Jemciujinca

Obtinerea Succesiunii (Omiterea Termenului De 6 Luni)

Postări Recomandate

Jemciujinca

Buna ziua!

Tatal meu a decedat in 2011. Drept succesiune a ramas un lot de pamint in or.Durlesti. Potrivit certificatului de la OCT, lotul si pina acum este inregistrat dupa tatal. Totdoata am si titlul pe lot, in care iarasi este inscris decedatul. Toate taxele pentru lotul respectiv achitam eu dupa decesul tatalui.

Intrebarea este - cum sa obtin in mostenire acest lot.

Cel mai probabil notarul o sa refuze in eliberarea certificatului de mostenitor din motivul omiterii termenului de 6 luni.

Am incercat singura sa gasesc raspuns al intrebare, dar nu pot.

Urmeaza sa ma adresez la notar cu cerere privind deschiderea procedurii succesorale si eliberarea certificatului de mostenitor, dupa ce sa contest rapunsul (eventualul refuz) in judecata pe cale de contencios?

Sau sa ma adresez deoadata in instanta? Cu ce cerinte? Prelungirea termenului? Potrivit Codului Civil acesta poate fi prelungit doar cu 6 luni.

Sau repunerea in termen? Este posibil asa ceva?

Se considera oare ca am acceptat mostenirea doar prin faptul am inceput sa ma folosesc de lot si sa achit taxele?

Cum as putea motiva cererea, Va rog mult macar succint... Ajutati-ma!

Va multumesc anticipat!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GrigorePopa

 

Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2011. Drept succesiune a ramas un lot de pamint in or.Durlesti. Potrivit certificatului de la OCT, lotul si pina acum este inregistrat dupa tatal. Totdoata am si titlul pe lot, in care iarasi este inscris decedatul. Toate taxele pentru lotul respectiv achitam eu dupa decesul tatalui. Intrebarea este - cum sa obtin in mostenire acest lot. Cel mai probabil notarul o sa refuze in eliberarea certificatului de mostenitor din motivul omiterii termenului de 6 luni. Am incercat singura sa gasesc raspuns al intrebare, dar nu pot. Urmeaza sa ma adresez la notar cu cerere privind deschiderea procedurii succesorale si eliberarea certificatului de mostenitor, dupa ce sa contest rapunsul (eventualul refuz) in judecata pe cale de contencios? Sau sa ma adresez deoadata in instanta? Cu ce cerinte? Prelungirea termenului? Potrivit Codului Civil acesta poate fi prelungit doar cu 6 luni. Sau repunerea in termen? Este posibil asa ceva? Se considera oare ca am acceptat mostenirea doar prin faptul am inceput sa ma folosesc de lot si sa achit taxele? Cum as putea motiva cererea, Va rog mult macar succint... Ajutati-ma! Va multumesc anticipat!

Urmează să vvă adresați în instanța de judecată în procedură specială privind constatarea faptului acceptării succesiunii conform (art 281-285) CPC. Informații suplimentare puteți beneficia în cadrul unei consultații personale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum