Activia

Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Postări Recomandate

Activia

Buna ziua D/le Endocrinolog ! Am 25 ani, înălțime 1,57 m, 45 kg.

 

Am fost diagnosticata recent cu Tiroidita autoimuna conform urmatoarelor rezultate :

 

T-3 _2,2 ( N: 1,2 -2,8 NMOL/I )

T-4 _153,0 ( N: 60 -160 NMOL/I )

AT-TG _ 210,0 ( N:0-50 UI/I)

TSH _0,4 ( N: 0,17-4,05 mUI/ml)

Anti-TPO _ 1100,0 ( N:0-40 UI/I)

 

 

Ecografie rezultate :

 

Lobul Drept _ 19,1 *18,2 * 47 mm cu vascularizare interna intensa,

Lobul Stîng _ 17,2 *15,2 *42 mm cu vascularizare interna intensa,

Istmul _ 5,1 mm;

Parenchimul _ neomogen din contul unor zone hipoecogene.

 

 

Endocrinologul mi/a prescris următorul tratament :

Loksidol - 1 tab * 10 zile

Aevit -1 tab * 3 ori / zi _ 10 zile/lunar

Cocarnit - 6 injecții

Duovit - 1 tab * 30 zile

Vegastabyl

 

 

Crede/ti ca este un tratament bun ? Nu inteleg la ce ar ajuta Loksidol si Cocarnit? in prospect nu scrie absolut nimic de tiroidita. Va multumesc !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Buna ziua!

 

Судя по представленным данным, функция щитовидной железы в норме. То есть, со своей работой она справляется хорошо.

Да, имеется аутоиммунный тиреоидит. К сожалению, повлиять на это современная медицина пока не может.

Важно, в динамике, каждые 12 месяцев и особенно при планировании беременности сдать кровь на гормоны.

Вне беременности это может быть только TSH, перед беременностью более расширенные анализы.

 

Ваш доктор в реале видит вас и, соответственно, принимает решение, что прописать.

Назначенное лечение непосредственно на щитовидную железу не влияет.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Activia

Va multumesc mult pentru raspuns. Eu am nascut 1 an in urma si nu am facut nicio analiza la glanda tiroida, deoarece nu stiam ca am tiroidita autoimuna. Credeti ca copilul meu ar putea avea si el probleme cu glanda tiroida?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

определенный риск, что у ребенка могут быть аутоиммунные заболевания есть. Нужно ли обследовать Вашего ребенка, можете уточнить у нашего детского эндокринолога: http://mama.md/forum/388/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Activia

Am dat analizele la fetita AT-TG si Anti- TPO si erau ambele in norma.....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Jasmine

Recomandati va rog un endocrinolog bun. La noi in tara e deficita de specialisti buni in acest domeniu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum