Reguli

REGULI DE UTILIZARE A PAGINII WEB WWW.MAMA.MDSite-ul, serviciile şi conținutul mama.md vă sunt oferite condiționat de acceptarea dvs. fără nici o modificare a condiţiilor din prezentul acord. Daca nu acceptaţi termenii şi condiţiile statuate în acest document, nu folosiți site-ul mama.md şi serviciile oferite prin intermediul lui. Prin utilizarea site-ului, indicaţi că acceptaţi să respectaţi Regulile noastre. mama.md poate revizui acest document oricând, prin actualizarea acestei pagini. Vă recomandăm să vizitaţi această pagină periodic pentru a citi "Regulile Forumului" (Regulamentul), deoarece acest document vă obligă legal. Folosirea în continuare a serviciilor site-ului mama.md reprezintă acceptarea modificărilor aduse prezentului acord.


1. Înregistrarea


1.1 Înregistrarea pe site este accesibilă pentru orice utilizator al reţelei de internet, care are un e-mail valid, indiferent de locaţie, etnie, religie, sex, vîrstă, etc. Pe viitor s-ar putea cere confirmarea numărului de telefon pentru utilizarea serviciilor site-ului, pentru securizarea accesului și informației dumneavoastră care este păstrată pe site.

1.2 Pentru a deveni utilizator al site-ului este necesar să înregistraţi un Login (numele utilizatorului pentru autentificare). Lungimea Login-ului poate cuprinde de la 3 la 20 caractere. Caracterele permise - a-z, A-Z, 0-9.

1.3 Este interzis de a include în Login link-uri către alte site-uri, adrese IP, informaţii cu caracter publicitar, limbaj necivilizat/abuziv, precum şi doar litere MAJUSCULE.

1.4 Este interzisă crearea mai multor conturi (înregistrarea unei persoane cu Nick-uri multiple, clonarea utilizatorilor). Excepţie sunt "Consultanţii" (acest aspect se discută în particular cu Administraţia).


2. Datele personale


2.1 Semnătură

2.1.1 Semnătura nu poate conţine link-uri către alte resurse internet, si text care contravin normelor morale. Este interzis limbajul obscen/vulgar, precum şi orice expresie care contravine normelor morale.

2.1.2 Este interzis abuzul de elemente grafice în semnătură. Înălţimea totală a semnăturii nu trebuie să depăşească înălţimea blocului de informaţii din stânga, sub avatar. Semnătura nu poate conţine mai mult de 2 stickere. Numărul de rînduri de text este limitat doar de înălţimea semnăturii . Semnăturile, ce nu corespund regulilor, vor fi eliminate.

2.2 Avatar

2.2.1 Avatarul nu poate să conţină link-uri, publicitate ascunsă şi imagini care contravin normelor morale, statusului din titlu, limbaj obscen/vulgar.

2.3 Prin acceptarea prezentelor Reguli, Dvs. acordați Administrației site-ului mama.md dreptul de a prelucra datele cu caracter personal, care vor fi colectate la accesarea site-ului, sau la postarea comentariilor. Conform cerințelor Legii nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal mama.md are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre Dvs. Prin completarea formularului privind înregistrarea ca membru al site-ului mama.md si accesarea tastei -,,Înregistrare", participantul declară că își dă consimțămantul în mod expres si neechivoc ca datele sale cu caracter personal să intre în baza de date a SRL ”Simpals” și să fie prelucrate și folosite în viitor de către aceasta doar în scopurile clar definite.


3. Limba de comunicare


3.1 Comunicarea pe forumul site-ului se efectuează în 2 limbi: română şi rusă. Fiecare utilizator are dreptul de comunicare în limba dorită. Nici un alt utilizator nu are dreptul de a solicita utilizarea unei anumite limbi pentru conversaţie. La fel, nimeni nu este în drept de a judeca sau de a-şi exprima dezacordul său referitor la limba de comunicare aleasă de alt utilizator. Dacă utilizatorul nu cunoaşte limba de comunicare într-o secţiune, care îl intereseaza, el poate solicita respectuos de a i se traduce în limba dorită. Refuzul în astfel de situaţii nu poate fi considerat drept o insultă.  Insistența unui utilizator în privința traducerii unei teme poate fi sancționată de administrația site-ului.


4. Comunicarea (publicarea comentariilor si crearea temelor)


4.1 Orice utilizator are dreptul de a-şi exprima punctul său de vedere pe orice temă în secţiunea corespunzătoare a forumului. Excepţie reprezintă secţiunea "Consultaţiile specialiştilor", unde doar Consultanţii specialişti au dreptul să comenteze.

4.2 Forumul din cadrul site-ului este împărţit în secţiuni. La crearea temei noi verificaţi dacă ea se încadrează în tematica secţiunii. Verificaţi, înainte de a crea o temă, dacă pe site nu există deja o temă similară. Pentru căutare Vă recomandăm să folosiţi funcţia "Căutare". Dacă aţi greşit secţiunea, contactaţi Moderatorul cu rugămintea de a transfera tema dată în secţiunea corespunzătoare. Nu dublaţi teme în secţiuni diferite.

4.3 Pe forum este interzis de a crea teme cu titluri monosilabice: "Ajutor!", "Intrebare" sau care conţin doar smile-uri sau semne de punctuaţie. La fel e interzisă utilizarea excesivă a semnelor de punctuaţie în texte si denumirile mesajelor, numărul exagerat de smile-uri pentru exprimarea emoţiilor. La fel, mai mult de 3 semne de punctuaţie identice sau 3 smile-uri la rînd - sunt considerate drept exagerare și abatere de la Reguli.

4.4 Dacă subiectul temei necesită un răspuns informativ, este interzis offtop-ul în temă. De exemplu, nu se recomandă răspunsuri de tip: "Nu ştiu", "Mai bine tac", etc. Expresiile, ce nu conţin nici o informaţie sau sunt irelevante, vor fi eliminate (smile-uri, "+1", "de acord", "bravo", "mă alătur", etc)

4.5 Flood-ul, flame-ul, spam-ul, plasarea mesajelor text și a celor grafice cu un conținut ilegal, obscen, vulgar, defăimător, xenofob, replici ofensatoare, inclusiv și cele care au un caracter rasial sau religios; care incită la violență și acțiuni ilegale; discriminarea față de etnii, de sex și de alte genuri; ce conțin publicitate de propagandă, demonstrații, manifestații; cu un context pornografic; escrocherii, șantaj; promovarea de droguri; mesajele care conțin informații despre viața intimă a unei alte persoane și/sau calomnia care-i pătează onoarea și demnitatea; de amenințare sau răuvoitoare față de un alt utilizator (persoană fizică sau juridică) - sunt strict interzise și vor fi ELIMINATE. Utilizatorii care încalcă aceste reguli vor fi sancționați.

4.6 Este interzisă utilizarea majusculelor, bold si evidenţierea cu culoare roşie a textelor şi denumirilor. Fontul roşu poate fi utilizat DOAR de către Administraţia şi Moderatorii forumului cu scopul adresării personalizate, observaţiei, anunţului.

4.7 Pe site este interzisă folosirea translit-ului. Dacă aveţi probleme cu tastatura chirilică, puteţi beneficia de www.translit.ru sau de orice altă sursă asemănătoare.

4.8 Este interzisă citarea exagerată a interlocutorului. Citatul din mesaj nu trebuie să depăşească 30% din text. Citatele, ce nu corespund cerinţelor indicate, vor fi scurtate.

4.9 Citarea imaginilor este permisă doar în cazuri cînd mesajul original se află pe altă pagină a temei. Se interzice de a cita imaginea din ultimele 10 mesaje.

4.10 Dacă plasaţi un link extern în mesaj, el trebuie să fie ascuns sub un titlu şi o descriere. Ca exemplu: forum mama.md. Puteţi vedea procedura efectuării în secţiunea corespunzătoare a forumului.

4.11 Formatul site-ului, în special a forumului nu presupune redactarea și/sau ştergerea mesajelor sau temelor utilizatorilor după publicarea lor, decît în cazurile prevăzute expres de legislaţia în vigoare. Pentru modificarea mesajelor sau temelor sunt acordate doar 5 minute. Din aceste considerente, rugăm insistent să acţionaţi conform regulii: "De 7 ori măsoară şi o dată scrie". Reclamațiile ulterioare vor fi examinate în conformitate cu punctul 8 al Regulilor.

4.12 Utilizatorii inactivi cu numărul de mesaje 0, care nu au vizitat site-ul timp de 6 luni, sunt eliminaţi în mod automat.


5. Publicitatea


5.1 Publicitatea pe site este posibilă numai cu acordul prealabil al Administraţiei. Pentru a plasa mesajul publicitar, utilizaţi adresa de e-mail - info@mama.md. Fără acordul Administraţiei publicitatea este interzisă sub orice formă. Diferenţa dintre "publicitate" şi "mesaj informativ" (de exemplu, link-uri către resurse utile ca răspuns la întrebare) este determinată de către reprezentanții administrației. Dacă nu sunteţi sigur сă mesajul Dvs. este publicitar sau nu, adresaţi-vă Administraţiei pentru a concretizare.

5.2 mama.md rulează campanii publicitare şi promoții în cadrul site-ului. Corespondența, afacerile sau participarea în promoții ale companiilor de publicitate găsite pe site sau prin intermediul site-ului, inclusiv plăţi sau livrări ale unor bunuri sau servicii şi orice alte condiţii, termene, garanții sau reprezentări asociate cu astfel de relaţii sunt numai în responsabilitatea Dvs. şi a acestor companii. mama.md nu este răspunzătoare şi nu va fi trasă la răspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relaţii sau rezultat din prezența unor astfel de companii în cadrul campaniilor publicitare ale site-ului mama.md.

5.3 Prin agrearea termenilor prezentului Contract acordaţi dreptul site-ului mama.md de a vă trimite periodic e-mail-uri sau mesaje text cu informaţii sau oferte speciale.


6. Politica de confidențialitate

6.1 Pentru a asigura monitorizarea respectării regulilor de folosire a site-ului se efectueză evidența automată a adreselor IP a utilizatorilor.

6.2 Forumul și un șir de elemente a site-ului folosesc cookies pentru a stoca informații fără caracter personal pe computerele utilizatorilor. Acestea sunt folosite doar pentru contabilizarea statisticii site-ului și pentru o mai mare comoditate în utilizare a acestuia.

6.3 Email-ul introdus pe mama.md în momentul înregistrării este utilizat doar pentru notificările de sistem (opțional) și pentru expedierea parolei de utilizator uitate.

6.4 Administrația site-ului asigură utilizatorii că nici unul din detaliile menționate mai sus nu vor fi transmise către terți fără consimțământul dumneavoastră, cu excepția cazurilor când legea obligă la transmiterea acestor date. În același timp, administrația nu poartă răspundere pentru spargerile și scurgerile de date prin accesul neautorizat la resursele site-ului, dar garantează depunerea tuturor eforturilor pentru a preveni aceste lucruri.


7. Sancţiuni


7.1 În caz de încălcare a regulilor (conştient sau inconştient) Administraţia are dreptul să procedeze astfel:

- îl preîntîmpină pe utilizator în privat (prin mesaj);

- foloseşte moderarea preventivă a mesajelor;

- îl trece pe utilizator în regim "doar vizualizare" (publicarea mesajelor pe forum nu va fi posibilă) pentru 1-10 zile (perioada determinată de Administrator în dependenţă de încălcare);

- ban nickname;

- ban IP.


8. Moderarea


8.1 Ordinea pe forum este menţinută de Administraţie: Administratori, Supermoderatori, Moderatori. Nickname-ul Moderatorului îl puteţi vedea sub denumirea secţiunii. Statutul de Moderator este indicat sub nickname-ul utilizatorului.

8.2 Acţiunile Moderatorilor şi Administratorilor nu se discută public. Doar Administraţia are voie să facă observaţii pe site. Utilizatorul de rînd, dacă observă încălcarea regulilor, poate atenţiona Administraţia printr-un mesaj privat. Acţiunile incorecte (din punctul Dvs. de vedere) ale Moderatorilor le puteţi discuta cu Administraţia în privat. Fiecare situaţie este discutată aparte.

8.3 Decizia Administraţiei este definitivă şi nu poate fi contestată. Observaţiile şi propunerile referitor la activitatea site-ului le puteţi expedia în secţiunea administrativă: "Totul despre forum". Site-ul, inclusiv forumul disponibil pe mama.md nu se moderează preventiv. Opinia Administraţiei poate să nu reflecte punctul de vedere al autorilor mesajelor, articolelor şi altor materiale publicate pe site. Administraţia nu este responsabilă pentru conţinutul postat de către utilizatorii site-ului.

8.4 Site-ul acționează ca un factor pasiv în distribuția online şi publicarea informaţiilor furnizate de către utilizatori şi nu are obligaţia de a verifica în avans materialul publicat de către aceștia. Dacă i se solicită de către un utilizator, Administrația poate investiga şi verifica afirmaţiile şi poate constata dacă informaţiile respective trebuie îndepărtate sau nu. Administrația nu răspunde în fața utilizatorilor site-ului în cazul unor asemenea situaţii. Dvs. înțelegeți şi sunteți de acord că anunţurile de pe site și comentariile sunt publicate "așa cum sunt" , iar Administrația nu își asumă nici o responsabilitate pentru conținutul acestora. Site-ul nu garantează credibilitatea, acuratețea informaţiilor publicate de către utilizatori sau nu girează vreo părere exprimată de către utilizatori.

8.5 Apreciem mesajele utilizatorilor noștri şi venim în întâmpinarea comentariilor Dvs. cu privire la serviciile noastre. Vă atenționăm că politica noastră nu ne permite să acceptăm sau să ţinem cont întotdeauna de ideile creative, sugestii, invenţii sau materiale, altele decât cele solicitate de noi în mod expres.

8.6 Deoarece identificarea utilizatorilor pe Internet este dificilă, Administrația site-ului nu confirmă faptul că fiecare utilizator este ceea ce se pretinde. Deoarece nu suntem şi nu putem fi implicaţi în relaţiile user-to-user sau nu putem controla comportamentul utilizatorilor forumului, în eventualitatea unei dispute cu unul sau mai mulți utilizatori, Administrația este absolvită de orice răspundere sau despăgubire (directă sau indirectă) de orice fel şi de orice natură, cunoscută sau necunoscută, suspectată sau nu, dezvăluită sau nu, ivită în vreun mod care are legătura cu disputele.

8.7 Administraţia nu are obligaţia legală de a verifica informaţiile oferite de alți utilizatori, disponibile pe site. Informaţiile altor persoane pot fi neplăcute, vătămătoare sau inexacte.

Materialul poate conține inexactități sau greșeli de scriere. Administrația site-ului mama.md nu își asumă responsabilitatea pentru veridicitatea şi exactitatea formei, conținutului sau exactității materialului conținut sau plasat de Dvs. pe site.


9. Dispoziții legale

9.1 Utilizatorii site-ului mama.md își asumă întreaga responsabilitatea juridică pentru conținutul comentariilor sau temelor lor.

9.2 Administrația site-ului și utilizatorii acestuia nu poartă răspundere pentru conținutul mesajelor altor utilizatori, la fel cum nu garantează exactitatea informațiilor din acestea, a corectitudinii și caracterului real al mesajelor.

9.3 Dreptul de proprietate aferent comentariilor publicate pe site, sunt transmise de către autorii acestora către administrația site-ului mama.md. Autorii acestora păstrează drepturile personale nepatrimoniale cu privire la mesajele publicate. Adăugînd aceste comentarii pe site, dvs. sunteți de acord să acordaţi site-ului mama.md permisiunea de a utiliza materialele, inclusiv să le: copieze, distribuie, transmită, publice, reproducă, modifice şi să le traducă. Informațiile plasate pe mama.md, se consideră proprietatea mama.md și nu pot fi reproduse și utilizate pentru publicare fără permisiunea în scris din partea Administrației site-ului mama.md.


10. Limitarea responsabilităţii

10.1 Afirmaţi în mod expres că aţi luat cunoștință şi sunteți de acord că site-ul mama.md nu va fi răspunzător pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilității de folosire, date sau alte pagube (chiar daca mama.md a fost înainte informată de posibilitatea apariției unor asemenea pierderi), rezultând din:

a) utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor site-ului mama.md;

b) declaraţii sau acțiuni a oricărei terțe parți asupra serviciilor site-ului mama.md;

c) orice altă problemă legată de serviciile site-ului.


10.2 Declaraţi în mod expres că înțelegeți şi că sunteți de acord cu următoarele afirmaţii:

a) utilizarea serviciilor sau informațiilor site-ului mama.md se face pe propria răspundere. Serviciile sau informațiile sunt furnizate pe principiul "așa cum sunt" sau "așa cum sunt disponibile".

b) mama.md nu oferă nici o garanție că:

b.1) serviciile sau informația vor împlini toate cerințele dvs.;

b.2) serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori;

b.3) rezultatele ce se vor putea obţine din folosirea site-ului mama.md şi a informaţiilor/serviciilor puse la dispoziţie vor fi corecte sau de încredere;

b.4) orice eroare de program va fi corectată;

c) Orice material descărcat sau obținut în alt fel prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de mama.md se află astfel la discreția dvs. şi poate fi folosit doar pe riscul propriu şi veți fi singura persoană responsabilă de eventualele distrugeri cauzate computerului sau altui dispozitiv de pe care accesaţi site-ul, sau alte pierderi de date ce pot rezulta din descărcarea acestui tip de conținut.

11. Legături

11.1 Site-ul poate furniza, sau terțe părți pot furniza legături (link-uri) către alte site-uri web sau alte resurse. Deoarece site-ul mama.md nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, luați la cunoștință și sunteți de acord că nu suntem responsabili de disponibilitatea acestora, nu garantăm și nu suntem responsabili pentru nici un conținut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

11.2 Sunteți de acord că nu vom fi responsabili sau pasibili de a plăti despăgubiri, direct sau indirect pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de sau în legătura cu folosirea sau încrederea în informațiile furnizate de un asemenea conținut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.


12. Generalităţi


12.1 Regulile date constituie un acord încheiat intre Dvs. şi mama.md în privința utilizării site-ului. Puteți vizualiza și citi cea mai recentă versiune a acestor condiţii oricând, accesând această pagină.

12.2 În caz de depistare a unei contravenții sau infracțiuni în acțiunile unui utilizator, administrația poate sesiza după caz organele de stat cu prezentarea informației relevante despre utilizatorul care a încălcat legislația în vigoare.

12.3 Prezentul acord constituie unica convenție dintre Dvs. şi mama.md şi reglementează folosirea de către Dvs. a serviciilor site-ului, impunându-se în fața oricărui acord precedent dintre Dvs. şi mama.md (inclusiv dar nu limitat la o versiune precedentă a Regulamentului).

Notă. În caz de divergențe între versiunea RU şi RO a regulilor site-ului, prioritate are versiunea RO.