twimoon

Refuza Sinul

Postări Recomandate

twimoon

Buna ziua,ajutati-ma va rog.

Fetita mea refuza sinul.Pina acum o hraneam cu aplicatoare(inca din maternitate nu vroia sa suga sinul si medicul mi-a zis sa folosesc aplicatoare),dar cu doua saptamini in urma ea a inceput sa suga numai virful aplicatoarelor si nu-i venea laptele asa ca incet cu incetul am renuntat la ele.Foarte tare m-am bucurat ca ea a inceput sa suga sinul fara dinsele.Asta a durat vreo 5 zile fara probleme,acum de citva timp nu pot s-o hranesc normal nici cu aplicatoare, nici fara dinsele. Pina acum o hraneam in pozitia culcata o intorceam cu fata la mine si ea minca fara probleme,acum numai cind dau s-o intorc ca s-o hranesc se opune ma impinge cu mînutele,incepe a plinge si nu vrea sa manince deloc.Am incercat deacum sa o iau in brate si s-o hranesc,tot acelasi rezultat.Cind o iau in brate ma dezbrac pina la jumatate goala si îi dau sinul pe la gura,citeodata îl apuca si maninca dar putin,dar citeodata il apuca suge citeva secunde îl lasa si incepe a plinge.Astazi foarte rau a mincat,sinii mei erau plini,am scurs lapte i-am dat din sticluta si a mincat pina a adormit.

Fetita mea are 4 luni si 23 zile cintareste 8,100 kg,

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
AlinaShmurun

Добрый день!

Извините, что долго не было ответа. Возможно данные рекомендации Вам уже неактуальны и ситуация уже наладилась. Но все таки напишу - возможно Вам пригодится. Если появились новые вопросы за это время - напишите.

 

Вы кормили малышку с накладками с роддома несколько месяцев и сейчас дома вам удалось от них уйти, это очень здорово! Это непростой путь, который вам удалось пройти самой с помощью материнской интуиции. Для возраста 4,5 месяца - у вашей малышки отличный вес!

 

Вы правильно заметили, что когда дети сосут грудь в накладках, они не так стимулируют грудь и молоко прибывает не в таком количестве, как прибывало бы при более эффективном сосании.

 

Еще, есть такой момент, в возрасте 3-4-5 месяцев, малыш начинает активно познавать мир вокруг себя, его интересует и отвлекает каждый шорох. Очень часто в возрасте 4-5 месяцев детки как будто отказываются от груди, но это не отказ, это обычное для этого возраста поведение.

 

Вы делали все правильно, контакт кожа к коже творит чудеса, продолжайте это делать.

 

Очень важно сейчас убрать все заменители груди - накладки, соски, бутылочки. Если малышка совсем не ест - вы можете сцеживать и докармливать с ложки, шприца или стаканчика. После докорма - можно попробывать еще раз приложить к груди.

 

Было бы хорошо загнездоваться с малышкой, полежать с ней вдвоем в полуголом состоянии в течение дня максимально, чтобы в комнате не было яркого света и громких звуков, чтобы вы были максимально рядом и предлагали ей грудь в разных позах, не насильно, по чуть -чуть. Стараться в эти дни никуда не ходить, не приглашать гостей, ограничить общение ребенка с посторонними людьми.

 

Очень хорошо пробовать кормить на сон, брать на ручки и укачивать малышку и уже в момент когда она почти спит - давать грудь, точно так же на просыпание, быть рядом во время сна и по каждому ее движения - предлагать грудь. Кормить вокруг снов, кормить на ходу, кормить под белый шум (шум воды, звуки природы, звук ненастроенной частоты радио или телевизора).

 

Детки в этом возрасте очень странно ведут себя у груди, их сложно накормить, а дополнительные аксессуары (накладки, бутылки, пустышки) - только усугубляют это поведение. Постарайтесь ими не пользоваться и дать время себе и ребенку чтобы ситуация наладилась.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
twimoon

Multumesc Alina,cu timpul parca s-a rezolvat tot de la sine,fetita maninca acum fara proleme.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum