 4.0-9.0

Neutrofille nesegmentate 1, norma 1-6

Neutrofile segmentate 55,    norma 47-72

Eozinofile       6,       norma 0.5-5

Limfocite        34,     norma 19-37

Monocite        4,       norma 3-11

Viteza de sedimentare a hematiilor 2, norma 2-15

WBC  4.7 x 103/ul

LY      1.7 x 103/ul

MO     0.4 x 103/ul

GR  -  2.6 x 103/ul

LY%   36.8%

MO%  7.8%

GR%   55.4%

RBC    4.76 x 106/ul

          Hgb     14.1 g/dl

HCT     37.9%

MCV    79.6 fl

MCH    29.6 pg

MCHC + 37.2 g/dl

RDW   + 16.3%

PLT     251 x 103/ul

PCT    0.208 %

MPV   - 8.3 fl

PDW  + 15.6 fl

17-Oct-2013:

Proteina totala     75.6, norma 64-83

Creatinina            76.0, norma 53-115

Glucoza                  4.6, norma 3.8-5.8

Proba cu timol        3.3, norma 0-4

ALAT                    11.9, norma 0-40

ASAT                    21.1, norma 0-40

Colesterol total       5.1, norma 3.6-5.2

Trigliceride             0.9, norma 0.44-1.88

B-lipoproteine         38, norma 35-55

Calciu                  2.16, norma 2.15-2.58

Magneziu             0.99, norma 0.7-1.04

protrobina            89%, norma 90-105

 

Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ingrid

Buna ziua!

Pe la mijlocul/sfirsitul lui iulie a inceput sa-mi cada parul in cantitate mult mai mare. In urma a unui sir de analize (detaliate mai jos), medicul endocrinolog mi-a prescris un tratament cu Iodofol, Vamelan, Lamevit si Selencor, care ar trebui sa rezolve problema cu TSH crescut din august pina acum. Spuneti-mi va rog, ce probleme observati din analizele mele? Trebuie sa ma consult cu vreun alt medic specialist? Imi sunt strict necesare toate aceste preparate? caci Lamevit este contraindicat la nefrita, iar eu trec un curs de lecuire la rinichi (am terminat cu Nefrosten si acum iau Biozar). Am 29 de ani, 170cm inaltime, 53kg.

 

USG glanda tiroida (14-Aug-2013): marita difuz, contur net, L.drept - 21x14x46mm, L.sting-21x14x45mm, Istmul 5mm. Situata tipic. Tesutul glandular neomogen cu mai multe formatiuni transsonice, ce nu exclude focar de infectie, unele calcinate fine. Se recomanda consultatia ORL (am trecut consultatia si medicul a zis ca totul este in regula).

 

Analize hormoni:

15-Aug-2013:

T3     1.17, norma 0.8-1.9

T4     7.5,   norma 5.0-13

TSH   0.5,  norma 0.5-4.6

02-Oct-2013 (26 zi a ciclului):

FSH               27.5,  norma 1.3-10

LH                 4.8,    norma 0.7-24.0

Estradiol       78.0,   norma 77-277

Progesteron 12.7,   norma 8-78

Testosteron  0.6,     norma 0.1-.07

17-Oct-2013:

FT4              11.8,   norma 11.5-23

TSH               2.6,   norma  0.4-4.0

Anti-TPO       84.0, norma 0-100

 

Comentariul: vara consumam multa Aqua Uniqa iodata, dar acum beau mult ceai si foarte putina apa, poate fi vreo legatura? La moment parca simt un deranj foarte usor la nivelul gitului (sub barbie) - poate mi se pare sau e legat de altceva? Nu este umflat.

 

Analize fier:

15-Aug-2013: Fier  9.3, norma 8.9-32

17-Oct-2013: Fier 17.6, norma 9.0-30.4

 

Comentariu: intre aceste 2-a examenari, am depus efort sa consum mai multe produse bogate in fier. Vara am fost mai continuu in stare anemica (posibil din motiv ca preferam sa consum aproape doar legume, caci imi plac), care acum mi-a trecut si ma simt mai plina de energie.

 

Alte analize de singe:

15-Aug-2013:

          Hemoglobina 141,    norma 120-140

Eritrocite        4.76,   norma 3.7-4.7

Leucocite       4.7,    norma 4.0-9.0

Neutrofille nesegmentate 1, norma 1-6

Neutrofile segmentate 55,    norma 47-72

Eozinofile       6,       norma 0.5-5

Limfocite        34,     norma 19-37

Monocite        4,       norma 3-11

Viteza de sedimentare a hematiilor 2, norma 2-15

WBC  4.7 x 103/ul

LY      1.7 x 103/ul

MO     0.4 x 103/ul

GR  -  2.6 x 103/ul

LY%   36.8%

MO%  7.8%

GR%   55.4%

RBC    4.76 x 106/ul

          Hgb     14.1 g/dl

HCT     37.9%

MCV    79.6 fl

MCH    29.6 pg

MCHC + 37.2 g/dl

RDW   + 16.3%

PLT     251 x 103/ul

PCT    0.208 %

MPV   - 8.3 fl

PDW  + 15.6 fl

17-Oct-2013:

Proteina totala     75.6, norma 64-83

Creatinina            76.0, norma 53-115

Glucoza                  4.6, norma 3.8-5.8

Proba cu timol        3.3, norma 0-4

ALAT                    11.9, norma 0-40

ASAT                    21.1, norma 0-40

Colesterol total       5.1, norma 3.6-5.2

Trigliceride             0.9, norma 0.44-1.88

B-lipoproteine         38, norma 35-55

Calciu                  2.16, norma 2.15-2.58

Magneziu             0.99, norma 0.7-1.04

protrobina            89%, norma 90-105

 

Multumesc!

Nu sunt medic de profesie,am tras cu ochiul peste analizele tale si ce mi-a atras atentia "Eozinofile       6,       norma 0.5-5",sunt marite,nu ar fi rau sa dai niste analize la Paraziti,printre altele caderea parului poate avea la baza si prezenta lor in organism.

P.S.Poate vede cineva care e medic de profesie si te sfatuie mai multe,eu am scris ,ce am vazut eu.Toate bune si sanatate.:-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Liberty

Nu sunt medic de profesie,am tras cu ochiul peste analizele tale si ce mi-a atras atentia "Eozinofile       6,       norma 0.5-5",sunt marite,nu ar fi rau sa dai niste analize la Paraziti,printre altele caderea parului poate avea la baza si prezenta lor in organism.

P.S.Poate vede cineva care e medic de profesie si te sfatuie mai multe,eu am scris ,ce am vazut eu.Toate bune si sanatate.:-)

Multumesc pentru sfat :) Am observat si eu eozinofile peste norma si am dat analize la testul corpologic pe 22-Aug-2013 si nu s-a depistat nimic. Probabil trebuia sa mentionez acest lucru in primul mesaj.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua!

 

Если главная проблема - выпадение волос, то первый доктор, к кому нужно обратится это трихолог. Важно, чтобы трихолог провел трихоскопию и изучил состояние волос.

Вы не привели значение высокого TSH. Может быть это было раньше? По этим анализам нет необходимости в препаратах для щитовидной железы.

Aqua Uniqa- не причем. Для профилактики йодного дефицита достаточно применение при приготовлении пищи йодированной соли.

Неприятные ощущения в области шеи, скорее всего, чисто субъективные и непосредственно с щитовидной железой не связаны.

Чтобы исключить латентный железодефицит наиболее информативным анализом является ферритин.

Необходимо повторить общий анализ крови. Если и повторно будут завышены эозинофилы, нужно обратиться к аллергологу и/или инфекционисту.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Liberty

Buna ziua,

 

Va multumesc mult pentru un raspuns detaliat! Medicul endocrinolog mi-a explicat ca TSH 2.6 este cam marit, chiar daca e in limitele normei si ca ar trebui sa fie mai mic, preferabil <=1. In alimentatie folosesc doar sare iodata, deci probabil din lista de preparate pot sa exclud Iodofol si Lamevit. Vamelan si Selencor nu prea au legatura directa cu tiroida, ci mai degraba cu intarirea/suportul organizmului.

 

Am trecut trihoscanarea pe 30-Sep-2013 cu diagnoza "Alopecia difuza pe fon de anemie feripriva si disfuctie hormonales" pe baza la urmatoarele rezultate captate:

Analysed area [cml] 0.577

Hair count 153.5 (187)

Hair density [1/cml] 266.1

Anagen hairs [%] 74

Telogen hairs [%] 26

Vellus hair dens [1/cml] 3.5

Terminal hair dens [1/cml] 262.7

Vellus hairs 2.0 (1.3%)

Terminal hairs 151.5 (98.7%)

 

S-a observat si piele iritata (rosietica), in legatura cu care trihologul mi-a explicat ca este un indiciu de deficienta de fier. Mi-a prescris analize repetate de singe, fier si hormoni sexuali. Cu rezultatele la aceste analize am fost la endocrinolog, care si mi-a prescris toate aceste medicamente.

 

Zilele acestea am studiat singura analizele de singe din august si am constatat:

  1. MCV este scazut => microcytic
    MCHC ridicat peste norma => hyperchromic,
    ceea ce indica iron deficiency anemia (pe baza la aceasta sursa).
  2. RDW marit peste norma + MCV scazut => iron deficiency anemia (pe baza la alta sursa)
  3. Analizele de fier aratau clar o cantiate mica de fier

Din toate acestea se pare foarte convingator ca am avut deficienta de fier. Plus ca aveam senzatia de "ceata in cap", slaba ameteala, care mi-a trecut. Dar dupa cum ati recomandat, voi face o analiza generala de singe repetata si analiza anume pentru Ferritin. Voi atrage atentie si la eozenofile, chiar daca in wikipedia scrie un interval normal fiind 1-6%. Am mai citit ca Telogen efluvium poate dura pina la 6 luni dupa un soc (in cazul meu socul putea fi insuficienta de fier). Dar sa vad ce vor arata analizele noi si atunci fie voi merge din nou la triholog, fie la infectionist.

 

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi utile!!! Va doresc mult succes si sanatate!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum