irika

Greutatea Fetitei 3 Ani Si 10 Luni

Postări Recomandate

irika

Buna seara. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra.

Va prezint pe scurt istoria noastra. Problema noastra centrala- fetita ia greu in greutate, cu inaltimea nu sunt probleme.Pe parcursul anilor am investigat-o la tot felul de analize si teste gastro. Recent am facut gastroendoscopie si are reflux gatroesofagian. In rest s-a exclus orice( am verificat tot).

Am mai facut analize la TSH, care avea valori intodeauna mari. Insa medicii nu au spus ca asta ar fi cauza. Deja am 3 analize care in confirma ca TSh este mare si asta ma pune in grada.

Prin urmare:

 

la nastere -3.200 kg, la 6luni- 6.300kg, la un an 9.500kg, la doi ani- 12.3kg, la 2 ani si 6 luni-12.3kg.Inaltimea a fost in limitele normelor. 3 ani- 13kg, 3 ani 10 luni -14.5 kg si inaltimea 103 cm.

 

TSH si T4

16.11.2011 TSH -4.60 ( 0.50-4.50)

T4- 1.45 ( 0.80- 2.00)

 

20.04.2012 TSH - 4.92 ( 0.54- 4.5)

T 4- 1.43 ( 0.85-1.75)

 

08.04.2013 TSH - 4.76 ( 0.54- 4.53)

T4 - 14.5 ( 11- 22.5)p mol/l

 

Ultrasonografia glandei tiroide in limite normei.

 

Am doua fetite si ambele au o probelema similara. Eu am ovare polichistice.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrynolog

Rezultatele investigatiilor hormonale sunt in limitele normei, inclusiv si valorile TSH (pana la varsta de 5 ani limita de sus a normei pentru acest parametru este 6).

Deficitul ponderal cu statura normala foarte rar poate fi legat cu probleme endocrine.

Editat de endocrynolog

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
irika

Rezultatele investigatiilor hormonale sunt in limitele normei, inclusiv si valorile TSH (pana la varsta de 5 ani limita de sus a normei pentru acest parametru este 6).

Deficitul ponderal cu statura normala foarte rar poate fi legat cu probleme endocrine.

 

 

 

Multumesc frumos de raspuns. Spune-ti va rog cit de des ar trebui sa-i mai repet analizele sau ce trebuie sa fac ca sa gestionez corect situatia.Multumesc

 

Multumesc frumos de raspuns. Spune-ti va rog cit de des ar trebui sa-i mai repet analizele sau ce trebuie sa fac ca sa gestionez corect situatia.Multumesc

 

 

Imi cer scuze, chiar daca laboratorul a indicat o alta limita pt TSH decat 6, oricum nu e alarmant pina la 6 sau cum sa inteleg? Sau cifra 6 e o cifra de alarmare pt Medicii specialisti

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrynolog

Nu este necesar sa mai repetati analizele hormonale fara indicatia unui specialist.

Valoarea TSH pana la 6 este normala pentru copiii mai mici de 5 ani. In cazul dvs rezultatele analizelor nu indica nici o problema, dupa cum am mai mentionat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
irika

Multumesc de raspuns. Am facut analizele la recomandare medicului pediatru. Am vrut sa stiu ce parere si un medic specializat pe asa probleme. Multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum