Perfect_Angel

Tarta Cu Rosii, Busuioc Si Brinza

Postări Recomandate

Perfect_Angel

Pentru tarta avem nevoie de:

(pentru aluat)

250 gr faina

drojdie (eu am folosit praf)

2 linguri sare

1 lingura zahar

2 linguri ulei de masline (se poate si de floarea-soarelui)

1 ou

 

Mai intii punem drojdia intr-o cana (200 ml) cu apa calda si lasam sa se umfle (atita cit scrie pe pachet, de exemplu 10 min). Mai apoi luam un bol si turnam cele 250 gr faina, drojdia cu apa calda, 1 ou, sarea, zaharul si uleiul de masline. Framintam aluatul pina cind se formeaza o bila de aluat care nu se lipeasca de miini, in procesul framintarii mai putem adauga putina faina pina cind aluatul nu se lipeste. Lasam alautul sa creasca cel putin 30 min (eu am lasat 45 min).

 

Intre timp ne ocupam de umplutura, pentru asta avem nevoie de:

5 rosii

3 linguri sos de rosii sau 3 linguri ulei de masline (pentru ungerea aluatului)

citeva fire de busuioc proaspat

2 ardei

1 ceapa

putin patrunjel

sare

piper macinat

brinza de oi

 

Intindem aluatul si il asternam pe o hirtie de copt, apoi il punem in tava de la cuptor. Deasupra aluatului turnam sosul de rosii si il intindem pe toata suprafata acestuia. Mai apoi taiem ceapa solzi si o punem peste sosul de rosii, dupa asta punem rosiile taiate si ardeiul.Apoi punem peste legume un pic de sare si piper. Presuram deasupra busuiocul si patrunjelul taiat marunt, urmate de brinza rasa. Dam la cuptor la foc mediu pentru 20 minute.

 

Tarta se scoate din cuptor, se taie bucati mici si se serveste ca aperitiv.

 

QEAhJok.jpg?1?1945

 

9WAb7a8.jpg?1?3908

Editat de Perfect_Angel

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum