Masha28

Вариации на тему Птичье Молоко

Postări Recomandate

Masha28

Cуфле "Птичье молоко"

 

 

Этот рецепт уже давно, мне дала моя подруга Галя. И обычно почти на все праздники его делаю. Очень вкусно!!!!! И на приготовление уходит очень мало времени.

 

 

908 грамм сметаны

454 гр. взбитых сливок

1 ст. сахара

4 пакетика по 7 гр. желатина

1 ст. молока

 

 

сметану, сахар и взбитые сливки: всё вместе перемешать

 

 

Желатин смешать с молоком, и дать набухнуть желатину.

Разогреть в микровейке чтоб растаил желатин.

Разогретый желатин влить в белую массу, перемешать и вылить в приготовленую заранее формочку и сразу же разравнять. Так как оно быстро застывает.

 

 

Берём: 1 ст. воды

4 ст. ложки сахара

4 ст. ложки какао

2 пакетика по 7 гр. желатина

всё вместе смешиваем

 

 

когда набухнет желатин, разогреть чтобы растаил желатин.

И когда остынет залить на белое.

 

 

поставить на холод чтоб застыло.

Приятного апетита!!!!!!!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ilaria

Cind eram la Moldova aveam si eu o receta pt "lapte de pasare", imi placea f mult cum se primea, de cind sunt aici nu am facut, aceasta receta tre sa o incerc. :girl_in_love:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tigerlilly

zahar-100gr

jeleu - 50gr

apa - 200 ml

sare de lamiie-un virf de lingurita desert

gelatina - 15 gr

 

in original e zefir,dar mai mult seamana a lapte de pasare....sau a ceva de genul asta...muss...sufleu....

si totul e foarte simplu.

peste 15 gr de gelatina torni 100 ml de apa rece fiarta.lasi la inmuiat(cum e indicat pe pliculet).

aparte amesteci 100 gr de zahar si 50 gr de jeleu(de care vrei,eu am pus de lamiie,ai grija ca pachetelele de obicei is de 90 gr).mesteci si torni peste asta 100 ml apa clocotinda si mesteci pina la dizolvare.gelatina inmuiata o pui la foc mestecind,dar nu trebuie sa fiarba.mesteci pina se dizolva si torni in zaharul cu jeleul dizolvate.chestia asta cu mixerul(nu blenderul) o mixezi 15 min.la viteza 1(cea mai mica).se face spuma(de la inceput chiar imi era frica,nu credeam ca o sa se faca spuma:)))) apoi adaogi un picut(щепотку) de sare de lamiie(acid citric) si iar mixezi 5 min. intrun vas asterni hirtie de copt si torni frumuseata asta si la rece pe 3-4 ore,eu am pus pe noapte.dimineata rastorni si tai portional ori cu cutit bine ascutit ori cu o ata ca pe maliga.in receta e scris ca se pudreaza cu zahar pudra,insa asta in cazul daca maninci imediat,peste un timp zaharul nu stiu de ce se topeste,mai bine fara sau se pune pe torta,sau pe biscuite si se glazeaza cu ciocolata,sau pur si simplu se glazaeaza.oricum e destul de bun.sotul e multumit:)))

 

e71c974febd2.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenka

Daca sincer si sa fie fara suparare, nu-mi imaginez ce gust ar putea sa aiba fara oua, lapte, unt, ingredientele obligatorii din reteta la lapte de pasare.

fara suparare, mi-am expus gindul

mi-i tare lene sa scriu reteta mamei la lapte de pasare

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pescadito

elenka sa stii ca te-am facut de rusine in tema de alaturi :rolleyes:

tot ai spus ca o sa ne dai reteta, dar vad ca nu vrei. Nu cred ca tii lene, ma gindesc ca special nu vrei ca noi sa stim :girl_crazy:

vrei ca numai sotul si copii tai sa pape asa bunatati, da? :blum:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenka

elenka sa stii ca te-am facut de rusine in tema de alaturi :rolleyes:

tot ai spus ca o sa ne dai reteta, dar vad ca nu vrei. Nu cred ca tii lene, ma gindesc ca special nu vrei ca noi sa stim :girl_crazy:

vrei ca numai sotul si copii tai sa pape asa bunatati, da? :blum:

paradox, sotului nu-i place lapte de pasare, mie imi place. Lui ii plac cele cremoase, gen Kiev, Meteorit, Korolevskii (asta asa e in cartea de bucate a mamei), care mie imi plac, dar sunt prea dulci si prea consistente

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
elenka

Nu voi deschide alta tema cu lapte de pasare, pun reteta aici. Reteta mamei e in limba rusa si cum scriu eu greu in rusa, am cautat in net. Am gasit exact aceeasi reteta ca la mama (mama face dupa reteta asta mai mult de 15 ani si-i reuseste de fiecare data), http://www.say7.info...ort-Ptiche.html

Citeva remarci pe care mi le-am facut pentru mine:

1. Important e timpul in aceasta reteta, daca te-ai apucat mai bine inchide toate telefoanele si e bine sa ai un ajutor

2. Cel mai mult imi place cind se foloseste gelatina de la Dr. Oetker, iese pufoasa torta, ultima data am facut cu ucraineasca si a iesit cam densa

3. Folosim tot timpul oua de casa, asa iese frumos la culoare, untul cu procentajul maxim de grasime

4. Cind e gata crema, putem s-o impartim in 2, una o turnam in forma si o punem la rece pe 15 minute ca sa se prinda, in cealalta parte se adauga cacao lichida, fie ca se prepara cu ptin zahar si lapte, fie se adauga bloc ciocolata de 82% cacao si mai mult topita, asa ca la urma iese asa, si e mai gustos

fa80bd4624b0.jpg

5. Cind mi-i pofta de aceasta torta, o fac fara blat si-mi pare inca si mai usoara

P.S. N-am facut-o niciodata singura, si inca ma tem s-o fac singura. Au incercat unii si l-au mincat cu lingura, deci imi pare complicat. Dar se merita...

Editat de elenka

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

Daca sincer si sa fie fara suparare, nu-mi imaginez ce gust ar putea sa aiba fara oua, lapte, unt, ingredientele obligatorii din reteta la lapte de pasare.

fara suparare, mi-am expus gindul

mi-i tare lene sa scriu reteta mamei la lapte de pasare

hm, dar eu iata mai demult am incercat asa receta sa fac un fel de zefir, chiar e bun, dar am" bracuit "

insa sufeul din albusuri cu jelatina, nu dejeaba se ziuce ca fiecare e cu gustul sau

Dar acumla tortele ele prefer lapte de pasare sau din smintina grasa cu jelatina, sau din frisca, fara ou ( daca pe cineva intereseaza la 500 ml smintina 20 % zbatuta cu un pahar de zahar si vanilie pun 4 plicuri jelatina dr Quetker inmuiata in lapte )

Editat de Amanda

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
kristino4ka

Я делаю птичье молоко, или суфле можно сказать по этому рецепту

  • Белки 3 шт.
  • Сахар 1 ст.
  • Лимонная кислота
  • Желатин 1 ст.л. с горкой

  • Желатин залить небольшим количеством воды, дать набухнуть.
  • Растворенный желатин поставить на небольшой огонь и дать ему полностью разойтись, не доводя до кипения.
  • Желатин охладить до комнатной температуры.
  • Белки аккуратно взбить. Для того, чтобы белки лучше взбивались, взбивать их необходимо в холодной сухой миске, белки должны быть тоже хорошо охлаждены.
  • При взбивании белков добавить по вкусу лимонную кислоту.
  • Аккуратно по чуть-чуть ввести в белковую массу сахар, не переставая взбивать.
  • Добавить в белковое суфле охлажденный желатин.

В холодильник часа на 2-3 и все готово....

без яиц я еще не слышала о птичьем молоке

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Liubi

receta ii potivita acum pentru cei care tin post, numaidecit am sa o incerc :rolleyes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Радуга

желатин - продукт животного происхождения, разве что :rolleyes: агаром заменить...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tigerlilly

желатин - продукт животного происхождения, разве что :rolleyes: агаром заменить...

 

если честно не задавалась вопросом о происхождении желатина...и сижу и думаю как все(ну я про знакомых,семью) употребляют в пищу то же желе,мармелад и т.д. думая что он постный...а оказывается....

 

Daca sincer si sa fie fara suparare, nu-mi imaginez ce gust ar putea sa aiba fara oua, lapte, unt, ingredientele obligatorii din reteta la lapte de pasare.

fara suparare, mi-am expus gindul

mi-i tare lene sa scriu reteta mamei la lapte de pasare

 

nu ma supar.chiar de loc.avem voie fiecare la parerea noastra.eu nu sustin ca e lapte de pasare originala,e o variatie.in plus cind vad reactia celor ce au gustat...chiar azi am avut oaspeti si ma tot intrebau ingredientele :whistle3: am gasit receta pe alt sait si m-am gindit si eu sa ma impart cu altii.mai ales ca e post,dar cum a zis Радуга anterior nu este un produs de post :shok:

Editat de TIGERLILLY

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Eusa

Iata ce am reusit eu sa fac cu jeleu de portocale:

3e7fa4375ddb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tigerlilly

Eusa e o frumuseata nemaipomenita!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Eusa

 

Eusa e o frumuseata nemaipomenita!

E si gustos, merci de receta, ma gindesc ca ar fi gustos ca prajitura , sufleu intre 2 blaturi de tort.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Amanda

mmm,frumos, am si eu forma de ursuleti, dar fetele mele jeleu nu maninca nici in ruptul capului

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
lyly

Ингредиенты:

Тесто:
  • Мука – 1.5 стакан
  • Желтки яичные –10 штук
  • Сахар – 1 стакан
  • Ванильный сахар – 1 чайная ложка
  • Разрыхлитель или сода чайная гашённая – 1 чайная ложка

 

Суфле:
  • Белки яичные – 10 штук
  • Желатин – 10 грамм
  • Сахар – 1 стакан
  • Масло сливочное – 200 грамм
  • Сгущенка варенная – 180 грамм
  • Лимонная кислота – ¼ чайной ложки

 

Глазурь:
  • Какао – 20 грамм
  • Сахар – 30 грамм
  • Сливки – 180 грамм
  • Масло сливочное – 30грамм

Пошаговый рецепт приготовления Торта Птичье молоко:

Приготовим тесто. У семи яиц отделяем белки от желтков. Белки отправляем в холодильник. В желтки добавляем сахар, одну чайную ложку ванильного сахара и взбиваем в миксере на высокой скорости добела.

В миску отмеряем 1,5 стакана белой муки, добавляем 1 чайную ложку разрыхлителя, перемешиваем. Высыпаем полученную смесь во взбитые желтки и вручную замешиваем тесто.

Дно разъёмной формы диаметром 26 сантиметров застилаем бумагой для выпечки и выкладываем в неё тесто, слегка разравниваем от середины к краям. Выпекаем при температуре 200 градусов Цельсия 20 – 25 минут.

Заливаем 10 граммов желатина 2 ложками воды комнатной температуры и оставляем для набухания.

Выпеченный корж выкладываем на решётку и очищаем от бумаги.

Готовим сироп стакан сахара и полстакана воды ставим в кастрюльке на огонь. Варить полчаса.

Пока корж остывает, приготовим суфле. Сначала готовим масляный крем. В миску миксера кладём 200 граммов мягкого сливочного масла и взбиваем его на высокой скорости добела, не прекращая взбивания, постепенно добавляем 180 граммов сгушенки варенной.

Замоченный набухший желатин перекладываем в маленькую кастрюльку. Постоянно размешивая, нагреваем до температуры 60 градусов Цельсия, выключаем и оставляем остывать.

Вынимаем из холодильника 7 белков, кладём их в миску миксера и взбиваем в миксере на высокой скорости в крепкую пену, не прекращая взбивания, добавляем ¼ чайной ложки лимонной кислоты и постепенно добавляем сваренный сироп и желатин.

В масляный крем добавляем белки и тщательно вымешиваем.

Длинным острым ножом разрезам корж по высоте пополам. Одну часть кладём на дно разъёмной формы диаметром 26 сантиметров и поверх выкладываем половину приготовленного суфле, накрываем второй половиной коржа и выкладываем оставшееся суфле, верх выравниваем. Отправляем торт в холодильник на 1,5 – 2 часа.

Через 1,5 часа приготовим шоколадную глазурь. В кастрюльку наливаем 180 граммов сливок, добавляем сахар, какао и ставим на огонь. Нагреваем до полного растворения сахара.

Аккуратно острым ножиком отделяем торт от стенок формы и выкладываем его на большую тарелку или доску.

Выливаем остывшую, приблизительно до 30 градусов Цельсия, глазурь и выравниваем верх, сгоняя излишки на боковые стороны торта. Перекладываем торт на большую тарелку или блюдо, на котором будем его подавать. Отправляем торт минимум на один час в холодильник, чтобы глазурь застыла.

 

мое творение

 

 

рецепт взят с сайта http://www.videoculinary.ru и немного изменен.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ele4ka

Делала сегодня тортик "Птичье молоко" по этому рецепту - http://magnolia-mybloknot.blogspot.com/2012/11/blog-post_9452.html

Вот что получилось

51e9883deb907_DSCF7444.jpg

И в разрезе

7fccc91b4b.png

Суфле получилось очень вкусное, а бисквит в следующий раз сделаю по другому рецепту. Этот у меня не получился так, как я хотела бы. А рецепт очень понравился.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum