Silver

Budino - Creme Caramel Italian

Postări Recomandate

Silver

6084015214_6a306bcf06_z.jpg

 

Avem nevoie de

1 litru de lapte (de dorit Parmalat, nu miroase a vaca)

3 oua

3 galbenusuri

18 lingurite de zahar

10 g de coniac sau rom

 

Pentru caramela

1 pahar de zahar

2-3 linguri de apa

 

Se da in clocot laptele si se fierbe timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca, iar in acest timp pregatim forma.

Noi o facem in asa ceva (fotografiile sunt de pe net)

 

 

Picnikcollage2.jpg

 

Topim zaharul intr-o tigae, adaugind 2-3 linguri de apa, pina obtinem caramela lichida si o turnam in forma, acoperind bine peretii. Caramela se prinde repede, asa ca trebuie sa faceti procedura cit mai rapid.

 

Intr-un vas batem ouale cu zaharul si le turnam in laptele de temperatura camerei. Adaugam alcoolul.

 

Turnam compozitia obtinuta in forma, peste caramela inchegata deja.

 

Forma o punem intr-un vas cu apa si o fierbem la bain-marie timp de 30 minute.Dupa care in acelasi vas cu apa o punem tot pe 30 de minute in rola.

 

Budina este gata cind se rumeneste deasupra si cind scobitoarea iese curata.

 

Se da la rece pe citeva ore. Crema se desprinde usor cu un cutin de pereti si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste cu siropul din zahar ars.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
gagulea

Mmmm! Ce bun e desertul acesta! Am mancat si la romani. Ei numesc asa ceva "crema de zahar ars". Multumesc pentru reteta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Silver

Iata ce a facut soacra mea zilele astea. Mmmmm ce delicioasa a fost!!! Cu muuuulta caramela!

 

1390492_662754210425170_651963055_n.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ленуля

Silver, mesc de receta !!!

si laptele cit de gras tre sa fie?

iar "linguritze" de zahar - sunt cele de ceai, da?

pot s-o fac si intr-o forma de silicon?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Silver

Silver, mesc de receta !!!

si laptele cit de gras tre sa fie?

iar "linguritze" de zahar - sunt cele de ceai, da?

pot s-o fac si intr-o forma de silicon?

 

Lapte a luat de cela pasterizat, in cutii de carton Prodlacta, de 3,5 %. Sau poti lua Parmalat. Caci celelalte au miros pronuntat de vaca si afecteaza gustul budinei.

Lingurite de ceai.

Nu stiu daca iti va fi comod sa faci in forma de silicon, caci amestecul e destul de lichid la inceput si risti sa-l rastorni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ilaria

Nataly dar 30 min. ajunge in rola??? noua tot ne place am facut o singura data deoarece cine mi-a dat receta mi-a spus s-o tin in rola pina la 2 ore, de atunci nu am mai facut

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Silver

Nataly dar 30 min. ajunge in rola??? noua tot ne place am facut o singura data deoarece cine mi-a dat receta mi-a spus s-o tin in rola pina la 2 ore, de atunci nu am mai facut

 Pai inainte de asta o fierbi la bain-marie pe plita, iar in rola o dai numai pentru a se intari definitiv si a se rumeni deasupra

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ilaria

ok voi incerca si asa, ca ne placeee tareee... merci!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

eu cred ca 30 min nu va fi suficient, eu as spune 40-60 min 

cel mai bine controlati cu cutitul sau un betisor uscat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dharma

Si noua ne place acest desert , doar ca noi pregatim in asa vase , portiuni mici .

d4a50bb08e8c.jpg

Dupa care le rasturanm pe o farfurioara mica de desert . Cam asa :

057f1c70ccf3.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum