nastiuncic2000

Alopetia Areata

Postări Recomandate

nastiuncic2000

Bună ziua, am 29 de ani, înălţimea de 1,65 şi 73 kg- şi de 10 ani sufăr de диффузная алопеция. Pînă în prezent am fost la o serie de medici, dar care nu au putut să spună cu certitudine care e cauza apariţiei acesteia. Am dat recent, la a 22-a zi de ciclu, analize la hormoni pentru a vedea dacă problema este în aceştia, astfel:

t T3 - 1, 2;

t T4 - 8,4;

TSH - 1,8;

Anti TPO - 0,1;

Prolactin - 14,5;

Cortizol - 12,3;

FSH - 4,0;

LH - 1,7;

Estradiol - 84,3;

Progesteron - 13,1;

t Testesteron - 0,8;

DHEA-S - 2,1.

Vă rog frumos să-mi explicaţi rezultatele acestea şi dacă sunt careva nereguli în acestea ce ar fi putut aduce la apariţia alopeţiei mele. Mulţumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Buna ziua!

Что вас еще беспокоит, помимо выпадения волос? Регулярен ли менструальный цикл?

Важно, чтобы вы указали нормы лаборатории, где сдавались анализы.

Даже так, без указанных норм, причина выпадения волос, скорее всего, не связана с заболеваниями эндокринной системы.

Функция щитовидной железы отличная. Мужской половой гормон -Тестостерон в норме.

Важно знать уровень гемоглобина крови и запасы железа в организме.

У трихолога были?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
nastiuncic2000

Bună ziua, suplimentar la datele indicate de mine adaug că hemoglobina la mine e 128 g/l, iar fierul e 20,37 Umol/l. La triholog nu am fost deoarece la noi în RM nu este astfel de specialişti, în schimb m-am adresat la specialiştii de la Medazur, Sancos, Galaxia, dermatologi, etc. care nu au putut însă să-mi dea un răspuns concret care e cauza apariţiei alopeţiei. Doi ani în urmă am făcut UZI-ul la glanda tiroidă la Galaxia şi medicul mi-a spus că am nişte rezultate ideale, prescriindu-mi pentru profilactică doar Iodomarin.

Referitor la ciclu menstrual pot să spun că acesta este foarte regulat, fără careva devieri de la obişnuit. Alt ceva decît căderea părului la moment mă deranjează nişte probleme ginecologice, pentru care medicul ginecolog mi-a prescris un curs de lecuire. Alt ceva nu mă deranjează, pancreasu, rinichii, stomacul sunt în regulă, recent am trecut UZI-ul la acestea.

Referitor la normele laboratorului unde am dat analizele de laborator, adaug că:

t T3 - 1, 2; (normele 0,52-1,85 ng/ml)

t T4 - 8,4; (normele 4,8-11,6 mcg/dl)

TSH - 1,8; (normele 0,39-6,16 mcg/dl)

Anti TPO - 0,1; (normele 0-30 UI/ml)

Prolactin - 14,5; (normele 1,2-19,5 ng/ml)

Cortizol - 12,3; (normele 5-23 mcg/dl)

FSH - 4,0; (normele f.foliculară 3,0-12,0 mUI/ml; Ovulaţie 8,0-22,0 mUI/ml; F.luteară 2,0-12,0 mUI/ml)

LH - 1,7; (normele f.foliculară 0,5-10,5 mUI/ml; Ovulaţie 18,4-61,2 mUI/ml; F.luteară 0,5-10,5 mUI/ml)

Estradiol - 84,3;(normele f.foliculară 9-175 pg/ml; Ovulaţie 107-281 pg/ml; F.luteară 44-196 pg/ml)

Progesteron - 13,1;(normele f.foliculară 0,15-1,4 ng/ml; F.luteară 2-25 ng/ml)

t Testesteron - 0,8; (norma 0,2-0,95 ng/ml)

DHEA-S - 2,1; (norma 0,40- 2,17 mcg/ml).

Mulţumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Судя по этим данным эндокринных проблем у Вас нет.

Регулярный менструальный цикл тоже исключает серьезную патологию.

Если в Молдове нет трихолога, стоит съездить в ту страну, где они есть и занимаются этой проблемой профессионально.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
asolli
Судя по этим данным эндокринных проблем у Вас нет. Регулярный менструальный цикл тоже исключает серьезную патологию.Если в Молдове нет трихолога, стоит съездить в ту страну, где они есть и занимаются этой проблемой профессионально.[/quote

Bună ziua. Spuneti-mi va rog,ar putea fi cauza căderii parului nivelul scăzut de hemoglobina in singe?(hemoglobina era 80 ultima dată cînd am verificat)

Sau care ar mai putea fi cauzele căderii abundente a parului? Mulțumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum