GNadejda

Tsh Marit Si Sarcina Care Nu Mai Vine:(

Postări Recomandate

GNadejda

Bună seara. Am nevoie de recomandările Dvs. Am 24 ani, 175cm, 69kg. Din februarie 2012 am fost diagnosticată cu tiroidă autoimună, valorile ANTI TPO 129, şi TSH 3,39 intre 0,17 - 4,2. Atunci am administrat Eutirox de 50mg 3 luni consecutiv fara pauza. După acest tratament TSH a scăzut la 0,007. În decembrie 2012, am dat iarăşi analizele TSH care au ieşit de 8,88 (0,17 - 4,2). Specialistul endocrinolog, mi-a prescris iarăşi doza de 50mg timp de 3 luni. Alt specialist, mi-a prescris însă 5 zile consecutiv 25mg, apoi 12,5mg o lună zilnic, şi după asta 12,5 mg de luni pănă vineri, cu pauză de weekend. După 2 luni de tratament analiza repetată TSH.

 

De asta sunt foarte confuză şi nu ştiu care tratament trebuie sau este cel mai corect de urmat în cazul meu. Şi plus la toate vreau sa ştiu dacă TSH asta mărit nu mă lasă să rămân insărcinată.

Multumesc anticipat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Buna seara.

Рекомендации первого доктора выглядят адекватными (Eutirox 50 mсg).

Высокий TSH не только препятствует тому чтобы вы забеременели, но и может негативно сказаться на ребенке. Применение левотироксина (эутирокс) обязательно.

Высокий TSH говорит о сниженной работе щитовидной железы.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Va multumesc anticipat pentru raspuns. Dar acuma sunt foarte confuza pentru ca nu stiu ce tratament trebuie sa urmez, cel de 50 mg zilnic x 3 luni fara pauza, sau sa administrez dupa schema indicata de mai sus. Mentionez ca tratamentele au fost prescrise in aceeas zi de medici diferiti

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Принимать 50 мкг каждый день, длительно, через 3 месяца контроль TSH.

В случае наступления беременности необходимо будет сдать TSH, T4free, anti-TPO. Как правила, доза Л-Тироксина увеличивается.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Multumesc frumos pentru recomandarile Dvs. Dar am vrut sa va mai intreb, daca acuma voi administra Levotiroxin cate 50 mg zilnic, 3 luni, nu exista riscul ca TSH sa scada iarasi mai jos de limita admisibila, da si in cazul precedent?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

В вашей ситуации, если планируете беременность, доза должна быть не меньше 50 мкг. Не думаю, что TSH опустится также низко, учитывая, что сейчас TSH 8,8. Можете пересдатьTSH, T4free, anti-TPO через 8 недель.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Multumesc din tot sufletul de recomandari :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Domnul doctor, buna seara. De curand am dat analize la urmatorii hormoni: LH, FSH, Estradiol si Progesteron. Mentionez ca analizele le-am dat in ziua a 5-a a ciclului mentsrual. Toti hormonii au iesit in limitele normale, cu exceptia Estradiol, care a dat rezultatul de 56 cand limita inferioara este de 72. Vreau sa va intreb, ce influeznta are acesta asupra sistemului reproductiv.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Это сложный вопрос. Насколько низкий эстрадиол влияет на невозможность зачатия, должен определить гинеколог, с которым вы планируете беременность. В любом случае это не очень хорошо и откладывать беременность не стоит.

Важно знать ответы на вопросы - здоров ли партнер и исследовалась ли проходимость маточных труб?

Сдавали ли Вы сейчас кровь на TSH, testosteron, DHEAS?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

TSH urmeaza sa dau in luna februarie la inceput

DHEAS nici nu stiu ce semnifica.

Partenerul, sanatos, voios, si spermograma perfecta.

Trompele uterine nu am verificat de frica ca la o analiza de laborator mi-a fost gasit staphylococcus pyogenes cu titrul 3, si ginecologul mi-a zis ca nu trebuie tratat daca titrul este mai mic de 5. Am inteles ca pu verificat permiabilitatii trompelor uterine, trebuie sa fii perfect sanatos:(

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

В начале февраля сдайте кровь на TSH, DHEAS и testosteron. Что такое DHEAS, можете узнать в www.google.com или перейдите по ссылке http://www.eurolab.md/analit/degidroy-piandrosteron-sulfat-dhea-s/

Исследование DHEAS и testosteron нужно для исключения серьезной эндокринной патологии.

Что касается исследования проходимости маточных труб - необходимо обязательно выполнить. Еще раз обсудите этот вопрос с гинекологом.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Buna seara. Revin cu informatii noi asupra starii de sanatate. La recomandarile Dvs. am dat analize, si au venit si rezultatele:

1. TSH 1.5 in limitele 0.27-4.2

2. DHEAS 166 limite 86-226

3. Testosterone 0.71 limite 0.04 - 0.65

Vreau sa ma lamuriti daca este foarte urat nivelul crescut de testosteron, si daca trebuie urmat tratament.

Multumesc anticipat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Добрый вечер!

 

Тестостерон в норме! Не стоит обращать внимание на это значение. Верхняя граница нормы 0,65 несколько занижена. Лечения для снижения тестостерона не требуется.

TSH - отличный. Продолжайте Эутирокс 50 мкг/день.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Multumesc pentru recomandari:)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Bună seara domnu'Doctor. De curând am aflat că sunt însărcinată, am 5 săptămâni, şi imediat am dat analizele hormonale. Rezultatele:

1. TSH - 1.35, limitele 0,27 - 4,2

2. FT4 - 15.7, limitele 12-22

Doamna doctor mi+o indicat să administrez în continuare levotiroxină câte 50/75mg. adica o zi 50mg, următoare 75mg, şi control peste 2 luni.

Eu am citit protocolul naţional de tratament al hipotiroiditei, şi parcă am înţeles că doza este majorată min cu 50%. Credeţi că recomandările 50/75, vor fi bine venite în cazul meu?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Buna dimineata!

 

Поздравляю! Прекрасная новость!

 

Все правильно, дозировку Левотироксина нужно увеличить(это важно!).

Есть протоколы, но никто не отменяет индивидуальный подход в медицине.

 

Схема, которую предложил ваш доктор адекватная.

 

Я считаю, нужно принимать 75мкг Левотироксина. Контроль TSH, T4 liber, T3 liber, Anti-TPO через 4 недели.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Deci, credeţi că 50/75 este prea puţin?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

В Вашей ситуации возможно два подхода, либо 50/75 мкг, либо 75 мкг ежедневно.

Я считаю, что дозировка 75 мкг лучше подойдет.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Multumesc de recomandari

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Poate sa primesc o luna 50/75 si dupa sa dau iarasi analize? Cum ar trebuie sa fie analizele la TSH si FT4, daca tratamentul 50/75 ar fi prea putin?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Можете так принимать, напишите через месяц сюда результаты гормональных исследований. Важно соблюдать правила приема, что, к сожалению многие не выполняют.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Domnu' doctor buna seara. Am fost la policlinica de sector pentru a sta la evidenta cu sarcina. Doamna endocrinolog, mi-a recomandat sa fac testele necesare pentru determinare TSH si FT4. De acesta data nu am mers la Synevo, ci am facut analizele la Eurolab, gratuit, cu polita.

Rezultatele sunt:

1. TSH 2.17

2. FT4 10.33

 

Vreau sa va intreb daca valorile primite sunt bune, mai ales ca ultima vizita la Synevo cu exact 1.5 luni in urma a dat rezultate:

1. TSH 1.35

2. FT4 15

 

Pana acuma am administrat Eutorix 50/75 peste o zi.

Este posibil sa difere rezultatele de la un laborator la altul, sau tratamentul indicat nu a fost ok?

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
GNadejda

Am uitat sa mentionez

Sarcina, 12 saptamani

Analize Synevo 29.03.13

1. Tsh 1.35 limitele 0.27-4.2

2. FT4 15.7 limitele 12-22

 

 

Analize Eurolab, 14.05.13

1. TSH 2.17 limitele 0.4 - 4.0

2. FT4 10.33 limitele 10 - 26

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

Надежда,

 

цель TSH в первой половине беременности ниже 2.5 (0,4-4,0), во второй половине ниже 3,0 (0,4-4,0).

free T4 - должен быть в пределах нормы.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator endocrinolog

На данный момент показатели соответствуют норме для беременных.

Можете продолжить прием 75/50, либо увеличить дозировку Эутирокса до 75 мкг/день.

Обсудите этот вопрос с вашим лечащим доктором.

В любом случае контроль TSH, fT4 через 4-6 недель.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum