Marcelle

Probleme Cu Glanda Tiroida

Postări Recomandate

Marcelle

Buna ziua!!! Am 24 ani si am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna. In 25.04.2013 am dat analize la hormoni: T-3= 1,9 (1,2- 2,8) T-4= 117 (60- 160) TSH= 0,6 (0.17- 4,05) ANTI-TPO= 606 (0- 40) Am primit 3 luni vitamine antioxidante( o luna- vitrum antioxidant, a doua luna- vitagrapes, si a treia luna- selencor) si am baut pastile iodofol 1 pastila/zi. Apoi in 28.08.2013 am repetat analizele: TSH=11,7 ANTI-TPO= 1098 (0-40) FT4N= 9,94 (10,6-19,4) Prolactina= 13 (1-27) Spuneti va rog care este cauza ca TSH a crescut atit de tare? Medicul mia prescris eutirox 75, 10 zile cite 1/2 de pastila apoi cite 1 pastila/zi timp de 2 luni. Ma pregatesc de sarcina si as vrea sa stiu care sunt riscurile pentru copil. Ce parere aveti despre tratament? Mersi anticipat!

Am uitat sa mentionez ca si acum beau pastile selencor si iodofol, cite 1 pastila/zi.  Ce parere aveti? Trebuie sa le mai beau sau nu?  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

Buna ziua!

 

Сложно сказать, почему так вырос TSH. Препараты которые вы принимали, ничего общего с щитовидной железой не имеют. 

 

Ваш диагноз - Аутоиммунный Тиреоидит.

Оба раза при лабораторных исследованиях мы видим высокий титр антител (anti-TPO).

 

У всех пациентов с аутоиммунным тиреоидитом есть риск развития Гипотиреоза, т.е. заболевания связанного с снижением работы щитовидной железы.

Признаком Гипотиреоза является высокий TSH. 

На фоне Аутоиммунного Тиреоидита у вас развился Гипотиреоз.

Лечение Гипотиреоза - Л-Тироксин. Вам его назначили. 

Если планируете беременность, то вместе с Л-Тироксином необходимо принимать калия йодид и фолиевую кислоту.

 

В момент наступления беременности и в первые месяцы беременности TSH не должен превышать 2,5.

При лечение Л-Тироксином ни каких рисков для ребенка нет.

 

Анализы сдавались в одной лаборатории?

Как вы себя чувствовали в первый и во второй раз? Что беспокоило?

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marcelle

Mersi mult pentru raspuns!!!

  Dar pentru acesti anticorpi exista vreun tratament?

Va rog mult sa ma ajutati si sami dati un sfat: pe data 7.10.2013 am dat iarasi analiza la TSH si este 0.891 (0,27- 4,2), mentionez ca timp de o luna primesc L-tiroxin de 75mg. Acum nu stiu cum sa procedez mai departe, sa continui tratamentul cu aceeasi doza sau trebue sa intrerup tratamentul? Analiza la hormoni leam dat la unul si acelasi laborator.  Va multumesc!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Endocrinolog

К сожалению, повлиять на уровень антител мы не можем. Т.е. не существует такого препарата. Наличие антител клинически ни как не проявляется и в будущем не имеет смысл сдавать этот анализ. Дальше вплоть до беременности нас интересует только TSH.

Думаю, прерывать Л-Тироксин не надо. Дозировку должен определять врач на очном приеме. 

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum