trec

Сальники Или Чигири / Cighirii

Postări Recomandate

trec

Un musafir special mi-a marturisit ca tare ii plac cighirii sau gichirii , nici nu stiu cum se cheama/ Vine de la Moscova shi vreau sa-l uimesc. Cum se poate? Cine stie o receta usoara?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
LoredanaSP

Un musafir special mi-a marturisit ca tare ii plac cighirii sau gichirii , nici nu stiu cum se cheama/ Vine de la Moscova shi vreau sa-l uimesc. Cum se poate? Cine stie o receta usoara?

Quel est cet animal? :girl_crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Ceva tip pirjoale rotunde, cu ficat , nu stiu ce inauntru. Daca as sti, nu intrebam)))

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenka

La Craciun fac mai tot timpul, fac mai multi sii ii pun la congelator pe portii. La tara ii fac diferit, eu ii fac asa cum stiu ca-i plac sotului si mie inclusiv.

Se pune la fiert inima, plamani, rinichi, ficat de porc. Toate se vind la piata aparte, unii vind chiar ca set pentru chighiri. Ficatul il fierb aparte si foarte putin, nu-l las sa se faca amar, altfel chighirii se primesc amari. La tara stiu ca nu pun, dar eu eu pun si o bucata buna de carne macra la fiert, e mai gustos. Cind fierb toate astea, cam pe la jumatate de fiertura, se apune ceapa, piper boabe, frunza de dafin.

Cind totul e fiert, incep sa maruntesc. In combain maruntesc doar ficatul si rinichii, restul tai cubulete marunte. Aparte in tigaie se caleste ceapa taiata cuburi, muuulta ceapa si chiar ulei multisor, ca sa nu iasa uscati chighirii.

Tot de la piata, cumparati si plasa pentru chighiri, de preferat una mai subtirica si cu mai putina grasime. Si cereti vinzatorului sa v-o arate, sa nu fie rupta prea tare.

Cind ceapa e calita, dar nu arsa sau prajita tare, se amesteca impreuna cu carnea, se adauga sare si piper dupa gust. Si se incep a inveli chigirii. Asta ia foarte mult timp, practic o jumatatae de zi, de aceea mai bine sa nu-i lasi in ultima zi.

Inainte de a-i pune pe masa se prajesc pe o parte si alta sau se dau in rola, dar pe 10, maxim 15 minute, doar ca sa prinda forma.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cosinzeana

cighiriu se inveleste in prapura ( un strat subtire care sustine organele interne)

innainte oamenii nu aruncau nimic,daca taiau un porc,

atunci foloseau absolut tot ce puteau.

asa si au aparut pirgoalele - cighiri

Editat de Cosinzeana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

noi la fel cighirii le facem cam odata de doua ori pe an. rceta e cam aceiasi la toti. eu iau inima, ficat, plamini, totul fierb bine, cu mirodenii, mai pun si usturoi. Ceapa o calesc aparte, apoi totul in blender, se primeste ca farsh la minee mai marunt ca d obicei, as ne place mai tare. Apoi le infasur frumos in plasa ceia de porc si le prajesc pe o parte si alta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cosinzeana

plasa ceia de porc

in popor ii zice prapura

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
micaela

dupa receta bunicii stiu ca mai adauga si plaminii, creerul -ca sa seprimeasca mai moi inauntru

le coace in cuptor,

 

noi putem sa le punem si in rola,

dar daca nu avem mult timp - le prajim

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pufulets

Ceva tip pirjoale rotunde, cu ficat , nu stiu ce inauntru. Daca as sti, nu intrebam)))

 

Ce pofticios vine iar la tine, tu sarmanica anul acesta numai de pofticiosi ai parte :dance4::shout:

 

Daca nu gresesc se mai numesc pirjoale in prapura, eu asa le cunosc

si asa arata, asa sa va fac pofta la toti, dscn2668%5B1%5D.jpg

 

am gasit o reteta aici: http://anishoara.blogspot.com/2010/05/cigiri-din-subproduse-de-porc.html

Editat de Pufulets

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
trec

Eu vreau cineva sa-mi arate cum se invirtesc, ca eu parca am cazut de pe luna, idee n-am cum))) Nimeni nu face sa fotografieze procesul?

 

Multumesc pentru raspunsuri

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Kiska

Eu vreau cineva sa-mi arate cum se invirtesc, ca eu parca am cazut de pe luna, idee n-am cum))) Nimeni nu face sa fotografieze procesul?

 

Multumesc pentru raspunsuri

 

Валерия вот пару ссылок,вроде по фоткам смысл понятен

http://www.gonduras.net/index.php?a=2071

http://3ab.ru/cat17/cat66/10587-salniki_vozdushnye_v_meshochke.html

http://hulinar.ru/2010/02/04/salnik/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
iriska1983

Чигири штука прикольная, но времени на готовку занимает не мало, а съедается за один присест!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
duselu

Cind eram mica si mama ii pregatea, eu nici nu vroiam sa ma uit in partea lor, nu-mi placeau si cind mai vedeam in cei invaluceste....Dar acum  p/u mine este o adevarata delicatese, vara cind vine soacra, cumara tot necesarul si prepara, atunci maninc pe saturate.

Drept a spus Irina iti ia mult tim sa-i prepari, dar se maninca foarte repede.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
micaela

da la noi la magazin se vind, inghetate, si nu-s scumpe 70 lei /kg

chiar ieri le- am facut in tigaie si cu maliguta :blum:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Zefirka

da la noi la magazin se vind, inghetate, si nu-s scumpe 70 lei /kg

chiar ieri le- am facut in tigaie si cu maliguta :blum:

Просто питаю слабость к чигирям , очень редко их нахожу... Подскажите где в магазине можно найти..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
KRISTY

тоже бы купила - чтобы не играться их готовить...

подскажите где видели в продаже...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
MamaPolini

Просто питаю слабость к чигирям , очень редко их нахожу... Подскажите где в магазине можно найти..

Брала в Фуршете на скулянке, неплохие, но домашние конечно лучше.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
micaela

e un magazin de carne la 4-5 km de chisinau

noi pur si simplu traim aproape :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
micaela

neaparat ))))

asa cum practic in fiecare zi sunt in chisinau

pot sa deschid si un punct de distributie ))))

ramine sa ma gindesc cit sa fie adaos comercial

 

cine e cel mai pofticios face un drum de 10-20 min cu rutiera/ masina proprie pina la magazin - schema drumului o primiti in privat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

e un magazin de carne la 4-5 km de chisinau

noi pur si simplu traim aproape :)

Micaela, imi puteti spune, unde anume?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marinicaa

scriti unde se afla magazinul

as vrea sa incerc deja in weekend

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Zefirka

Брала в Фуршете на скулянке, неплохие, но домашние конечно лучше.

Спасибо! Посмотрю в фуршете на рышкановке... наверное где замороженое мяско... мммм как хочется :-) Особенно домашних ... :-) Надо попробывать сделать самой.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Irinka

Mie cele de la Fourshet nu mi-au placut. Au un miros specific, neplăcut. Așa ca nu mai incerc. Micaela, imi dati va rog coordonatele, cum gasesc acel magazin?

E in drum spre Vadul-lui-Vodă? Stiu ca acolo este un magazin cu carne si frigarui. Multi de acolo iau cind merg la odihna in acea zona. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
micaela

E in drum spre Vadul-lui-Vodă? Stiu ca acolo este un magazin cu carne si frigarui. Multi de acolo iau cind merg la odihna in acea zona. 

da

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum