nutritionist

Consultant
  • Число публикаций

    1
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Репутация

0 Обычный

О nutritionist

Старые поля

  • Имя
    Maria-Victoria

Информация

  • Пол
    Женский
  • Город
    Кишинёв
  • Страна
    Молдова

Недавние посетители профиля

96 просмотров профиля
  1. În ziua de astăzi, o dată cu dezvoltarea tehnologiilor alimentare în așa măsură, încît mergînd la magazin nu mai știm deja ce anume procuram- produs natural sau unul artificial, bine mascat, a venit timpul sa alegem inteligent produsele alimentare și să atragem atenția la următoarele puncte de reper : · Aspectul ambalajului pe care îl ținem în mâină, cu precauție la inscripțiile mici și greu observate, de cele mai multe ori adevărul se ascunde anume în ele · Termenul de valabilitate al produsului- cu cît este mai mic, cu atît produsul este mai natural. Atenție la data fabricării, pentru unele produse aceasta nu este indicată, deși prezența acesteia este obligatorie. Importatorul de asemenea contează- un produs importat din țările îndepărtate nu poate fi 100 % natural · Condițiile de păstrare,care se cer a fi respectate. Atunci cînd merge vorba despre produse perisabile, care necesită condiții stricte de păstrare, iar la citirea etichetei se observă contrariul, cel mai probabil produsul este procesat și prelucrat în mod chimic. · Inscripțiile de pe ambalaj -Cu fiecare adaos la lista de ingrediente,din naturalețea produsului se scade -Ordinea igredientelor în listă se realizează după cantitate. Ingredientele de la începutul listei sunt în cea mai mare cantitate -Dacă pe etichetă nu este citibil nici un E, nu înseamnă că acesta nu este prezent în compoziție. Atenție la denumirile complete, deseori acestea și semnifică E-ul omis - Denumirile dubioase,care determină produsul ca fiind extrem de folositor și energizant, fără temeiuri științifice sau medicale este preferabil de a fi evitate -Cantitatea de proteine, lipide și glucide și raportarea acestora la cantitatea de 100 g. Atenție la zahărul adăugat (glucidele) și la inscripțiile 0 % grăsime ( semnifică un plus de zahăr). Inscripțiile “zero zahăr” nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune, întrucît pot conține îndulcitori mai nocivi decît zahărul propriu-zis · Specificul produsului și a tehnologiei de producere. Fiecare produs, pe care îl procurăm este realizat după o anumită tehnologie, care necesită respectarea normativelor existente. Încălcarea acestora poate fi observată atît în lista ingredientelor,cît și în aspectul exterior, gustul și aroma produsului consumat. Sănătatea contează, iar alimentele pe care le consumăm o influiențează în mod direct!